icon

Zamestnávateľ nedodržuje pracovné podmienky

12. máj 2023

Dnes ma totálne šokol môj zamestnávateľ. Dala som si 1/2 dňa dovolenky, odpracované 4 hodiny. Idem si zobrať obed, veď vezmem si ho domov. Odrovnal má, vraj mám nárok až po odpracovaných 6 tich hodinách. Platí nás na čierno, neuznáva ošetrovné. Ak donesieš papier od návštevy lekára, hodí ho do koša. Intenzívne hľadám druhu prácu. Jednu som uz prepasla keďže chceli nástup ihneď. Čo by sa stalo, ak by som podala výpoveď a o týždeň už neprišla do práce? Že dám výpoveď na dohodu (s ktorou súhlasiť nebude) čo reálne mi hrozí?

Strana
z2
simca06022011
13. máj 2023

Ak si v práci 4h nemáš nárok na obed, musíš byť 4+. Čiže al si 4h bola u Dr. A máš 8h pracovný čas, na obed nárok nemáš.
A s Pckami to nepočujem prvý krát, pokým máš tu dobu v páske uhradenu, neriešila by som to. Veľa firiem "zbytocnosti" neeviduje, lebo za každú vec externým firmám platia. Čiže ak ti to do pásky nedá ako dv, absenciu... nerieš. Ale potom na základe čoho vyrátať stravu neviem. Možno si dochádzku eviduje inak a len tieto doklady vyhadzuje. S tými 8h a 1 deň dv je to tiež v poriadku.

autor
13. máj 2023

@simca06022011 práveže, mne to dajú ako dovolenku. Cize mi to aj reálne strhnú. Návštevy lekárov mi zoberú ročne 10 dní dovolenky cca.

autor
13. máj 2023

@simca06022011 celé.to je na prd. Hľadám niečo iné. Jediná výhoda v tejto práci je (prečo som tam) je pracovná doma. O 14-tej som doma, čiže viem fungovať s deťmi

simca06022011
13. máj 2023

No tak.to teda nie je ok, to je na kontrolu z inšpekcie, na tvojom mieste to nahlásim. Ani neváham. Anonymné. Tie.priepustky by bolo fajn si fotiť. Dovolenkové lístky podpísané dúfam nemá...
Aj keď.viem.teda.a.chapem ze s prácou je to ťažko...

monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
autor
13. máj 2023

@simca06022011 všetko má ošetrené. Dovolenkové listky vypíše účtovníčka a raz za 3 mesiace nám ich dá podpísať. Pošta toho, ako to vyjde. Ak napríklad idem k lekárovi ale dôjdem v sobotu si to odpracovať mám nulu. Tak potom tie hodiny/dní ktoré chýbajú odpracované idú na dovolenku. A to viem nahlásiť aj anonymne? Ako?

janetinka27
13. máj 2023

Tak uz to zbieranie hodin, napr. Ides o hodinu skor 8x a potom ti strhnu jeden den dovolenky, to uz je na dohode so zamestnavatelom.ale nemozes cakat,ze budes mat pol dna D a odrobis vyse 4 hodin a dostanes listok.lebo polden su 4 hodiny. Za dovolenku stravne nedostavas.to by si mohla chodit do prace cely mesiac na 4,5 hodiny a mala by si 20 stravnych listkov ako za plny odrobeny mesiac. Ale za dovolenku nemas narok na stravny listok.

Strana
z2