icon

Zamestnali by ste Rómku na dobrú pracovnú pozíciu?

rlenka1
11. máj 2021

Mam jednu otazku. Zamestnali by ste romku na dobru pracovnu poziciu? Iba sa pytam na nazor.

Strana
z4
vevesh
13. máj 2021

@maciatkolulu kedze sme mali sk jazyk ako vedlajsi odbor, ako studenti sme brigadnicky vypomahali na inych fakultach tak, ze sme opravovali diplomovky. 95% ludi z technicko- prirodovednych odborov robi chyby na mraky a dava si ich opravovat tym, co to studuju🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️a ja v tom nevidim problem, kedze niektori z nich sk jazyk mali naposledy na zakladke (kedze tieto typy idu z SOSiek na vysky) a talentovky z mat-fyz-bio-chemie, kde teda vetna skladba je uplne to posledne, co vnimaju...

maciatkolulu
13. máj 2021

@vevesh 95%je trochu veľa, moja matka, prirodovedna fakulta, cely život redaktor v STV, ďalší členovia technické vzdelanie a nerobia chyby... Presne ako pisala
@nafka0483, myslím, že tie osoby na VŠ maturovali a predpokladám, že slovenčina a bola povinna😉, je to základ, gramatika, ako riba, bycikel, pisna, my/mi je proste základ, čo ma vysokoškolsky vzdelaný človek ovládať

lubkavargova1
13. máj 2021

To skor sa vas mozno pytala aj preto, ze teraz je projekt PRIM II a tam sa prijimaju asistentky teraz a rodicovsky asistent a jedna z podmienok na prijatie je aby uchadzac bol Rom. Inak bohuzial urad splnomocnenca to jednoducho neschvali a aj keby tam bola "biela" uchadzacka co ma "mega-super" kvalifikaciu, jednoducho neuspeje.

vevesh
13. máj 2021

@maciatkolulu ale to je stara generacia, kde malokto bol na vs a v skolach boli este "standardy"😉od husakovych deti to ide rapidne dolu kopcom🤐🤐🤐

maciatkolulu
13. máj 2021

@vevesh ale nemalo by... Štandard by mal byť rovnaký.

dadis
13. máj 2021

@maciatkolulu Samozrejme, ved som pisala, ze ide pravdepodobne o dysfunkciu, pretoze v inych oblastiach bol velmi inteligentny, jeho prejav bol velmi kultivovany. Mnoho mojich kolegov it-ckarov neovlada pravopis na jednicku, su to sikovni chalani. Nikoho nesudim. Verim, ze diplomovky presli gramatickou kontrolou nejakej sikovnej spoluziacky 😉. Kazdy sme iny, kazdy z nas ma nejake nedostatky. Nie som odbornik v skolstve, moj nazor ale je, ze narok na ucitelku v MS nemusi byt taky vysoky.

cacianka
22. máj 2021

@maciatkolulu nechápeš ze tu na koni sa bežne robia preklepy v texte, nikto nie je v pisaní dokonalý. Aj ty čo sa oháňaš ako dokonale ovladas, mas v texte veľa chýb. Tak nemudruj

maciatkolulu
22. máj 2021

@cacianka 😂😂😂😂👍👍👍však ok, kľudne preklady, ahááá, hrúbky ako svine, sú preklepy a pri pedagogickom pracovnikovi😂😂😂dobreee

malva123
22. máj 2021

@rlenka1 a ake mas vzdelanie okrem toho ze rozpravas po anglicky?

Strana
z4