Zamestnávateľ zrušil voľno bez oznámenia: Ako postupovať?
Ahojte 🙂 prajem pekný večer 🙂 som živnostník a pracujem ako telefonicky operátor pre jednu firmu ..smeny si pridelujeme sami ktoré následne posielame na vedenie a podľa toho nám dávajú smeny od kedy do kedy..na 1.1 a 6.1 som si nahlásila voľno (posielame dochádzku pomaly o dva mesiace po predu) cez štedrí deň som sa pozrela na novú dochádzku na január a všimla som si že vedenie úplne ignorovalo voľno ktoré som si tam nahlásila a dali mi tam 8 hodinovú smenu aj 1.1 aj 6.1 bohužiaľ mi to nikdo ani neoznámil ani sa mna nepýtali či môžem ..pisala som na vedenie ešte v ten deň správu ,konkrétne tej ktorá to má nastarosti lenže ona tu správu ešte necitala a napisala som jej že 1.1 ani 6.1 do prace neprídem..že som si tam nahlásila voľno o mesiac skôr a mohla sa mna aspoň opýtať či môžem prísť do prace 🤷🏼♀️ teraz mám dilemu a neviem čo mám robiť. Začiatok januára sa blíži..konkrétna osoba nieje v práci a necitala správu a ja nemám v pláne ísť do práce v týchto dňoch ..neviem čo sa môže stať či mna môže vyhodiť stretol sa niekdo s niečim podobným ?
@tiika o zbytočne problémy nestojím ani si ich nerobím …v zmluve je písané že mám dodržiavať pokyny objednávateľa to áno ale ten ki predsa nemôže zrušiť voľno a dať smenu keď sme sa medzi sebou nedohodli ..ako živnostník ktorý pracuje na seba nemám povinne sviatky a vikendy ..len toto on bohužiaľ nechápe a stále tvrdí že mám rovnaké pravidelná ako zamestnanec čo ja niesom..mala som si naplánovať smeny čo som urobila ..všimla som si zrušené voľno a odvolala som sa ..nechápem prečo niektorý tam môžu mat voľno a ja nie a pokial mna vyhodia tak nech ja sa a tým už nechcem nejako trápiť ale nepríde mi že som niečo porušila ..v zmluve o víkendoch ani sviatkoch nič nieje

Co sa u vás deje, keď nemôžeš prist v čase, ktorý rozvrhol váš zakaznik? Dáte vedieť vášmu obchodnému partnerovi (mandantovi) a on nájde nahradu, alebo ako sa rieši podobná situácia?
Je jasne, že nechcú, aby vo sviatok pracovali zamestnanci nakoľko by im museli zaplatiť 100% príplatok z priem.hod.mzdy; tebe nemusia, si pre nich lacnejšia, preto odignorovali tvoju požiadavku.