icon

Zárobkové možnosti z domu popri rodičovskom príspevku

sasha77
1. nov 2025

Ahojte, viete prosím Vás poradiť, alebo z vlastnej skúsenosti nejaký zárobok počas rodičáku? Niečo z domu, nemám kde nechať bábätko a ten rodičák je fakt biedny 😐 zas katalógové predaje ako farmasi, LR a podobné veci, ja zas nemám toľko ľudí a kontaktov, aby som dokázala niečo vo veľkom predať a zarobiť, tak či naaaahodou nemáte skúsenosti s niečím iným 🙂 aj 100,200 by naviac potešilo 🙂
Ďakujem za Vaše rady a skúsenosti 🙂

anonym_986fda
1. nov 2025

Inšpiruj sa https://www.jaspravim.sk/ a ponúkni svoje služby.

anonym_1a02ee
1. nov 2025

@sasha77 ak ti má kto dieťa postrážiť, niektoré firmy hľadajú niekoho na upratovanie, nie na celý úväzok, len na dve hodiny. Alebo aj vchody v činžiakoch upratujú takto brigádne ženy, ktoré sú na rodičáku

anonym_534f9c
1. nov 2025

@sasha77 chodila som upratovať po večeroch a víkendy, niekedy aj s dieťaťom. Suseda chodievala opatrovať aj s dieťaťom.

anonym_f988ba
1. nov 2025

Tato tema je tu kazdy Bozi tyzden...vsetci by chceli home office a najlepsie len 3h, lebo vsak su RD a treba sa o dieta starat...

a0
1. nov 2025

Na home office je kopec ponúk ale treba mať na to vzdelanie a skills. Bez toho jedine call centrum alebo ak máš nejakých známych s firmou a vedeli by ti dať administratívu robiť z domu, inak 0 bodov.

martyzpp
1. nov 2025

@sasha77 mozes niekomu ponuknut, ze mu doma pozehlis

bomba36
1. nov 2025

"Niečo z domu", klasika
A čo vieš robiť, aké máš vzdelanie, čo si robila pred RD - ak vôbec?

anonym_b1ff39
1. nov 2025

Tak niečo z domu. OK, môžeš robiť preklady, môžeš vyvíjať SW, môžeš robiť marketing a SEO pre firmy, môžeš robiť účtovníctvo, písať odborné články, môžeš písať knihy a robiť weby.

anonym_3fec3d
1. nov 2025

@sasha77 bolo by fajn, keby sa tu nejaké firmy konečne na MK ozvali, že hej odkiaľ ste, my potrebujeme na pár hodín toto a toto a nemusíte mať neviem aké zručnosti ,však? ☺️
Snáď raz

a0
1. nov 2025
@anonym_3fec3d

@sasha77 bolo by fajn, keby sa tu nejaké firmy konečne na MK ozvali, že hej odkiaľ ste, my potrebujeme na pár hodín toto a toto a nemusíte mať neviem aké zručnosti ,však? ☺️
Snáď raz

@anonym_3fec3d prečo by to kolkolvek robil? väčšinou sa takéto Basic pozície roznesú medzi známych 🙂

sasha77
autor
1. nov 2025

Odpoviem hromadne:
Nie som z okresného mesta, kde sa ponúkajú pracovné ponuky na opatrovanie, upratovanie atď.. vyše 40km tam a 40 naspäť domov, to je nerentabilné a nemá mi kto postrážiť dieťa
Pracovala som s deťmi v komunite, cez projekt.. nemám VŠ ani znalosti na prekladatelstvo a zas ani neviem ako sa dostať k takým pracovným ponúkam k marketingu a také niečo..

anonym_791161
1. nov 2025

@sasha77 no mame skúsenosti… Ale mame na to aj skills. Ja napr robím (odkedy mala dcera 7mes) cca 2h denne z domu interný audit. Vynesie mi to cca 1200-1500e mesačne. Ale ako ti tato info pomôže, keď netušíme, čo vies robit ty? Nebolo by lepšie napísať “hľadám pracu z domu v oblasti XY?” Lebo tak, ako sa tu kazdy týždeň opakujú tieto otazky, opakujú sa aj odpovede: môžeš piecť, vyrábať vianocne dekorácie, maľovať obrazy, prekladať, programovať, robit v call centrach, robit MLM, spravovať web, žehliť, strážiť cudzie dieta/psa/mačku, šiť,…Otázne je, ako konkrétne si taku pracu z domu predstavuješ ty. Lebo nikto cudzí ti tu nepríde nic seriózne ponúkať, takto to ozaj nefunguje. A časy keď sa doma skladali perá či balili obálky sú dávno preč.

bomba36
1. nov 2025
@anonym_3fec3d

Snáď raz

@anonym_3fec3d také sa tu ozývajú a vždy sú bloknuté lebo je to všetko pyramída

a0
1. nov 2025
@sasha77

Odpoviem hromadne:
Nie som z okresného mesta, kde sa ponúkajú pracovné ponuky na opatrovanie, upratovanie atď.. vyše 40km tam a 40 naspäť domov, to je nerentabilné a nemá mi kto postrážiť dieťa
Pracovala som s deťmi v komunite, cez projekt.. nemám VŠ ani znalosti na prekladatelstvo a zas ani neviem ako sa dostať k takým pracovným ponúkam k marketingu a také niečo..

@sasha77 k marketingu a takému niečomu sa vieš dostať cez to, že to vieš robiť. Marketing sa často prezentuje ako monkey job, lenže dobrý marketér je fuuuu 🙈. Poviem za seba roky driny a učenia (stáleho učenia). A rovnako je to pri každej solídnej práci z domu.

anonym_6dd58b
2. nov 2025

@sasha77 nie nevieme poradiť

anonym_6dd58b
2. nov 2025

@sasha77 z vlastnej skúsenosti by si rovnakú prácu nemohla robiť.. teda zrejme nemohla robiť, keď nepíšeš, čo vieš

anonym_9f4b2d
2. nov 2025

To by kazdeho potesilo,keby sme preto nemuseli nic robit. Zial vacsina z nas preto,aby sme zarobili viac,privyrobili si nieco navyse studujeme. Ak nevies,ako sa dostat k praci v marketingu,to znamena,ze ho nevies vobec robit,ani sa v tychto kruhoch nepohybujes,lebo inak by si vedela. Na upratovanie staci,ak si niekde v okoli vyvesis inzerat,ze ponukas upratovanie za susedsku cenu a neverim,ze sa nikto neozve.

anonym_7282c8
2. nov 2025

Ja zamestnávam 2 osoby, ktoré robia výlučne z domu, resp. aktuálne z Thajska či kde to v riti vlastne aktuálne sú... čím chcem ale povedať, že čo konkrétne alebo špeciálne vieš ponúknuť, aby ti niekto takú prácu dal? Ja som zamestnala web developera, ktorý mi robí aktuálne na rôznych projektoch, aktuálne robí pre mňa prosím pekne 5 na mieru webov, dva vrátane eshopu z toho jeden pokrýva celú EU.
Druhý človek pre mňa robí správu všetkých sietí, tvorí grafiky, podklady pre web dizajnéra, odpisuje na všetky správy čo prídu, nahadzuje produkty na web, píše blogy kvôli seo. Chystá všetko potrebné aby sme mohli predávať cez ChatGPT (polo asistentka, polo grafička)
Ďalšieho mám len " externe " tiež som ho nikdy nevidela a určite sedí doma, nechodí do žiadnej kancelárie a ten mi spravuje reklamy. Vie si všetko odsledovať, posiela reporty, prináša výsledky, prináša prachy.

Ak nemáš čo konkrétne a špeciálne ponúknuť, na nejakú relevantnú pozíciu, ktorá ti dá penízky do ruky môžeš akurát tak zabudnúť.

anonym_04b6f8
2. nov 2025

Ja som zase vcera vyuzila virtualneho asistenta na aktivaciu voyo.Tam staci net,byt stale pripojeny.Ja to velmi ocenujem takuto pomoc na dialku.
Skus nieco take ale isto sa treba aj vzdelavat,aby vedeli aj poradit aj pomoct.
Neni to len mat net,a hotovo a uz sa zaraba.

princezna_bosorka
4. nov 2025

@sasha77 ty musis vediet, co vies. ja som napr advokat a uradny prekladatel. Oboje sa da robit s domu, ale to ti asi nepomoze.

anonym_6bbc49
4. nov 2025

Ja som si napríklad popri rodicaku privyrobila 200-400€ mesačne tak že som nakúpila nové značkové veci za veľmi lacno a predávala ich so ziskom tak cca 10-30€ na jednej veci. Zabralo to minimum času a mala som “zábavku” ☺️

ajka_77
Odpoveď bola odstránená