Zmena pracovného času
Ako mam presvedčiť zamestnavatela aby mi zmenil prac.čas? ide o to že sme tu 2 na rovnakej pozicii, ibaže jeden od 7-15 a druhy 8-16 (ja) a viac by mi vyhovovalo od tej 7 tu byť ale nemám ani deti a podobne povinnosti ktore by možno zamestnavatela presvedčili (vyhovovalo by mi to lebo mam viac času po praci na pomahanie doma rodine, chorej babke, aj na volnočasove aktivity a podobne). Viete poradit ako presvedcit zamestnavatela popripade kolegu?
Najdi si pracu 6.00-14.00
@zmrzlinka2021 čím je znevyhodnovany? 😳
Uplne normalne, isli sme sa po praci este bavit, vylety, nocne vyjazdy alebo som isla cvicit do fitka, velakrat som umyvala okna v nedelu lebo v sobotu som bola v praci...neopatrovala som babku, lebo som uz ziadnu nemala, ale teda myslim ze najst pracu 6-14 by ti mozno pomohlo. Ale zas robila som skoro vsetky domace prace, nakupy atd, lebo v tom case bola mama zdravotne horsie.
Toto je asi tvoja prvá práca, že mám pravdu?
Keď som nemala deti, taknsom mala zväčša prácu od 8-17 a na voľný čas som mala normálne čas ako každý iný bezdetný človek.. keď niekto pracuje od 8mej vklude môže chodievať späť o 11 večer a má tak kopa času na mnohé veci..

No ano, pre mne su deti a teda v tej suvislosti cas prevadzky skolky jedinym dovodom, pre ktory som si hladala pracu s konkretnou prac. dobou.
Ked som bola bez zavazkov, v zivote by mi nenapadlo cakat upravy, ulavy, skorsie odchody, nerobenie vikendov alebo skratene uvazky.
Robila som roky rokuce 9-18.30 alebo 10-18 a mala som cas na vsetko, pretoze som si bola panom casu mimo prace.
A samozrejme, ked aj mladsie odrastie, zasa budem.