Záznam cien na výdajku: skladové alebo predajné?
Ahojte, prosím poraďte robím prvý krát a účtovnícke sa už nedovolam. Na výdajku píšem aké ceny? Skladové alebo predajne? Viem ze bez DPH ale neviem ci cena za ktorú som kúpila alebo predala. Ďakujem
Skladové.
@vikusjk
@hugoboss1923 ďakujem vám veľmi pekne . Este mam otazku - Mam sklad Omega . Keď do pohybov dám príjem píše mi cenu bez DPH na všetky položky ale na konci mi napíše sumu s DPH a aj bez DPH. Keď to vytlačím ako prijemku bude to vadiť? Alebo to musím cele prepísať aby tam nebola vôbec ta cena S DPH?
Na sklad sa uvádzajú ceny bez DPH. Takže treba prepísať.
@hugoboss1923 no ved oni sú všetky bez DPH, len na konci mi napíše cenu aj s DPH a aj bez DPH.
@hugoboss1923 takúto prijemku mi robí program
Aha, tak je to dobre. Lebo 5 x 5,79 = 28,95 (vrátane DPH by to bolo 34,74). Čiže nič sa nemusí prepisovať.
len ti dam typ ako uctovnik, NEMUSIS uz nic vytlacat.
A nemam sice omegu, ale pozri si ci nemas moznost inych vystupov, ja mam v mrp kopec tlacovych zostav, s rozpisom dph/bez rozpisu, s predajnymi/nakupnymi cenami atd... niekde davaju vydajku zo skladu miesto dodacieho listu, vtedy tam davaju cenu predajnu, alebo ziadnu. Atd. Nakupne/skladove ceny sa davaju len pre interne ucely, cize prijemky na sklad/vydajky ktore sa na zaklade toho potom uctuju.
@simca06022011 musím, žiaľ účtovníčka to odomna zacala ziadat
zaujimave, v dnesnej dobe ked upustame od vytlacania somarin...
@simca06022011 no však, tiež nechápem, nechce faktúry ani posielať mailom ale musím jej všetko doniesť vytlačené.
A ešte sa teda opýtam, môže to byť tak na tej prijemke ako som poslala foto áno? Nevadí tam ta cena s DPH na konci?
mozno na case najst si modernejsiu uctovnicku (popravde ja napr. som z uctovnickej rodiny a moja teta, mama.. stale vsetko vytlacaju do nemoty a im tie emailove faktury teda beru neprimerane vela casu, dnes ked vsetko viem archivovat aj v uctovnom programe.. je to smiesne a potom este nariekaju ako isiel hore papier, a tlac kolko ich stoji a neviem co :D).
Nie nemal by to byt problem ziadny, ja popravde som tieto prijemky nevidela uz hadam 10rokov, aj viac... Zaklad je aby sedeli tie sumy s fakturou.
@simca06022011 a ešte sa opýtam, keď mam na faktúre aj nejakú vec ktorá nejde do skladu napríklad nejaký nápoj, treba to tiež dávať k tomu? Alebo to nemusím? Lebo z jednej firmy, pomedzi tovar niekedy objednáme aj jeden druh nápoja nakoľko je tam veľmi lacny, preto ma zaujíma ako urobiť toto
treba sa opytat uctovnicky na toto. Lebo ked to tam nepojde, nebude jej sediet faktura s prijemkou, ale ona to aj z faktury nejak oductovava... cize treba to s nou prebrat, ako to robi... . Ak ma poziadavky taketo na vas, tak by mala byt aj napomocna s instruktazou :D
@simca06022011 no však, rozprávali sme sa o tom a o 2 tyzdne mi píše maily vyhrazne ze prečo som to doteraz tak nerobila a keď som jej napísala ze sme sa k tom bavili ze to teraz urobím (prijemky a vydajky)a donesiem jej skontrolovať tak mi dá všetky faktúry späť a dorobím to aj k tým, a ona odpise ze OK. Každý mesiac donesiem všetky potrebné doklady a po 2 mesiacoch mi napíše že som jej výpisy z účtu nedala pred 2 mesiacmi. Pritom vždy si to 3x kontrolujem ze ci jej dávam všetko. Strašne zabúda a robí chyby. Musíme nájsť niekoho iného veru...
Dnes ide už všetko elektronický, pre mňa je toto úplne nepochopitelne 😂 a vtedy je aj dôkaz.. ze nie pozrite. Tu 5.8. Vám išiel výpis... xml aj pdf... A vybavená vec ... skúste osloviť iných. Veľa to ma už automatizované veci. Ze prístup k programu alebo exportu dokladov a oba si to účtovník importuje. A potom je to aj nižšia cena za položku napríklad ak je automatizovaná. Aj archivácia je jednoduchšia. Žiadne kartóny papierov.

Na výdajku zo skladu skladové, t.j. za čo si nakúpila. Predajná cena bude na doklade o predaji (bloček, alebo faktúra) a rozdiel je tvoja marža