icon

Zmena zamestnania verzus súčasná pohoda

29. nov 2025

Pracujem ako vedúca jednej mini predajne nechcem konkretizovať. Je to slabšia predajňa, tak nie vždy sa všetko míňa. Koľkokrát už sú uschnuté niektoré výrobky atď. Reklamácie nám nechcú moc uznávať. Na druhej strane tu máme kľud. Môžme jesť,piť kávu, telefonovať, na internete byť atď. Ale robíme celodennky také 3-4 za týždeň plus každú druhú sobotu a v nedeľu sme zavretý. Ale tie celodennky ma už ubíjajú. Rozmýšľam sa zamestnať v nejakých potravinách kde sa robií týždeň ranná, týždeň pobedná. Aj keď už tam človek stratíbako takú slobodu. Plat ako vedúca mám rovnaký ako taká predavačka bez zodpovednosti. Vždy som mala robotu kde sa robil dlhý krátky týždeň rada mám celý deň byť doma, všetko si v kľude vybaviť, zbehnúť hocikam s detmi napríklad v lete , takto vždy len ten víkend by som mala max voľný. Čo by ste si vybrali vy?

doriiis
29. nov 2025

Ostala na celodenných zmenách. Pri 12 tkach nemusíš riešiť paragrafy, že kedy s deťmi k zubárovi a tak. Všetko vybavis vo voľne dni. Na rannú vstávať 5 x za sebou je otras a poobedna, to máš zabitý celý deň a nic z neho

tyrkysova_lentilka
29. nov 2025

Dávnejšie, po škole som robila celodenky denné aj nočné v hoteli na recepcii, čo nie je úplne porovnateľné, ale tiež som mala každý deň chvíľku pre seba a tie celé dni voľna boli super. Vtedy mi to za to stálo, aj kolegyne ktoré mali vtedy deti v tom videli viac výhod.
Teraz je pre mňa dôležitejšie nebyť v práci celý deň a každý deň venovať chvíľku rodine a domácnosti. Takže momentálne mi moja pracovná doba vyhovuje a čas ukáže čo ďalej.

Záleží na tebe, čo v tejto etape života potrebuješ. Ak budeš mať týždeň poobedné, stále toho vieš dosť postíhať ráno. Je to o zvyku.
Dôležité určite bude aj to, aký systém a kolektív by bol v novej práci.

autor
29. nov 2025
@tyrkysova_lentilka

Dávnejšie, po škole som robila celodenky denné aj nočné v hoteli na recepcii, čo nie je úplne porovnateľné, ale tiež som mala každý deň chvíľku pre seba a tie celé dni voľna boli super. Vtedy mi to za to stálo, aj kolegyne ktoré mali vtedy deti v tom videli viac výhod.
Teraz je pre mňa dôležitejšie nebyť v práci celý deň a každý deň venovať chvíľku rodine a domácnosti. Takže momentálne mi moja pracovná doba vyhovuje a čas ukáže čo ďalej.

Záleží na tebe, čo v tejto etape života potrebuješ. Ak budeš mať týždeň poobedné, stále toho vieš dosť postíhať ráno. Je to o zvyku.
Dôležité určite bude aj to, aký systém a kolektív by bol v novej práci.

@doriiis
@tyrkysova_lentilka ďakujem za názor. Celý život robím takto, že dlhý krátky týždeň. Ale už ma to akosi začína unavovať. Niekedy robím pondelok, utorok potom deň voľna a zas štvrtok, piatok. Za ten jeden deň človek akurát opere,navarí, uprace a zas je v práci. Aj keď viem, že teraz veľa stratím. Zato sa mi ťažko rozhoduje. Napísala som s deťmi, ale už mám dve dospelé slobodné študujúce dcéry tie doma mám len na víkend a muža, ktorý pracuje denna, nočná, dva dni voľna a málokedy sa stretneme doma takto.

tyrkysova_lentilka
29. nov 2025
@anonym_autor

@doriiis
@tyrkysova_lentilka ďakujem za názor. Celý život robím takto, že dlhý krátky týždeň. Ale už ma to akosi začína unavovať. Niekedy robím pondelok, utorok potom deň voľna a zas štvrtok, piatok. Za ten jeden deň človek akurát opere,navarí, uprace a zas je v práci. Aj keď viem, že teraz veľa stratím. Zato sa mi ťažko rozhoduje. Napísala som s deťmi, ale už mám dve dospelé slobodné študujúce dcéry tie doma mám len na víkend a muža, ktorý pracuje denna, nočná, dva dni voľna a málokedy sa stretneme doma takto.

@anonym_autor
Určite je jednoduchšie udržiavať domácnosť každý deň trochu ako všetko robiť jeden deň. Ten deň voľna takto rýchlo zbehne.
S novým pracovným časom, ako si písala, možno budeš mať pocit, že toho voľna máš viac. Záleží teda aj na tom, či bude pre teba lepšie byť každý deň doma o niečo dlhšie ako si zvyknutá. Aby si potom nemala pocit, že si stále sama.

Skús sa nezameriavať na to čo stratíš, ale čo tým môžeš získať.

Rozprávala si sa o tom už s mužom a dcérami, čo oni na to? Predsa ťa poznajú, možno budú vedieť poradiť lepšie ako my.