Závisí výška PN od ne/zamestnanosti?
Prosím Vás závisí výška PN (ak by som bola na rizikovom teh.) od toho či som momentálne zamestnaná alebo nezamestnaná?
A aké musím splnať požiadavky,aby som patrial do ochrannej doby. Nakoľko v máji mi končí zmluva a chcela by som otehotnieť. Ďakujem za info 🙂
ahoj gapa
potrebovala by som vedieť že keď je niekto nezamestnaný a nastúpi do práce bude pracovať napr. 4 dní a pôjde na maródku má na ňu nárok a ako sa to bude počítať
ak bude mať za tie 4 dni napr. 250eur vypočítajú mu maródku z toho alebo ako to je?
jankkam,
zamestnanec má nárok na PN hned od začiatku PN. Ak by začiatok PP a začiatok PN bol v tom istom kalend.mesiaci, tak by sa PN rátala z denného vym.základu z obdobia od začiatku PP do dna pred vznikom PN.
GAPA: Ahaa,taže ak by som aj ostala nezamestnaná po to skončení pracovného pomeru,alebo zostala v pracovnom pomery a bola na PN,stále mám tu istú sumu,hej? čiže ked som nastúpila 15.5.2009 a zmluva mi končí 17.5.2010 z toho si vypočítam tu PN,hej? a to sa vzťahuje na to aj ked sa mi skončil PP?? DAKUJEM

Ešte ma napadlo.Ak by som bola od toho mája nezamestnaná,mám nárok na nejakú sumy materskej?