Zákaz dovolenky v sezóne: Ako postupovať?
Ahojte babi... potrebovala by som radu, v práci pracujem pomaly 10 mesiacov a z rodinných dôvodov môžem dovolenku čerpať len v auguste ... lenže šéf nám zakázal čerpať dovolenku v auguste pretože je to sezóna... pracujem v gastre.... za kolegov počas roka beriem smeny keď potrebujú aj v kuchyni aj za barom... ešte som nikomu nepovedala nie ... a keď som im to spomenula ze sa mi dá ísť na dovolenku len v auguste tak protestovali...o prácu nechcem.prist .... viete mi poradiť ako by som.mohla postupovať?
všetko je o ľuďoch - buď ti vyjdú v ústrety , alebo nie ...50:50
časom sa naučíš aj to , že sa neoplatí ,, byť dobrá ,,
Hladat inu pracu?
Zmestnavatel ci veduci ti dovolenku musi schvalit..to ze beries sme y za inych je tvoj ochota a nie povinnost, vidis, ze to nijako nepomaha
@evka431 ja by som sa skusila este s tymi kolegami dohodnut… vysvetlit im co je vo veci, vsak ludia bez deti nepotrebuju dovolenku nevyhnutne v auguste (teda prepokladam ze to je ten dovod). Mozno je to len taka poza… ja mam zlateho kolegu, necha mi volno v lete, on si berie pocas skolskeho roka, lebo ma uz deti dospele a navyse ked cestuje, je to mimo sezony lacnejsie.
ved mu povedz, ze bud ti schvali dovolenku, alebo skoncis, a v auguste tam uz nebudes
Nijako si nepomozes. Dovolenku ti plne schvaluje zamestnavatel.
Skus sa dohodnut s kolegami a ked povedia nie a je pre teba dovolenka zivotne dolezita, ze nemozes inokedy, tak daj vypoved. Praca v gastre je vzdy. A prestan im vymienat smeny, nech si robia co chcu. Ty budes pracovat vylucne na tych svojich. ed Ti nevedia vyjst v ustrety, tak nech podobne laskavosti od teba necakaju.
Ja by som im povedala s cistym svedomim nie a nikdy nic uz nevzala navyse/nevymenila. Zacala hladat novu praci a dala vypoved tak, aby mi skoncil pracovny pomer v auguste, pripadne by ma 'seklo v krizoch a dovolenku by som tento rok stravila doma
@evka431 co s tym maju spolocne kolegovia? Hned v uvode pises, ze sef zakazal cerpat v auguste. Tak ked zakazal sef, kolegovia s tym asi nic neurobia, ak si nikto bez vynimky nemoze cerpat v auguste. Ak to nezakazal uplne, ale je to na vasej dohode s kolegami, tak vidis, kam si sa za dobrotu dostala. Moznosti su zmenit pracu alebo to akceptovat.
Aj u nás to tak je, že počas prázdnin sú uprednostnovane rodiny s deťmi. Alebo je to na dohode medzi kolegami.
bohuzial zamestnavatel ma pravo ti zamietnut dovolenku a aj ta z nej stiahnut ked uz na nej si s tym nic nespravis ... na druhej strane zamyslela by slm sa nad tym ci by som za niekoho este brala smeny ak takto reagovali

Jedine dat vypoved...dovolenkou ti plne disponuje zamestnavatel