icon

Zmena priezviska a nové zamestnanie

11. jan 2023

Ahojte, predstavte si, že si zmeníte priezvisko, bez vydaja, zaplatíte si 100e a zmenía Vám ho, už máte v systéme pod svojim rodným číslom nové a novým sa už aj predstavujete, ešte stále čakáte na vydanie nového OP (do pár dní by už mal byť, lebo za vodicak a pas mi už poslali SMS, že sú pripravené na vydanie). A dnes idete na pohovor, je dosť možné, že vás vezmú okamžite na další deň.

Môžem uviesť, že som sa vydala? Lebo na diplome mám stare priezvisko. Pýtajú si zamestnávatelia sobášny list alebo take niečo? Alebo im staci povedať vydala som sa a ukázať nové doklady bez dokazovania, že som sa naozaj vydala? Kebyže sa to da, poviem to radšej, ako uvádzať pravý dôvod zmeny priezviska bez vydaja.

Vďaka.

Strana
z3
laurita285
11. jan 2023

A to je taky problém povedať pravdu že zmenila som si priezvisko lebo som sa volala Pičiaková a nepáčilo sa mi to alebo dôvod číslo dva, nechcela som sa volať po kreténskom mužovi, ktorý ma tĺkol ako žito?

h2
11. jan 2023

@laurita285 Ona ani žiadny dôvod tej zmeny uvádzať nemusí. "Zmenila som si priezvisko." Koniec. Keby sa predsa len niekto pýtal, tak "Z osobných dôvodov."

kitycat
11. jan 2023

Si padnuta na hlavu ci co?

Uz mas aj vymyslene ako sa vola muz, kde robi a preco nenosis snubak ci obrucku? 🤣🤣

zmrzlinka2021
11. jan 2023

@autorka
Pisem, ze neviem v akom prostredi sa pohybujes.
U nas v praci mame urcite zasady, spravame sa k sebe ferovo.

Napisala som ti svoj postoj - ak by si raz u nas klamala, velmi by si si poskodila svoje meno.
Klamar je clovek, u ktoreho sa treba mat na pozore, a my potrebujeme lduom doverovat, tak ako oni doveruju nam.

Tu sa nikto nehra na herecky - mozno si z jednoduchsieho prostredia, ale my tu mame nastavene take standardy a proste klamstva cloveka len ničia a ničia jeho meno. S takym clovekom nkto nič nechce mať.

zmrzlinka2021
11. jan 2023

@autorka

Druha vec - "vydata", pride sa na to, ze niesi a cely zivot sa s tebou bude niest to, ze si sa "hrala na vydatu". Vzdy budes ta "jednoduchsia" a ta, ktoru netreba brat vazne...lebo si vymyslela este aj vlastne manzelstvo.

sima234
11. jan 2023

Odomňa v práci pýtali kópiu sobášneho listu. Takže rátaj aj s touto možnosťou.

katka218218
19. jan 2023

@luliu rodne sa jej zmeni 🙂 za poplatok 100 euro. Je to zmena priezviska uradnou formou, nie vydajom

katka218218
19. jan 2023

@stella14 nezostane 🙂 meni sa aj rodne priezvisko

stella14
19. jan 2023

@katka218218 mne sa rodne nezmenilo 🙂

Strana
z3