icon

Vzťahy a intrigy na pracovisku

2. dec 2025

Je v dnesnej dobe prirodzene, ze v praci (do 70zamestnancov na roznych prevadzkach) vznikaju tzv skupinky a nasledne tak inym vadia a umelo sa vytvaraju intrigy a klebety?
U nas sa to deje a chcela by som vediet, ci zijem v bubline ked som si doteraz myslela, ze je prirodzene ze nejake skupinky vzniknu a nemozu nikomu vadit, ved s niekym si clovek sadne viac,s niekym menej ale respekt je ku kazdemu... Za tie roky vidim, ze akonahle maju k sebe kolegyne blizsie, tak menežerom zacnu vadit, a hned sa siria klebety, ze ta dana "skupinka" len intriguje,pricom sa ani len o praci bavit nemusia... Ako to mate vy, ake mate vztahy na pracovisku ?

biba_18
2. dec 2025

niekomu vadia, niekomu nevadia

anonym_9ef129
2. dec 2025

To si s kadiaľ vzala že do 70 zamestnancov? Nás je v práci do desať a nič také som nikdy nepozorovala v inej práci nás bolo pät a konateľ boli sme fantasticka partia

aliziana
2. dec 2025
@anonym_9ef129

To si s kadiaľ vzala že do 70 zamestnancov? Nás je v práci do desať a nič také som nikdy nepozorovala v inej práci nás bolo pät a konateľ boli sme fantasticka partia

@anonym_9ef129 však u nich v práci je to asi tak...

oslo1
2. dec 2025

velmi zavisi od manazera a od kulturnych rozdielov na pracovisku.

Na SLovensku onkologia - skupinka fajciarov ohovarala a intrigovala voci nefajciarom
Londyn nemocnica - Recovery - vela operacnych sal: cierni boli s ciernymi, filipinci s filipincamia . Bieli nejak cirkulovali.

Teraz district nursing, vidime sa akurat tak poobede v office: zmeska bielych a ciernych. Ziadny filipinec alebo ind, tieto sestricky neinklinuju k district nursing. Nemame ziadne skupinky. Sme tu zeny v zrelom veku. Kazdy poobede zdokumentuje robotu a uteka domov na dalsiu sichtu.
Na druhej strane je tu vynikajuca manazerka (byvala ucitelka matematiky) a ta to tu s kludom a respektom (zambijcana ) zvlada a organizuje.

katica06
2. dec 2025
@aliziana

@anonym_9ef129 však u nich v práci je to asi tak...

@aliziana keď to niekomu vadí má možnosť nájsť si iny job

anonym_2c99a9
2. dec 2025

@anonym_autor všade sú rôzne vzťahy. Ak sa nenaučíš s tým žiť, nebudeš môcť nikde pracovať!? Ignoruj. Nepotrebuješ byt v žiadnej skupinke, nepotrebuješ žiadne falošne priateľstva. Si tam kvôli práci, peniazom.

anonym_358067
2. dec 2025

@anonym_autor To je bez ohladu na pocet zamestnancov a viac v prevazne zenskych kolektivoch. Nie kazdy si s kazdym sadne..

aliziana
2. dec 2025
@katica06

@aliziana keď to niekomu vadí má možnosť nájsť si iny job

@katica06 s tým súhlasím. Reagovala som na otázku anonyma xxx, že odkiaľ vzala ten počet 70 zamestnancov 😄