icon

Zmena profesie po štyridsiatke: Stojí to za to?

uradnikova
12. mar 2024

Ahojte. Konci mi po 5 tich rokoch materska a hladam si pracu.som vystudovana ekonomka, (mam vysoku s),mam 10 rocnu prax v oblasti uctovnictva a financii. Vzdy som bola ale akcny typ,sportovec,nebavi ma sediet 8 a viac hodin za pc. Zaroven kym su deti male,je pre mna nepredstavitelne chodit najskor o 17 domov z prace. Mam z toho stres uz teraz .skrateny uvazok v mojom obore a okoli nehrozi. Zivnost na ucto si netrufam,nerobila som komplexne uctovnictvo,iba cast .Napadlo ma dat sa opat na studium. 3 roky Bc. Fyzioterapia. Mala by som pravdepodobne indi plan a bola by som od 15tej k dispozicii detom. Znamenalo by to ale 3 roky bez prijmu,zivil by ma muz,zvladli by sme to financne,len citim to tak trosku sebecke,ze idem nieco take vymyslat ,ked nemusim. Ani muz nebol nadseny,ked som mu povedala svoj plan.ani matka. Tiez otaznik,ako by som skolu zvladala popri rodine a ci sa uplatnim ako 43 rocny absolvent. Sli by ste do toho?

Strana
z4
uradnikova
autor
14. mar 2024

@kika16161 ano,presne tieto referencie o praci som dostala od znamych fyzioterapeutov. Pocitam s tym. A zvazovala som tiez denne studium,ale skor indi plan,kedze na stranke maju rozvrh a tu v Piestanoch byvaju naozaj dlho. Pre matku s detmi. Aktualne som ale nasla jednu uctovnu poziciu na skrateny, "mozno" sklbitelnu so skolou,tak uvidim,akym smerom sa posunie moj zivot. Mozno by som to naozaj vedela nejak skombinovat,praca,skola,deti...

uradnikova
autor
14. mar 2024

@katarina092 fit kurz,to nie. Ja chcem byt fyzioterapeut,nie trener. Odborne cvicenia s postihnutymi. To ta kurz nenauci. Ale ani skola. Iba prax a dlho praxe,ktoru mozem ale v tomto obore vykonavat iba ak mam na to vzdelanie

gabrielle023
27. júl 2025
@uradnikova

@martul plat cca ako som mala. Dopyt po takej praci je.

@uradnikova určite do toho choď, ja som si robila zdravotnú a nedokončila som, lebo som šla do nášho slávneho školstva. Zajtra idem dať výpoveď, síce som opäť na slávnom východe (moje milované stredné Slovensko) a premýšľam, že už sa asi do školstva ani nevrátim ak mi nevyjdú 2 ponuky. Jednoducho ľutujem svoje premárnené roky na VŠ, mala som ísť študovať pekne všeobecné lekárstvo. Nie ako trotle byť. Teraz si trieskam hlavu o múr, aká sprostá som bola.

Strana
z4