Živnosť - manikúra

rebi01
9. aug 2018

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o názory a informácie ...
Chcela by som si otvoriť salón na manikúru. Ale nemám žiadne skúsenosti. Samozrejme, že budem musieť absolvovať kurz, to mi je jasné. Len sa chcem spýtať či je tu niekto, kto má s nechtami skúsenosti. Dá sa manikúrou vyžiť? Je to náročné? Ďakujem za každú informáciu.
Pekný deň. M

camil
9. aug 2018

ja rozmyslam o kaderku 🙂 tiez neviem ako zacat

zafir01
9. aug 2018

@rebi01
@camil osobne si mylsim ze obe vase povolenia sa daju v pohode robit aj sa da s tym uzivit, mam v rodine kadernicku, ktora je na zivnost v podstate cely zivot. cca 20 rokov a ziaden nadstandard to nie je, ale bavi ju to, a ma prijem . samotnu manikerku nepoznam,, vzdy len v spojitosti s kozmetickou, pedikurkou a pod.
su to prace, dke mozte zacat na znamych, osobne mi som si najskor aspon urobila ako taku klientelu a nezacinala hned od nuly, ze urobim si kurz, zalozim zivnost a idem podnikat. dnes je manikurok, pedikurok, akdernicok take obrovske mnozstvo, ze sa musite niecim odlisovat od ostatnych, aby zakaznici prisli prave k vam , dat do toho nieco svoje a nove. a mat nejakus voju " historiu prac " treba pozriet a okukat salony v okli povedzme 10-20 km, co ponukaju, co neponukaju, kolko ich je, ci sa dlhoc aka na terminy, alebo zivaju prazdnotou a podla toho sa do toho pustit .... aby to neskoncilo tak, ze skor skoncite ako vobec zacnete