icon

Započítanie praxe do verejnej správy: Ako to funguje?

8. nov 2023

Ahojte,môže mi niekto pomôcť? Ako to je ? Idem pracovať do verejnej správy a nikdy som tam nepracovala myslím vo verejnom sektore,ani štátnej správe atď,započítavajú sa tam aj roky v súkromnom sektore a roky na materskej? Čo sa týka pre výpočet do ktorej triedy má zaradia... vďaka

nelca84
8. nov 2023

Verejna sprava je siroky pojem a to, ci sa prax zapocita alebo nie zavisi od viacerych faktorov. Pozri si zakon 553 z 2003, paragraf 6, tam je uvedene aka prax sa zapocitava, aj v akom rozsahu...

autor
8. nov 2023

@nelca84 tak ale keď som nikdy nepracovala vo verejnej ani verejnom záujme tak tam asi nemal dávať súkromné firmy? A materská? Zákon som pozrela

nelca84
8. nov 2023

Kto to kam nemal davat? Ak si zakon pozrela, tak vies, ze zamestnavatel urcuje, ci doterajsia prax ma nejaky prinos, vtedy ju moze z casti zapocitat. Ak si robila nieco uplne ine, co s pracou, ktoru budes vykonavat vo verejnom zaujme nesuvisi, tak nie, to sa nezapocitava.
Podla mna je to v tom paragrafe zrozumitelne naisane a co sa tyka materskej detto.

autor
8. nov 2023

@nelca84 tak robila som administratívne práce ale v súkromnom sektore nie verejnej sprave

autor
8. nov 2023

@nelca84 alebo práca zo zahraničia sa tam nezapočítava podľa mna

nelca84
8. nov 2023

Posudi zamestnavatel

autor
8. nov 2023

@nelca84 čiže všetko treba napísať?

nelca84
8. nov 2023

Kam?