Zamestnanie po materskej
Ahojte zienky... prosim Vas, potrebujem ozaj overenu infosku, lebo uz som pocula kadeco a neviem si z to vybrat...
Ak buduci rok pojdem na matersku, mam narok vratit sa po jej skonceni na miesto mojho terajsieho vykonu prace, alebo mi mozu ponuknut nejaku inu alternativu, ktoru ak odmietnem tak cau... ? Dakujem pekne za kazdu odpoved.
@malcica podľa ZP §166 odst. 2 je zamestnávateľ povinný ti vrátiť pôvodné miesto. Čiže pokiaľ u zamestnávateľa existuje pôvodná práca a pôvodné pracovné miesto, musí zamestnankyňu po návrate z rodičovskej dovolenky na takéto miesto zaradiť. Iba v prípade ak by takéto miesto neexistovalo t.j., ak by sa už práca nevykonávala alebo ak by nebolo možné ani zaradenie zamestnankyne na prácu podľa pracovnej zmluvy a zamestnankyňa odmietne prijať ponúknutú inú vhodnú prácu, zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer výpoveďou z tzv. organizačných dôvodov podľa § 63 ods. 1 písm. b) Zákonníka práce, keď sa zamestnankyňa v dôsledku organizačných zmien u zamestnávateľa stala nadbytočnou.

Áno más nárok.