icon

Zmena pracovnej zmluvy a pracoviska

zdenkanikolka
10. apr 2017

Vyzná sa tu niekto v Zákonníku práce?Chcela by som poprosiť o radu... Nedávno mi bola zmenená zmluva,nakoľko som bola preradená na iné,náročnejšie pracovisko.Vykonávam úplne iný tip práce ako predošlých šesť rokov a zmenil sa mi aj spôsob vyplácania mzdy-donedávna som bola platená úkolovo,teraz mám hodinovú mzdu.A tu je problém-kedˇ nemám prácu na mojom novom pracovisku-nakoľko nám začalo chodiť málo zákaziek-nemôžem len tak sedieť na zadku,tak chodievam vypomáhať na staré pracovisko.Tu si ale nemám a nesmiem zapisovať vykonaný úkol-kedˇže by mi ho nikto nezaplatil,nakoľko mám hodinovku-moje odrobené kusy si preto miesto mňa zapisujú kolegyne a samozrejme dostanú teda zaplatenú MOJU prácu-vraj aby zamestnávateľ na mne nezarábal.Toto mi je ale proti srsti 😈 Odmietam pracovať na zadok druhých 😈 Ešte keby to bol kolektív,ktorý by za tú pomoc stál,ale fungujú tu len ingrity,faľoš a závisť a za moje kusy,ktoré dostanú oni zaplatené,nedokážu povedať ani len slovíčko dˇakujem...skôr ešte ohovoria a pomädlia si ruky,ako im je dobre 😈 Môžem sa proti takému systému práce nejako brániť???Môžem takýto spôsob odmietnuť bez vážnejších následkov????Dˇakujem za radu

katarinamarkova
10. apr 2017

@zdenkanikolka akosi nechápem.....pracuješ pre zamestnávateľa, ktorý ti priradí činnosť - lebo by si inak ako sama píšeš sedela na zadku v prípade, že je zákazok málo.
čo presne máš v náplni práce? podla zmluvy?
na koho zadok? robíš predsa na svoj, nie? veď ti za to zamestnávateľ platí!

zdenkanikolka
autor
10. apr 2017

@katarinamarkova Práveže na starom pracovisku by som prácu mala stále,ale na terajšom pracovisku im vypadli dve ženy a súrne potrebovali náhradu,tak som šla,kedˇ ma požiadali.Na tomto svojom novom pracovisku pracujem pre svoju výplatu.Ale kedˇ tu nemám momentálne čo robiť,idem na staré pracovisko,ale to,čo tam odrobím,si ZAPISUJú A Vzápätí DOSTáVAJú ZAP MňA ZAPLATENé DRUHé BABY.O toto tu ide-ja dostanem zaplatenú hodinovku,to ja predsa neriešim.Otázka bola o kusoch,ktoré odrobím ,ale dostanú ich za mňa zaplatené druhé!Predpokladám,že by sa nikomu nepáčilo,keby niekto iný dostával zaplatenú vašu robotu!

katarinamarkova
10. apr 2017

@zdenkanikolka pracovisko jedno aj druhé spadá pod toho istého zamestnávatela, nie? Ale ved ty si za tú prácu platená! nerobíš to zadarmo! máš hodinovú mzdu a vykonávaš svoju prácu ( aj keď je tou prácou na chvíľu vypomôcť na inom pracovisku ).........
Fakt nechápem čo ti prekáža - veď ak sa chceš vrátiť spať na úkol, tak požiadaj zamestnávateľa o preloženie na pôvodné miesto.

fokuska
10. apr 2017

@zdenkanikolka Co mas napisane vo svojej zmluve - aku napln prace a na akom pracovisku? To musi byt v zmluve specifikovane.
A ako si kolegyna zapise tvoje? Nikto to nekontroluje? Alebo nadriadeni to takto schvalia?

jeennyv
10. apr 2017

@zdenkanikolka je v tvojej naplni prace, aby si im in chodila vypomahat? Ak nie tak si sed na novom mieste na zadku a nestaraj sa, lebo ja to chapem tak, ze ked nemas co robit ides vypomahat..ak to mas pridele..tak jednoducho povedz, ze svoju pracu odmietas pripisovat zadarmo inym a bodka...na dvoch stolickach sa sediet neda...v dnesnej dobe ti dve roboty nik nezaplati...ich zaujima vykon a ked tahas na dvoch stanovistiach len im lepsie...

lucka_ke
11. apr 2017

požiadaj o dodatok ku pracovnej zmluve, že ak ideš vypomáhať dostaneš zaplatené navyše, alebo nechoď, nikto ťa nemôže nútiť robiť to, čo nemáš v pracovnej zmluve

eeffka
11. apr 2017

@katarinamarkova skus precitat 2x co kocka pise, pride na povodne pracovisko tam nieco vyrobi dajma tomu 1suciastku, jej ju zaplati zamestnavatel 1.x cez jej hodinovu mzdu a 2.x si to vykazu jej kolegyne do svojho ukolu cize 1vec sa preplaca 2x a toto je to co ju trapi

@zdenkanikolka isla by som sa opytat nadriadenej ci je toto OK, ak ti to bolo nakazane. Ziaden sef nechce platit 2x za to iste
ak dlhodobo nemas na novom pracovisku co robit , tak tam sed a suchaj nohami nech ti pridelia pracu , to je mimochodom povinnost zamestnavatela, ti ju dat , nie tvoja si ju zhanat, a ked mu treba vypomahat na pracovisku c1 tak dodatok o ukole a hybaj si privyrabat