icon

Živnosť alebo pracovný pomer

14. máj 2025

Ahojte, ktorej možnosti by ste boli viac naklonené.?
1. Manuálna práca na živnosť v mieste bydliska, žiadny kariérny rast, práca kľudná bez stresu, pracovný čas si určuje sama, cca 2000e mesačne
2. Práca na tpp, v kancelárii, treba sa veľa vecí doučit a stále sa zdokonaľovať s možnosťou kariérneho postupu, dochádzanie 20 km a plat 1300 v hrubom.

Asi si poviete, že tu je voľba jasná, ale treba zobrať do úvahy, že mám 43 rokov... Takže sa snažím myslieť aj do budúcna. Vďaka za každý rozumný názor.

Strana
z2
autor
15. máj 2025
@melanta

Nie je pravda, že nemáš na AJ hlavu - to si len doteraz nenašla pre teba ideálny spôsob učenia jazyka. To píšem z vlastnej skúsenosti. Tiež som mala voľakedy tento názor, že ja na jazyky nie som. Ak si mala hlavu na technickú VŠ, tak AJ bude easy pre teba. Len nájsť ideálny spôsob výučby.

Súhlasím s názorom @vroni ak teraz pôjdeš do manuálnej práce, tvoja cena na trhu práce pôjde dole. Pre ľudí bez ambícií je to v poriadku. Ale ak máš VŠ a máš tie ambície, tak škoda by ťa bola podľa mňa. Na tvojom mieste by som zobrala prácu 2, ak teraz žiadnu nemáš a venovala by som čas tomu, aby som sa venovala AJ (nájsť si vhodný spôsob na výučbu a ísť do toho s nastavením, že to pôjde, zabudnúť na myšlienku, že na to nemáš hlavu) a aby som našla, čomu sa chcem venovať, akým ísť smerom.

@melanta ako sa učíš jazyky? Chcela by som vedieť aspoň tú angličtinu na komunikatívnej úrovni 🙏 chuť by som mala, len časom opadne a zvlášť, keď ju momentálne nepotrebujem

balerina2025
15. máj 2025

mne pomaha kukat filmy v AJ

Strana
z2