Vzali by ste dočasne prácu upratovačky?
Ahojte, jedná sa o to že mám strednú školu s maturitou, robila som rôzne pomocné práce ako na baliacej linke, potom v zahraničí v sklade, pomocná sila v kuchyni. Teraz si už dlho neviem nájsť prácu a naskytla sa mi moznosť sa upratovať na TPP na 8 hodín. Mám malé dieťa v škôlke, peniaze potrebujem len sa cítim ako taká menejcenna alebo ako to povedať. Že proste mám aspoň tú maturitu a mám ísť umývať záchody. Ale tak zasa lepšie aj taká práca ako žiadna.
To, že máš maturitu už dnes nič neznamená. Poznám ľudí s VŠ, čo sú na urade práce, alebo robia v rôznych skladoch za agentúry. Ak peniaze potrebuješ vezmi to, vždy si môžeš popri tom hľadať niečo iné. V skúšobnej dobe môžeš predsa odísť zo dňa na deň.
V tvojej situácii by som to vzala.
Kludne vezmi, ziadna praca nieje hamba. A podla toho, co si zatial robila ti to ani nenarobi "bordel" v zivotopise.
Riad sa podla poslednej vety
Jasné že by som vzala.
A myslím, že v dnešnej dobe nie je práca upratovačky niečo “menej”. Máme upratovačku zamestnanú vo firme, ďalšie panie chodia k nám domov upratovať a vážim si ich rovnako ako ktoréhokoľvek iného zamestnanca - bez nich by to jednoducho nefungovalo.
Nechceš ísť niekde do supermarketu alebo drogérie predávať?
Ja by som ale brala keby som potrebovala peniaze. Ako hovoríš lepšie taká práca ako žiadna.
Ak nebudem mať na chleba budem aj ulice zametať len aby na ten chleba bolo
Poznám učiteľku, ktorá chodí poobede upratovať. Ďalšiu PhDr., ktorá chodí cez prázdniny robiť predavačku. Žiadna práca nie je na hanbu. Hanba je sedieť doma a nič nerobiť.
Neviem co je na praci upratovacky horsie oproti tym pracam, kt si robila doteraz 🤷🏼♀️ a ano ak by som potrebovala peniaze pre dieta, tak by som isla robit hocico aj upratovacku s 2 vysokymi skolami…
Maturitu má skoro každý, to nie je žiadne vysoké vzdelanie.
Som upratovačka a vôbec sa zato nehanbím . Brala som túto prácu kvôli tomu že môžem chodiť buď 6-14 alebo 7-15, plat síce minimálny ale viem sa pri deťoch zariadiť ako a kedy prídem .víkendy vôbec nepracujem
Môj učiteľ zo strednej školy cez letné prázdniny pracoval ako obyčajný robotník na stavbe.
Nájsť prácu, ktorá je zlučiteľná so školkou je takmer nemožné. Kopu ľudí má problém co s dieťaťom, nestíhajú ráno alebo končia neskôr ako konci škôlka. Ak ti vyhovuje pracovna doba tak by som to vzala.
Zalezi kde by som upratovala. Vobec nevidim na tom nic zle, ale ja by som nevedela fungovat v nemocniciach a hoteloch/bordeloch. Kancelarie by som brala. Ale nic ine na tom nevidim. Ja aj uvazujem, ze pojdem robit predavacku do potravin (kedysi som robila v obchode), pri detoch sa mi dost zmenili priority a teda kym nebudu naozaj samostatne, tak si nechcem nosit pracu domov v hlave (robila som aj na manazerskej pozicii aj v korporate).
ano zobrala. kebyze musim ( ale zachody odmietam umyvat)
Jasné, že by som to vzala !!!! Bola by som šťastná,že mám príjem. Popritom by som si hľadala lepšiu prácu do ktorej by som neskôr prestúpila. Za žiadnu prácu sa netreba hanbiť
Za pracu upratovacky by som sa nehanbila. A to mam VS.
Za mna je hanba nepracovat a nechat sa zivit statom. Ziadna praca nie je menej.
A už len jedna vec mohla som ísť robiť do obuvy ale nie ďakujem premna čas 8.30-17 je hrôza .ráno čakať keď odnesiem deti že pôjdem do práce a potom poobede by nemal kto ísť prene aj keď zárobok by bol väčší . Kým sú deti malé premna je čas dôležitejší ako zárobok
Ja mam VS a ked by som bola v zlej financnej situacii a nemala nic ine na vyber, docasne by som urcite sla aj upratovat.
Nemysli si, ze tu pracu vykonavaju len zeny, co nevedia ani do 5 naratat. Myslim, ze vacsina tam je takych, co maju normalne maturitu.
Ja mam VS a ked som vyhorela, sla som robit chyznu do alp na sezonu 🙂
Som najšťastnejšia na svete, že ma rodičia vychovali tak, že žiadnu prácu nepovažujem za podradnu. Keby nemám peniaze, robím hocičo, či vysokú školu mam alebo nemám 🤦♀️
Robila som čašníčku 29 dní v mesiaci v krčme plnej ozranov, mam vš, tiež sa mam cítiť zle?
Pane boze
Jasne ,vzala by som to
Robiť upratovačku nie je menej a mať maturitu je nič.
Aj hajzle musí niekto upratovať,nechápem tie sprosté reči,akoby toto povolenie bolo menejcenné a ľudia sa naň pozerajú nadradene..
Ja upratujem rada... Doslova vyhľadávam chyžné a upratovanie,lebo ma to baví,ak Ťa to nebaví a robotu máš flakat, radšej na to vyprdni...teraz mám skrátený úväzok a zarobím celkom pekný peniaz... takže mám aj prašule,aj kopec voľného času..robota sa dá nájsť,len treba hľadať a neohŕňat nosom ...
Ahoj, aj upratovat treba vediet. Upratovanie sa u nas stale vnima ako podradna praca, nekvalifikovana.
V praci sme mali upratovacku bud na dochodku, stara pani, ktora sa prechadzala s jednou handrickou alebo to boli zeny, ktore si privyrabali popri hlavnej praci a teda to upratovanie strasne flakali. Necudujem sa, z prace do prace, k tomu rodina, domacnost. Zachod neumyli aj mesiac, dlazky spinave, smeti chodila vysypat ich mama, aj to nevysypala vzdy. Posledna upratovacka to u nas dlho tahala, nevedeli najst inu. Ani nechodila, zistila, ze z toho nema postih, iba brala vyplatu, asi to nebolo vela penazi. Dobra upratovacka je dolezita, nie je to podradna praca.
Žiadna práca nie je hanba, hanba je sedieť doma, otŕčať ruky a čakať kto ti čo dá.
Aj deti učím, aby sa rovnako správali k riaditeľovi, skolnikovi aj upratovačkám. Lebo nebyť ich, hnili by v bordeli a špine
Upratovačka je rovnaká kategória práce ako práca v sklade, baliaca linka, pomocná sila v kuchyni. Čiže rovnaká práca ako si robila doteraz. Nekvalifikovaná. Rozhodne to nie je ale práca menejcenná. Žiadna normálna práca nie je menejcenná. A keby si aj doteraz robila riaditeľku, tak nebolo by sa za čo hanbiť. Hanbiť sa môžu ľudia, ktorým sa nechce robiť a natŕčajú ruku, aby ich živil niekto iný.
Ak ovládaš nejaký jazyk a aj počítač, maturita, tak by som hľadal aj niečo iné, ale dá sa aj tak, že zobrať túto prácu a pritom hľadať. Dá sa použiť rukavice. V lete často potrebujú aj do reštaurácii pomocných pracovníkov.

Keby nemám čo iné a potrebujem peniaze, je mi úplne jedno čo robím. Aj s VŠ by som to išla robiť 🙂 Vieš koľko ľudí s VŠ robí “menejcenné” práce? A ty máš “len” maturitu.