icon

Zmena kariérnych snov

15. jún 2025

Ahojte viem ze riešenie asi neexistuje len by som chcela vedieť ako s tým zatočiť. Pred 12 rokmi som sa pokúšala dostať na medicínu. Bol ťažký čas zomrel mi dedo hádky doma medzi rodičmi (aj domáce násilie) jednoducho som sa nechala rozptýliť (moja chyba) a aj keď som na tom pracovala deň čo deň posledný rok na strednej chodila na kurzy doučovania atď nepodarilo sa mi dostať sa na medicínu. Chcela som o rok skúsiť znova ale ja hlúpa zaľúbila som sa napätie doma sa stupňovalo bála som sa ísť domov. Už z ulice bolo počuť ako to doma je. Začala som utekať z domu, otehotnela som, neľutujem ze som matkou nasla som si aj prácu ktorú milujem. Lenže dobieha ma môj nesplnený sen. Začala som sa pred rokom učiť znova sa do toho dostávať a čo deň idem na prijímačky za zdravotnú sestru. Bola nou aj moja milovaná babička a jednak sa priblížim k nej ako môjmu vzoru ktorý tu už 4 roky nie je a aj k svojmu snu spred rokov. Ide to jedine denným štúdiom. Potrebovala by som peniaze aspoň na 6 rokov aby som nemusela do prace a mohla študovať. Na deti som sama muža nemám a rodina je v inom meste takže pomoc nemám žiadnu. Keď deti vyrastú už budem na medicínu stará. Hrozne ľutujem a hlavne keď vidím posledné dni diskusie príjmu ma neprijmu ma? Učím sa baví ma to samé mi to skáče do hlavy.. No nedá sa asi nijak. Ak sa raz dostanem do nemocnice tak aspoň ako sestra 🩷 ale možno hodíte nejakú inšpiráciu ako sa vám to podarilo v inom veku než hneď po strednej

deti95060810
15. jún 2025

medicína je asi jediná škola ktorá sa nedá študovať externe... mám doma tiež takého jedného . 😉

hipuska
15. jún 2025

Zbytočne sa upriamujes na to jedno jediné, akoby len toto malo spôsobit, že budeš šťastná. Treba byť realista. Sama píšeš, že potrebuješ plat na 6 rokov. Je to reálne? Ak nie, začni hľadať naplnenie v tom, čo máš na dosah. Každý to máme. Byť v zdravotníctve nie je vôbec také ideálne ako si to sama opisujes a predstavuješ. Plat sestry je mizerný

julia_romeo
15. jún 2025

.. ako sa hovori, kde je vola, tam je cesta. ja a bude to asi extremne tazke, ale nevdavaj sa svojho sna a chod za tym. ked to skusis a nevyjde, budes mat mensie vycitky ako ked to nikdy neskusis a do konca zivota budes lutovat...

sweaaa
15. jún 2025

Mne sa tiež nepodarilo splniť si sen čo sa týka zamestnania a už nie je možné naskočiť. Jedno moje dieťa ale začal zaujímať ten istý smer. Zostala som prekvapená a urobím všetko preto aby som mu pomohla.

marianarem
15. jún 2025

Tak medicina sa sa vystudovat aj neskor, kamarat koncil v 40ke. Ale teda to zivobytie pre teba a deti na 6 rokov je problem, to.neviem, ako by som vyriesila.

solvina88
17. jún 2025

Tiez mam podobny problem. Chcel by som si urobit elektrotechniku avsak neda to externe studovat. Online studium je len na nezmysly bez poriadneho uplatnenia.(Nezmysly pre mna) Ked som bol mlady a pekny tak som mal samozrejme ine zaujmy a teraz ked mam rodinu, hypoteku tak by som aj isiel ale...az tak moc to nechcem asi, aby som koli tomu riskoval nesplacanie hypo a podobne. Ty mas problem,ze ti nema kto deti postrazit. Mozno by bolo vhodne skusit aj prestahovanie blizsie k blizkym a tak skusit priblizit a sklbyt pracu a skolu(nejako).