icon

Závisí výška PN od ne/zamestnanosti?

simona.skal
22. feb 2010

Prosím Vás závisí výška PN (ak by som bola na rizikovom teh.) od toho či som momentálne zamestnaná alebo nezamestnaná?
A aké musím splnať požiadavky,aby som patrial do ochrannej doby. Nakoľko v máji mi končí zmluva a chcela by som otehotnieť. Ďakujem za info 🙂

simona.skal
autor
22. feb 2010

Ešte ma napadlo.Ak by som bola od toho mája nezamestnaná,mám nárok na nejakú sumy materskej?

jankkam
22. feb 2010

ahoj gapa
potrebovala by som vedieť že keď je niekto nezamestnaný a nastúpi do práce bude pracovať napr. 4 dní a pôjde na maródku má na ňu nárok a ako sa to bude počítať
ak bude mať za tie 4 dni napr. 250eur vypočítajú mu maródku z toho alebo ako to je?

gapa
22. feb 2010

jankkam,
zamestnanec má nárok na PN hned od začiatku PN. Ak by začiatok PP a začiatok PN bol v tom istom kalend.mesiaci, tak by sa PN rátala z denného vym.základu z obdobia od začiatku PP do dna pred vznikom PN.

simona.skal
autor
23. feb 2010

GAPA: Ahaa,taže ak by som aj ostala nezamestnaná po to skončení pracovného pomeru,alebo zostala v pracovnom pomery a bola na PN,stále mám tu istú sumu,hej? čiže ked som nastúpila 15.5.2009 a zmluva mi končí 17.5.2010 z toho si vypočítam tu PN,hej? a to sa vzťahuje na to aj ked sa mi skončil PP?? DAKUJEM