icon

Žiadosť k polícii

martin2075
9. okt 2016

Ahojte nedávno som si podal písomnú žiadosť k polícii a volali mi že mám prísť na osobný pohovor že ma budú ešte kontaktovať kedy keďže tam kde bývam že je málo policajtov.Je to dobrá cesta že moja žiadosť nezamietli?Čo povedať na pohovore ako to funguje?Ďakujem

Strana
z2
blahowoman
11. okt 2016

@lussyka och boze. Moj postup k PZ. Podala som ziadost na KR PZ v Ziline. Do 30 dni mi odpisali,kedy sa mam dostavit na pohovor. Bolo nas tam asi 40 ludi. Podla okresu sa kazdeho pytali preco chce ist k PZ ,co vystudoval a nieco o sebe. Podali nam vsetky informacie o postupe dalej a tym sme odisli. Do 30 dni mne doslo,ze z toho a toho paragrafu ma neprijmaju dalej. 2x tam bola,2x to iste. Tak si potom dala ziadost do vojska,a tam ma zobrali.

tajomna21
11. okt 2016

@blahowoman a tu je pes zakopany ... viac si nemusela absolvovat, lebo si proste nepresla do dalsieho kola ... keby si presla, tak ides na testy zo SJ, TV a aj psychotesty ...

blahowoman
11. okt 2016

@tajomna21 ale vsak ja viem. Ja som len hovorila o tom od zaciatku,ze najprv je pohovor. Ak by presla nim,idem na testy co pises.

kataina
11. okt 2016

do armady by som nešla v žiadnom prípade. Neviem si ani predstaviť čo vedie ženu (možno už aj matku, nositelku života,...) aby si osvojovala čo ma zvladnuť ako vojačka (policajtka..) Pán Boh ma na to nestvoril a môj zmysel života vidím inak...
Nuž je to Váš život a ako som na uvod debaty postrehla, podľa Vás, dôležité je aj to ako dobre vyzeraš v uniforme...
Psycho testy su namieste

blahowoman
11. okt 2016

@tajomna21 mam kamarata,ktory uz vedel,ze ho zoberu k pz,a aj tak absolvoval najprv pohovor ako vsetci ostatní. Az potom mu prisla pozvanka na testy a uz je u pz. Tak nech sa nikto so mnou nehada,ze pohovor nie je. V Ziline na 100% je.

blahowoman
11. okt 2016

@kataina tymto vasim postrehom Vam o co ide? Kazdy si svoje povolanie vybera sam a podla toho,co ho bavi. Som matka 2 deti,mam manzela a to ako vyzeram v uniforme,je to posledne,co ma k tomu viedlo. To,ze som vojacka nezmenilo nic na tom,ze
som uplne normalna zena,matka a manzelka. Doma po nikom neziapem,a nie som vygumovana. Rozdiel je len v tom,ze rano odidem z domu do kasarni a chytam zbran,a nie do potravin za pokladnu. Pekny vecer.

kataina
11. okt 2016

@blahowoman
nejde mi o nič, rovnako ako Vy som pridala svoj nazor 🙂
so zbranami nechcem mať nič spoločné a nechcem ani aby boli v mojej blízkosti
Aj Vam pekny večer

rebeka7501
11. okt 2016

Prispejem i ja svojou trochou do mlyna, vo firme (polícia) pracujem 22 rokov resp. 23 rokov. K polícii som sa dostala pomocou kolegyne - v tom čase ženy nechceli prijimať, a to najmä z dôvodu nástupu na MD (jednu, druhú....) následné OČR....., nočné služby, zásahy a pod....
Ja som bola na MD 6 mesiacov, pracujem iba cez týždeň (víkendy voľné).
Každé zamestnanie má svoje plusy a mínusy,
nemyslím si, že by som bola nejako "postihnutá", asi som z kategórie "dobrý policajt"

blahowoman
11. okt 2016

@kataina uplne Vas chapem. Ja zbran prirovnavam k autu. Ked so zbranou nezaobchadzate zodpovedne,mozte niekoho zabit. To iste aj s autom. Takze ja mam k zbrani respekt,poznam pravidla. Je to moja ,,kamoska" v robote,ale DOMA ju mat nikdy nebudem. 😉.

gabrielazuberova
11. okt 2016

Aj ja som 8 rokov, v ziline je prvý osobný pohovor kde je viac ľudí, to je skôr formalita, tam bpozyvaju všetkých čo dajú žiadosť, potom už vyberajú ďalej na psychotesty atď. A som ta 168//50 kg a uniforma na mne nevisi😉

rebeka7501
11. okt 2016

@blahowoman to "pacifistom" nevysvetlíš. zbraň je aj valček na cesto 😀

cannella
11. okt 2016

@blahowoman ha ha, tak to si frajerka, ze to malo takyto priebeh. Ja som si v r. 2005 podala ziadost tiez v Ziline a namiesto odpovede mi prislo uplne cudzie predvolanie na vysluch. Najskor udiv, potom smiech a nakoniec sklamanie nad organizaciou ich prace

lussyka
12. okt 2016

@blahowoman ty si úplne mimo? 😀 Si prečítaj svoju prvú správu čo si písala k môjmu príspevku... alebo ti to mám okopírovať? 😉

lussyka
12. okt 2016

@blahowoman "blahowoman Opytaju sa ta preco k policii,povies cosi o sebe a tym to konci. Potom uz len cakaj vyrozumenie. Ja tam bola 2x a uz som 3/4 roka u vojska 😂😂" kde tu je napísaný že je na úvod informatívny pohovor? Ved ty si debatu ukončila tým že príde povie prečo chce byť policajt a čakaj vyrozumenie...

zuzana72
8. júl 2025
@riamim

@blahowoman
@lussyka Obidve máte pravdu. Najprv sa robí len pohovor - prečo chcete ísť k polícii a pod. a keď ním prejdete, robia sa previerky zo SJ, telesnej a psychotesty.

@riamim veď na stránke polície sa píše že ak nemáš skúšku zo SJ t.j že si maturoval a v zahraničí a z iného jazyka ako je slovenský vtedy píšeš diktát zo SJ

Strana
z2