icon

Záleží vám na morálke zamestnancov mimo práce?

Dnes o 19:02

Ste tu aj podnikatelky, aj manazerky, HR manazerky.

Zalezi Vam na moralke podriadenych, pokial sa netykaju prace?
Cize nieco sukromne?
Ako by ste reagovali, keby ste sa dozvedeli nieco, co je mimo vasich moralnych zasad?
Ale povedzme, ze to neovplyvnuje kvalitu prace? Bali by ste sa o meno firmy za urcitych okolnosti?
Co by bolo take, co by bola pre Vas stopka, co sa takeho zamestnanca tyka?
Napriklad mimo pracovnej doby si obcas nieco slahne... ?
Alebo ze ma kontakty na osoby s pofidernou povestou, hoci sam ma cisty register?
Nasilny k rodine, hoci bez trestneho stihania?
Mimomanzelsky pomer?
Gembler?
Dopustil sa trestneho cinu, no nedosli mu na to? Napr. poistny podvod?
Pripadne nieco ine?

anonym_4bd830
Dnes o 19:07

Toto uz je ozaj chore.Este aj sukromie budete riesit,ze Vas hanba nefackuje.Fuj,hnus toto.

anonym_70fad2
Dnes o 19:10

@anonym_autor nie nezaujíma ma to, pokiaľ to neovplyvňuje jeho pracovný výkon.

anonym_00244f
Dnes o 19:11

Je rozdiel ci ide o financneho riaditela mojej firmy, alebo o udrzbara. Ak to ma byt niekto kto reprezentuje moju firmu medzi verejnostou a je kontroverznou osobou kvoli vaznym pochybeniam co sa tyka moralky, tak ano, prekazalo by mi to.
Najde sa ale urcite vela ludi, ktorym by to mozno neprekazalo.

A najma. Ak niekto nema problem spravit preslap voci svojej rodine napr a chovat sa ako deges, nebude mat zabrany sa tak zachovat aj voci firme ci sefovi ci inym kolegom.

terezka1947
Dnes o 19:18

@anonym_autor ...záleží od pozície a jeho výsledkov v práci.
Mne vadí morálny profil priamo kolegov, zamestnancov....a HR s tým nič nerobí a pruserakom sa vždy všetko prepecie,blbi to doťahujú za nich...šéf spokojný,robota urobená....pozadie ho nezaujíma.
Čo sa tak namiesto voľného času zamestnancov zamerať na ich čas v zamestnaní,vzťahy a na to,či si svoju prácu robíš skutočne dobre?

anonym_66579f
Dnes o 19:18

Zamestnávam rôzne pozície, čiže je to veľmi špecifické. Vo všeobecnosti mám nukovú toleranciu alkoholu, mávame každý deň kontroly alkoholu a pri vstupných zdravotných prehliadkach, ako aj pravidelných periodických máme test na drogy. Ak nám vyjde pozitívne THC, ukončujeme pracovný pomer. Na admin pozície a mng pozície - ako ktoré - si vyžadujeme register trestov - hlavne oblasť nákupu, účtovníctva a financií. Všeobecne ma nezaujíma, čo robí doma za zatvorenými dverami, pokiaľ o tom neinformuje na sociálnych sieťach. Už som musela ukončiť nejaké pracovné pomery, lebo to čo uverejňovali na sociálnych sieťach pobúrilo mňa, mojich klientov, zákazníkov apd. Každému odporúčam, nech si stráži svoj osobný online priestor. Špeciálne ak je to pozícia exponovaná, ktorá potrebuje mať určitú morálnu integritu. To, či má mimomanželský pomer ma nezaujíma, ale popravde nepodporujem vzťahy na pracovisku, čiže ideálne, ak si tieto veci rieši mimo práce. Ak by bol zamestnanec právoplatne odsúdený za trestný čin - úmyselný trestný čin -- tak by som to riešila. Mala som neúmyselné ublíženie na zdraví s následkom smrti - zamestnanec spôsobil nehodu, kde mu zomrela milenka - nie manželka. Počkala som kým si odpyká trest a zamestnala som ho ďalej.

glorikarebeka
Dnes o 19:22

Vystupovanie, ako sa chová, komunikácia a vzhľad
Samozrejme životopis....to,že má niekto rodine problémy ma nemusí zaujímať a povedzme si pravdu,kto ich nemá?

anonym_f4756d
Dnes o 20:12

Nie som personalistka ale mala som zaujimavy prijmaci pohovor s riaditeljou škôlky. Pytala sa ma, ci mam este aj inu pracu. Nemala som a zaujimali ma, preco to je pre nu dolezite, kedze by som ju vykonavala mimo pracovneho casu v skolke.
A tak mi picedala, ze mali raz super ucitelku, perfektne to vedela s detmi, bola dokonaly zamestnanec.
No co cert nechcel zacaki sa na nu zrazu stazovať ocinkivia, tori deti do skolky takmer nevodili. Natjy ziadny problem s nou nemali 😏.
Ukazalo sa, ze ona robi online pracu, hm... neviem presne ci to boli len fotky alebo viac. Samozrejme ju oteckivia spoznali a zrazu sa im nepacili, ze im uci deti.
Riaditelka mi povedala, ze bola nastvana, lebo ona bola suoer a pracu si vykonavaka ako ucitelka na vybornu. Najradsrj by ju nevyhodila ake musela. Povedala, ze jej je jedno co robi v sukromi, do prace to absolutne neprenasala.

athelas86
Dnes o 20:20

No ja si myslím, že úplne oddeliť súkromný a pracovný život sa vnútorne v človeku nedá. Keď je niekto nemorálny v súkromí, bude mať k tomu tendencie aj v práci a naopak, zásadový človek sa tak správa aj keď je sám.

Na špecifických pracovných pozíciách je úplne v poriadku lustrovať aj súkromný život uchádzača a povedzme jeho psychickú odolnosť ktorá môže byť ovplyvnená domácim rodinným prostredím.

autor
Dnes o 22:20
@anonym_00244f

Je rozdiel ci ide o financneho riaditela mojej firmy, alebo o udrzbara. Ak to ma byt niekto kto reprezentuje moju firmu medzi verejnostou a je kontroverznou osobou kvoli vaznym pochybeniam co sa tyka moralky, tak ano, prekazalo by mi to.
Najde sa ale urcite vela ludi, ktorym by to mozno neprekazalo.

A najma. Ak niekto nema problem spravit preslap voci svojej rodine napr a chovat sa ako deges, nebude mat zabrany sa tak zachovat aj voci firme ci sefovi ci inym kolegom.

@anonym_00244f presne tak. Môže ísť o povesť firmy medzi klientmi.

autor
Dnes o 22:24
@anonym_f4756d

Nie som personalistka ale mala som zaujimavy prijmaci pohovor s riaditeljou škôlky. Pytala sa ma, ci mam este aj inu pracu. Nemala som a zaujimali ma, preco to je pre nu dolezite, kedze by som ju vykonavala mimo pracovneho casu v skolke.
A tak mi picedala, ze mali raz super ucitelku, perfektne to vedela s detmi, bola dokonaly zamestnanec.
No co cert nechcel zacaki sa na nu zrazu stazovať ocinkivia, tori deti do skolky takmer nevodili. Natjy ziadny problem s nou nemali 😏.
Ukazalo sa, ze ona robi online pracu, hm... neviem presne ci to boli len fotky alebo viac. Samozrejme ju oteckivia spoznali a zrazu sa im nepacili, ze im uci deti.
Riaditelka mi povedala, ze bola nastvana, lebo ona bola suoer a pracu si vykonavaka ako ucitelka na vybornu. Najradsrj by ju nevyhodila ake musela. Povedala, ze jej je jedno co robi v sukromi, do prace to absolutne neprenasala.

@anonym_f4756d ze kto bol väčší problém? Učiteľka alebo oteckovia? 😁

autor
Dnes o 22:30
@athelas86

No ja si myslím, že úplne oddeliť súkromný a pracovný život sa vnútorne v človeku nedá. Keď je niekto nemorálny v súkromí, bude mať k tomu tendencie aj v práci a naopak, zásadový človek sa tak správa aj keď je sám.

Na špecifických pracovných pozíciách je úplne v poriadku lustrovať aj súkromný život uchádzača a povedzme jeho psychickú odolnosť ktorá môže byť ovplyvnená domácim rodinným prostredím.

@athelas86 s tou prvou časťou nesúhlasím. Už nejeden krát ma negatívne zaskočil človek, ktorý v práci fungoval normalne. Možno pri veľmi dlho trvajúcich pomeroch sa to ukáže, ale niektorí jedinci sú majstri v pretvarovani, ak chcú.