Zber jabĺk v Taliansku
Ahojte chcem sa spýtať ci aj vy ste sa cítili ti ktori mate skúsenosti zo zberom tak ze ste chceli hneď odísť. Lebo ja sa tak cítim ked si to človek premietne v hlave je to dosť iné ako na zivo ked to priamo robíš. Proste ta praca je fakt nárocna na psychiku aj fyziku a celý den v teple a robiť to isté asi nedavam. Nieje pre mna radšej pôjdem do obchodu. Robit 🙈
Robil som to roky cez prázdniny. Je to pohodička fakt najjednoduchšia práca čo môže byť na poli oproti iným zberom a práci. Celý deň? Však len cca 9 hodín a v polke máš siestu. A teple? Kým nie je 45 tak to je ok, stačí piť vodu. Ja som v 45 tam aj motykou burinu sekal.
Určite to nie je ľahké, ale stále lepsie ako zber jahôd, kde si hodiny skrcena v blate. Koľko si tam a koľko ti ešte zostava?
@erika292001 ka som bola zbierat kahody vo francuzsku. To bola ina makacka ale najedla som sa dobre mnam
@erika292001 skús brigádu zberu chmeľu, to je makačka od 6:00-21:00 na slnku celý deň + si odnesieš veľmi nepríjemné povrchové škrabance po ktorých keď steká pot, pekne štípu
Juj normálne som si spomenula na svoju prvú brigádu na spargelhofe 😁, zbierali sme špargľu a jahody, to bola makacka a ja som prvé tri dni preplakala, ako to tam nenávidím. Nakoniec boli z toho pekné prachy, super kamarátstva, niektoré trvajú dodnes a bola som ešte ďalšie 3 sezóny. Neboj to dáš, držím prsty 👋
Jeden rok som si zabudol vodu v prvý deň, bez čiapky, 40, na obed som už zomieral, videl som len čiernobielo, obloha biela, ostatné čierne, nevidel som ani obrysy čo som zbieral... Ešte 10 minút a ma odvezú 😅

@erika292001 mna by zaujimalo v com je
Problem. Cerstvy vzduch slniecko priroda jablcka zbierat... dream job nie?