Železnica - signalista
Ahojte koľko trvá školenie na prácu signalistu a platovo to je ako kto ma skúsenosti poprosím ďakujem
@tynto to znie celkom dobre a aj ta už prijali ci to ešte nevieš a kam si poslal žiadosť do štátnej ci súkromnej spoločnosti
@tomastomas1 zatiaľ ma ešte neprijali lebo kurz chcú otvoriť až v máji keďže teraz má začať kurz, ktorý som už nestihol tak musím počkať do mája na nový kurz. Žiadosť som si poslal na železnice slovenskej republiky, pretože iba oni majú na starosti železnice a zamestnancov železníc. Súkromné a ostatné spoločnosti majú na starosti len vlaky.
@tomastomas1 no teda neviem či všade začne kurz až v máji, možno to záleží kde na Slovensku si podáš žiadosť, no nemyslím si, že niekde začne kurz hneď. Plus ešte sú psychotesty ktoré trvajú asi 8 hodín a tiež lekárska prehliadka ktorá tiež trva asi 8 hodín. Takže nemá každý istotu, že cez to prejde aj keď si myslím, že sa to dá. 😎

@tomastomas1 Ahoj ja som bol včera na pohovore a dozvedel som sa, že kurz trvá približne mesiac, je to internátny kurz v Bratislave alebo Košiciach kde sú na konci skúšky. Potom je praktické zaučenie priamo na pracovisku a o mesiac sú praktické skúšky. Takže približne to celé trvá tak 3-4 mesiace podľa situácie. No najprv treba prejsť cez psychotesty a lekársku prehliadku.