icon

Zákaz dovolenky v sezóne: Ako postupovať?

evka431
3. feb 2025

Ahojte babi... potrebovala by som radu, v práci pracujem pomaly 10 mesiacov a z rodinných dôvodov môžem dovolenku čerpať len v auguste ... lenže šéf nám zakázal čerpať dovolenku v auguste pretože je to sezóna... pracujem v gastre.... za kolegov počas roka beriem smeny keď potrebujú aj v kuchyni aj za barom... ešte som nikomu nepovedala nie ... a keď som im to spomenula ze sa mi dá ísť na dovolenku len v auguste tak protestovali...o prácu nechcem.prist .... viete mi poradiť ako by som.mohla postupovať?

sisa_s
3. feb 2025

Jedine dat vypoved...dovolenkou ti plne disponuje zamestnavatel

lenka7477
3. feb 2025

všetko je o ľuďoch - buď ti vyjdú v ústrety , alebo nie ...50:50
časom sa naučíš aj to , že sa neoplatí ,, byť dobrá ,,

kitycat
3. feb 2025

Hladat inu pracu?
Zmestnavatel ci veduci ti dovolenku musi schvalit..to ze beries sme y za inych je tvoj ochota a nie povinnost, vidis, ze to nijako nepomaha

mane01
3. feb 2025

@evka431 ja by som sa skusila este s tymi kolegami dohodnut… vysvetlit im co je vo veci, vsak ludia bez deti nepotrebuju dovolenku nevyhnutne v auguste (teda prepokladam ze to je ten dovod). Mozno je to len taka poza… ja mam zlateho kolegu, necha mi volno v lete, on si berie pocas skolskeho roka, lebo ma uz deti dospele a navyse ked cestuje, je to mimo sezony lacnejsie.

liz_lemon
3. feb 2025

ved mu povedz, ze bud ti schvali dovolenku, alebo skoncis, a v auguste tam uz nebudes

janinque
3. feb 2025

Nijako si nepomozes. Dovolenku ti plne schvaluje zamestnavatel.

midka
3. feb 2025

@mane01 pise, ze v auguste maju sezonu,,,, to je asi hlavny dovod....

rozculena
3. feb 2025

@evka431 skús ešte raz sa opýtať kolegov,keď znova povedia NIE,tak aj ty povedz,že im teda pekne ďakuješ a nech ťa už viac neotravujú s výmenami

muchotrafka298
3. feb 2025

Skus sa dohodnut s kolegami a ked povedia nie a je pre teba dovolenka zivotne dolezita, ze nemozes inokedy, tak daj vypoved. Praca v gastre je vzdy. A prestan im vymienat smeny, nech si robia co chcu. Ty budes pracovat vylucne na tych svojich. ed Ti nevedia vyjst v ustrety, tak nech podobne laskavosti od teba necakaju.

lienka9
3. feb 2025

@evka431 mozno blba otazka,ale preco nejdes za sefom a si tu dovolenku nenahlasis,ze zial iny termin nemozes a toto vsetko mu povies.ved ked budes mat napr tyzden nahlaseny,on tam uz nikomu dalsiemu dovcu neda..to musis mat vopred dohodnute s kolegami?

evcagabi
3. feb 2025

Ja by som im povedala s cistym svedomim nie a nikdy nic uz nevzala navyse/nevymenila. Zacala hladat novu praci a dala vypoved tak, aby mi skoncil pracovny pomer v auguste, pripadne by ma 'seklo v krizoch a dovolenku by som tento rok stravila doma

eleanor2510
3. feb 2025

@evka431 co s tym maju spolocne kolegovia? Hned v uvode pises, ze sef zakazal cerpat v auguste. Tak ked zakazal sef, kolegovia s tym asi nic neurobia, ak si nikto bez vynimky nemoze cerpat v auguste. Ak to nezakazal uplne, ale je to na vasej dohode s kolegami, tak vidis, kam si sa za dobrotu dostala. Moznosti su zmenit pracu alebo to akceptovat.

vilma7
3. feb 2025

Aj u nás to tak je, že počas prázdnin sú uprednostnovane rodiny s deťmi. Alebo je to na dohode medzi kolegami.

purple_wolf
5. feb 2025

bohuzial zamestnavatel ma pravo ti zamietnut dovolenku a aj ta z nej stiahnut ked uz na nej si s tym nic nespravis ... na druhej strane zamyslela by slm sa nad tym ci by som za niekoho este brala smeny ak takto reagovali