Zdravotníčky na MD, RD a PN a Matovičových 5 000 eur
Čaute mamky, mna by zaujímalo ako to bude s nami, co sme zamestnané v štátnych nemocniciach a sme na RD? Dajú nám vše belé? Alebo napr. Ked chcem od nového roka nastúpiť do práce tak prd makový, lebo to platí len teraz od 1.12? A na 3r, to myslia tak, ze napríklad 3r žena nemôže byt tehotná, marodovat a atd.... Ze bude musieť vrátiť tie peniaze? Ci ako to chápete vy? Patríme do počtu 40 000 zdravotníkov?
Žiadne debilne komentáre, ze si to nezaslúžia, lebo nic nerobia a atd... Si odpusť!!! Pýtam sa na názor mamiciek co su ma rd ale pritom stále zamestnané v rezorte verejnej správy " štátne zdravotníctvo"!!!
Musíš počkať kým.to prejde cez vládu nikto ti na to odpoveď teraz nedá...
Informuj sa u svojho zamestnávateľa
Tiež má to zaujíma , ak niekto zisťoval
Ked neschvali vlada rozpocet tak aj tak nic z toho nebude
Ďakujem zatiaľ všetkým, ved to mi je jasne ale ako to bude s nami, ked budeme chcieť nastúpiť napr nastúpim späť v marci tak myslíte, ze daju aj potom? Alebo to platit bude podla matovica len v decemrbi 😄 akoze je to podľa mna blud, ale prečo si nezaslúžime po 5000e, ja osobne mam 10r odobrenych za drobné, pomohlo by to všetkým... Taka injekcia, ako tehotná som robila na covide do frasa a ani vtedy mi nedali tych 300e co dávali jednorazové... Vedenie to kus posralo, niekto dostal az a my len prd makový, lebo som odobrila len polku mesiaca a tak som povedala, ze som tehotna... Tal mi nedovolili, lebo sa mi zke dýchalo v tom skafandre 😄🤦♀️😄
Pozri ešte to nie je schválené. Ja možno nastupim až v novembri, kolega mi síce hovoril že to je neskoro, ale ja si myslím že to bude pre vsetkych zamestnancov takže aj pre tych na RD, ale skusim sa opýtať znamej na ministerstve.
@h2o2 skus a daj vedieť, mne jeden kolega hovoril, ze s mokrou handrou dostaneme po cele haha lebo vraj to bude len pre tých co nastúpia teraz alebo ti co dali výpovede a stiahli jich 😄😄😄
📌 Pripnem sa, tiez nastupujem po materskej buduci rok. Osobne si ale myslim, ze ak sa to definitivne schvali, bude to platit pre vsetkych, ktori prejavia zaujem. Nema ist o automaticku 'odmenu'. Zdravotnik sa zavazuje zotrvat v praci 3 roky, cize musi prejavit aktivny zaujem takuto zmluvu podpisat.
@lubka668 ale keďže sme na rodicaku to asi prd z toho 😄😄😄
Ževraj dostaneme všetci 5000, šak sme zamestnanci stále aj keď sme na RD či PN a ak by ste dali za tri roky výpoveď tak sa vam odpocita alikvotna čiastka.
Popravde, ani ma to nenapadlo, že by sa ma to mohlo týkať, ale budem tieto zaujímavé informácie sledovať 🧐😏 kto vie ako to bude so zdravotníkmi v dôchodkovom veku, alebo s tými, ktorí ho počas tých 3 rokov dovŕšia
@anicka176 neviem ako u vas ale u nas dôchodkyne robia, aj tie co maju po 65 a ide jim to... Prečo nebrať dôchodok a plat... Ked sa jim chce....
@anicka176 mna by skôr zaujímalo, ze ok nastúpim, vezmem 5000e...investujem do dom.a budem zas z chcieť byt tehotna tak si vezmem pôžičku aby som jim vrátila napr rozdiel 2000e?
Áno aj u nás, myslela som, že ak by chceli odísť na dôchodok či by tie 3 roky tiež museli odpracovať... ale asi áno 🤷
Dobrá otázka, no musíme počkať na konkrétnejšie informácie
Baby a vy veríte že dostaneme 5kk??? 😂 veď horko ťažko niečo akože “skokovite zvysenie platov”mám schválili od januára. Ja vláde neverím ani nos medzi očami.
A autorka: áno, máš nárok na týchto 5kk, hoci si na RD, PN alebo MD, si stále zamestnanec nemocnice.👍
@vevapeto kde si to nasla? Ja to nemôžem nikde nájsť akoze neverím a aj ked daju tak to zdania takže ešte na tom zarobia haha ved to z EU fondov, takže zarobia na tom....ale pomohli by mi...
@anicka176 no ako to bude s nami?
@h2o2 no co dostaneme aj my tych 5000e? Počúvam radio expred a ten saleny tam splieta 2 na 3... Ja som z jeho reci pochopila, ze mesačne
🤦♀️
No to netuším, asi pôjdem googliť 😅🤷 ale veľké očakávania nemám
V statuse na FB IM som sa dočítala, že nárok na stabilizačný budú mať aj matky na materskej zo zdravotníckych profesií mimo lekárov
@anicka176 ďalej som sa na webe dočítala, že lekári mali mat podpísané nejaké dodatky k pracovným zmluvám do 30 novembra aby mali nárok na príspevok 😅 a vlastne chaos a tak ďalej, že nemocnice nevedeli presne informácie... ak by ste mali nejaké relevantné info tak si rada prečítam, teda aj keď už som čas na podpis nejakej zmluvy podľa písaného presvihla 🧐
@anicka176 no ďakujem ale ked ame uz na rodicaku? Materskú ti v podstate plati soc poisťovňa a to je ako keby si bola zamestnaná furt lebo ide aj dovolenka... Ale ked sme na rodicaku tak nám ude drôt do oka 😄😄😄
Dostaneme všetci len nám to ešte zdania takže to nebude 5000.
@h2o2 Dobrý deň,
materiál, ktorý dnes schválila vláda SR (https://rokovania.gov.sk/RVL/Material/27891/1) uvádza v časti "vlastný materiál" podmienky poskytnutia stabilizačného príspevku, kde je definovaný pracovný pomer a teda treba zahrnúť aj zamestnancov na dobu určitú ako aj zamestnancov na materskej a rodičovskej dovolenke. Ak podpíšu tieto osoby dohodu o poskytnutí stabilizačného príspevku, v prípade:
- pracovného pomeru na dobu určitú, ak by skončili skôr ako o tri roky je potrebné postupovať podľa bodu 2.8 dohody o poskytnutí stabilizačného príspevku (je súčasťou schválených materiálov na vláde) a teda zamestnanec je povinný vrátiť alikvotnú čiastku (ak teda neuzavriete zmluvu s touto osobou aj na ďalšie obdobie, vzniká mu povinnosť vrátiť príspevok ak bod 2.8 dohody neustanovuje inak),
- v prípade zamestnancov na materskej a rodičovskej dovolenke, ak podpíšu dohodu o poskytnutí stabilizačného príspevku, finančné prostriedky sa im vyplatia už teraz (za podmienky, že to umožňujú všeobecne záväzné právne predpisy) avšak 3 roky sa im budú počítať až od nástupu do práce.
Váš zamestnávateľ Vás bude kontaktovať za účelom podpísania dohody. Návrh dohody je súčasťou vyššie uvedeného linku.
S pozdravom

počkala by som, kým to schváli parlament, uvidíš aké budú podmienky