icon

Životopis a motivačný list po dlhšej rodičovskej

abigail88
4. jan 2022

Ahojte, spomínali ste v životopise rodičovskú dovolenku?? Po siestich rokoch si idem hľadať prácu, predtým som pracovala viac rokov v cestovnej kancelárii, výpoveď som dala až po skončení druhej rodicovskej....dokedy mám dať trvanie pracovného pomeru v životopise, neviete prosím poradiť??? Keď dám rok 2021, tak neviem, či nebudem "klamať", lebo tých šesť rokov som bola pri deťoch nie v práci....a zasa, keď dám rok 2015, tak mi tam budú tie roky v životopise chýbať....čo tam mám potom uviesť??? Ako ste to prosím riešili vy?? Dakuuujem

ukulela
4. jan 2022

@abigail88 meklames. Ved pracovny pomer trval.

lenuska9999
4. jan 2022

@abigail88 normálne napíš, že do 2021 .. a keď ta pozvú na pohovor, tak povedz, že si medzitým bola aj na materskej

durianka1973
4. jan 2022

Ja som si este donedavna myslela, ze by som v zivotopise urcite neklamala. Bolo to vsak len do casu, kym som si aj ja zacala hladat pracu po rodicovskej s 2 detmi. Nikto ma ani len na pohovor nezavolal. Ked som sa spytala pani na urade prace, kde som sa registrovala, ci si mysli, ze je to kvoli rodicovskej a ci mam radsej tu rodicovsku vynechat zo zivotopisu, pozrela na mna a povedala - “tak to tam radsej nedavajte” - citujem. To podla mna vypoveda vela o tom, ake maju zamestnavatelia predsudky o mamach po rodicovskej. Ja som si nakoniec nasla pracu vdaka byvalej kolegyni, ktora ma zavolala k nim do timu, takze je to uz vlastne aj moja sucasna kolegyna. Ak by som si ale pracu hladala po rodicovskej znova, uz to tam neuvediem. Radsej napisem, ze som popri detoch robila nejake mensie prace na dohodu - alebo v Tvojom pripade sa vyhovorila aj na koronu, ze si kvoli nej nemala pracu. Ved cestovny ruch bolo prace odvetvie, ktore trpelo najviac. Nejako by som sa snazila vyhnut tomu, aby som to mala v zivotopise. Aj ked je to neuvedenie celej pravdy.

pieksamaki
5. jan 2022

@abigail88 ja som napisala vsetko...aj dobrovolnictvo...pocas materskej........aj 10rocnu matersku..aby to neskreslovalo....(predsa len sa zakony pomenili)...aj ked na materskej pracovny pomer trval....a .ano...je to chyba.....tam spomenut...

leeshka
21. mar 2025

@pieksamaki ja som tiez zacala uprimne, mala MD/RD v zivotopise, niekde mi rovno odpisali ze maju dost inych uchadzacov co lepsie vyhovuju ich kriteriam, cize bez toho aby vobec bol pohovor…a na pohovoroch co som bola tak sa ma na to pytali ci som pracovala aj posas rodicovskej a ked som povedala ze nie, bolo vidno ze je to problem…neprijali ma tam a pritom dalsie dva tyzdne mi volali personalky a ponukou tejto pozicie takze zjavne nemali nikoho ked stale to ponukali🤦‍♀️
Skrz profesiu sa mi zacali sami ozyvat tiez az potom co aom odtial dala prec RD🤦‍♀️

pieksamaki
21. mar 2025

@leeshka. Ja už pracujem v zahranici....na turnusy....žiaľ je tu diskriminácia žien....a všade som sa úprimne stretla ze ženu neberú lebo pojde na materskú atd....pritom ja som finančné samostatná od 18......ale teda žiť sa musi

jaond19
21. mar 2025

@abigail88 nikde som MD ani RD neuvadzala. Lebo aj pocas nich mi PP trval. A pokial sa da, na pohovoroch slovo dieta ani nespomenut. Datum posledneho zamestania daj ten realny, kedy ti skoncil pomer. Tiez som tak davala. A ak by sa pytali co za okno tam mas, ja by som uz aj zaklamala.... opatrovala som clena rodiny, vycestovala do zahranicia.... lebo fakt je to na grc ako beru matky po RD... konci mi tretia rodicovska o 2 mesiace, syn do skolky az v septembri. Totalne zabitá situacia, celu zimu hladam kam dalej, v byvalej robote sa zmenili podmienky, bezi mi uz vypovedna. Davnejsie ma odpálkovali uz aj ako upratovacku, chcela som byt uprimna tak som priznala deti... dovidenia. a to bola len dohoda, nie tpp. Tak som sa dala na szčo, to ma vzali hned. Na to ponuky sú. Na profesii celkom dost. Aj ked pri dnesnych odvodoch je to z hovna do sracky, ale skusim.... kym mi najmladsi nepodrastie.