Zamestnali by ste Rómku na dobrú pracovnú pozíciu?
Mam jednu otazku. Zamestnali by ste romku na dobru pracovnu poziciu? Iba sa pytam na nazor.
@vevesh 95%je trochu veľa, moja matka, prirodovedna fakulta, cely život redaktor v STV, ďalší členovia technické vzdelanie a nerobia chyby... Presne ako pisala
@nafka0483, myslím, že tie osoby na VŠ maturovali a predpokladám, že slovenčina a bola povinna😉, je to základ, gramatika, ako riba, bycikel, pisna, my/mi je proste základ, čo ma vysokoškolsky vzdelaný človek ovládať
To skor sa vas mozno pytala aj preto, ze teraz je projekt PRIM II a tam sa prijimaju asistentky teraz a rodicovsky asistent a jedna z podmienok na prijatie je aby uchadzac bol Rom. Inak bohuzial urad splnomocnenca to jednoducho neschvali a aj keby tam bola "biela" uchadzacka co ma "mega-super" kvalifikaciu, jednoducho neuspeje.
@maciatkolulu ale to je stara generacia, kde malokto bol na vs a v skolach boli este "standardy"😉od husakovych deti to ide rapidne dolu kopcom🤐🤐🤐
@vevesh ale nemalo by... Štandard by mal byť rovnaký.
@maciatkolulu Samozrejme, ved som pisala, ze ide pravdepodobne o dysfunkciu, pretoze v inych oblastiach bol velmi inteligentny, jeho prejav bol velmi kultivovany. Mnoho mojich kolegov it-ckarov neovlada pravopis na jednicku, su to sikovni chalani. Nikoho nesudim. Verim, ze diplomovky presli gramatickou kontrolou nejakej sikovnej spoluziacky 😉. Kazdy sme iny, kazdy z nas ma nejake nedostatky. Nie som odbornik v skolstve, moj nazor ale je, ze narok na ucitelku v MS nemusi byt taky vysoky.
@maciatkolulu nechápeš ze tu na koni sa bežne robia preklepy v texte, nikto nie je v pisaní dokonalý. Aj ty čo sa oháňaš ako dokonale ovladas, mas v texte veľa chýb. Tak nemudruj
@cacianka 😂😂😂😂👍👍👍však ok, kľudne preklady, ahááá, hrúbky ako svine, sú preklepy a pri pedagogickom pracovnikovi😂😂😂dobreee

@maciatkolulu kedze sme mali sk jazyk ako vedlajsi odbor, ako studenti sme brigadnicky vypomahali na inych fakultach tak, ze sme opravovali diplomovky. 95% ludi z technicko- prirodovednych odborov robi chyby na mraky a dava si ich opravovat tym, co to studuju🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️a ja v tom nevidim problem, kedze niektori z nich sk jazyk mali naposledy na zakladke (kedze tieto typy idu z SOSiek na vysky) a talentovky z mat-fyz-bio-chemie, kde teda vetna skladba je uplne to posledne, co vnimaju...