icon

Vzťahuje sa daň z finančných transakcií aj na mzdy?

18. sep 2024

Nikde som nenašla či sa táto nová yeblá daň bude vzťahovať i na mzdy.

Oblbujú, že je to daň len pre právnické osoby ale nikde nie je napísané, že či bude zdanená aj mzda, ktorú vám právnická osoba pošle na bankový účet. V zmysle zatiaľ povedaného sa bude vzťahovať na bankové prevody právnických osôb a podnikateľov - ale veď to predsa znamená aj na vyplácané mzdy ??? Tzn. to bude de facto daň pre všetkých ???

Voliči Smeru, SNS a Hlasu, vy tupé, závistlivé, duševne malé hovädá, bolševici všetkých krajín, polibte si prdel !

Strana
z2
egonsk
18. sep 2024

@maranco bola chyba na strane banky, ak zriadila bezny ucet na IČO. Lebo na ICO sa vzdy ma hladiet ako na podnikatela a teda vsetky nalezitosti s tym spojene sa maju aplikovat v kazdej oblasti.

maranco
18. sep 2024

@egonsk mohol mať účet na rodné číslo, nemusel mať na IČO

...všetci živnostníci budú musieť mať podnikateľský účet. Dnes im to žiaden zákon neprikazuje, na podnikanie tak môžu používať bežný bankový účet, ktorý využívajú aj na platby v domácnosti...

aj tak výplaty nedali do oslobodenia od transakčnej dane, tak keď pošle podnikateľ/živnostník zamestnancom výplatu na účet zaplatí poplatok za prevod 0.4%, preto sa mu skôr oplatí ak bude vyplácať zamestnancov v hotovosti z hotovostnej tržby

egonsk
18. sep 2024

@maranco zbytocne dopredu kreslis certa, este zakon nie je presne dany na papier a taketo polemyzovanie a strasenie patri do ruk predsedu PS a nie bezneho obcana, lebo ten ma mat na rozdiel od predsedu zdravy rozum 😉😅

zzuunnaa
18. sep 2024

@janagem aha, tak aspoň nejaké svetielko 😀 takze tak či tak bude musieť banka riešiť platby že ktoré zdaní a ktoré nie? Tak to pôjdu poplatky zas hore 😒

janagem
18. sep 2024

@zzuunnaa poplatky pôjdu hore lebo banka bude musieť zdaňovať aj svoje platby xD elektrina, nájmy, etc etc. Bude nám dobre :D

fido69
Autor odpoveď zmazal
sevrin
18. sep 2024

@fido69 hehe, k tej hotovosti.. mi pripomenulo, ako ešte donedávna ficovce bliakali že chcú mať právo na hotovosť. No uvidíme, čo vládna chunta spraví teraz :D

egonsk
18. sep 2024

@fido69 ak si nepostrehol, stale v ramci platieb na slovensku existuje a pouziva sa aj konstantny symbol. A podnikatel ma mat podnikatelsky ucet, ktory sa zdanuje, na slovensku 😅😉

fido69
Autor odpoveď zmazal
egonsk
18. sep 2024

@fido69 no ja ti neviem, ale mam pocit, ze uz nejaky ten rok plati, ze zahranicny subjekt poskytujuci sluzby, alebo tovar na SK si musia zriadit tu zastupenie a firemny ucet koli platbam, rovnako sa zahlasit na DU - vsimni si velkosklady aj eshopy, ze to tak maju...

egonsk
18. sep 2024

@fido69 A ako vidim T2 nahradil tvoj Target2... ked uz ho spominas 😉

kjara27
23. sep 2024

@maranco Samozrejme, že nie

kjara27
23. sep 2024

@egonsk ...sama múdrosť sa ozvala...😉

Strana
z2