icon

Zostali by ste v práci, ktorá vás nenapĺňa a deptá?

24. sep 2022

Momentalne som na životnej križovatke a neviem ako ďalej. Bude mi končiť pracovná zmluva a beriem to ako šancu rozhodnúť sa čo ďalej. Robím prácu, ktorá ma nijako nenapĺňa, nikam ľudsky ani profesijne neposúva, mám pocit, že, v lepšom pripade, stagnujem, ale pravdepodovne skôr idem vzad. Onedlho budem mať 40, tri deti sú ešte relatívne malé, manželstvo funguje, manžel ma podporuje. Len tá robota. Je to nadpriemerne zaplatené, mám všetky benefity (auto, mobil, počítač,…), veľa voľnosti, organizujem si prac. čas, atď. Problèmom je, prepáčte za expresívnosť, že by to zvládol robiť aj šimpanz. Žiadna invencia, rozum, kreativita, nič. Celé roky som študovala, robila vš, doktorát, druhu vš, MBA, dva jazyky. A tu, všetky zručnosti strácam, nikam sa neposúvam. Kariérne sa v tejto organizácii už vyššie dostať neviem lebo ich politika je taká, že keď hľadajú niekoho na vyšší post tak ho hľadajú vonku. Strašne ma hnevá celé toto nastavenie a že som zbabelá a neviem sa radikálne rozhodnut. Teraz vsak je tá možnosť - nepodpisať prac. zmluvu. Zatial nemám na 100% dohodnute nič iné čiže by som dosť riskovala, ale už mi to začína byť jedno. Aj keby som šla na úrad práce - vyšla by mi celkom pekna podpora, zopar mesiacov by som popracovala na sebe, hlavne zdraví a tak. Len na druhu stranu si aj uvedomujem, že v tejto dobe nie je vhodný čas na takýto krok.. ale ak to neurobím teraz tak už asi nikdy. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste vy. Veľká vďaka.

autor
24. sep 2022

@elbartoslava mam uz podpísať dobu neurčitú… a ano, s tym rodicakom je to tak ako si napisala

janetinka27
24. sep 2022

mas dve vs, doktorat, mba, 2 jazyky, 3 deti a pracu so super platom, cas v praci si riadis sama a pytas sa na koniku co robit?
kolko zien ti tu moze vlastne skutocne poradit?
na tvojom mieste si najdem sposob ako sa rozvijat a napredovat mimo zakladnej prace.ked vravis, ze pracu by zvladol aj simpanz, mozes popri takej praci robit to, co ta bavi.
u nas trebars aj ucitelka na zs robi agenta (nekonkretizujem), sice je naho"no ucitelka,ale vyborna agentka. keby nebola ucitelka, ale mala by podobnu pracu s dobrym platom ako ty a este aj pruznym prac.casom, tak by bola na vrchole slavy.

lilitela
24. sep 2022

Tiez by som neodisla este nejaky cas, pokial "nuda" v praci je jediny problem. Ak to nie je sikana a pod. Co su to 2 roky spomedzi 40+ pracovnych?

estrella5
24. sep 2022

Ja by som neopúšťala prácu, ktorá je super zaplatená a ešte si aj čas organizujem sama. Ale chápem, že ti vadí pocit stagnácie a "hlúpnutia". Tiež som taká, že sa potrebujem posúvať, vzdelávať, zlepšovať, atď, ale na tvojom mieste túto potrebu naplním inde. Zamyslela by som sa v čom by som sa vedela/chcela realizovať, zlepšiť, vzdelávať a do toho by som sa pustila popri aktuálnej práci. A potom by som uvidela - ktovie, možno keby sa realizuješ mimo by ti súčasná práca vzhľadom na benefity prišla fajn... a možno by si sa v tej činnosti pomimo rozvinula tak, že by ti to otvorilo možnosti na inú prácu.....

luccija
24. sep 2022

Neodisla by som...a, ked uz odist mozes vzdy preco to podmienujes prave teraz, ze podpises zmluvu a, ked podpises uz neodides...preco si vlastne taku pracu vzala myslela si si, ze bude zaujimavejsia?Je to hop, alebo trop.Mozno si najdes taku kde budes vytazena az az a zase nieco ine bude zle a zase budes nespokojna.Najprv by som si nieco hladala, alebo si oddychni na podpore a uvidis...ale, ked pises, ze si z mensieho mesta a ponuky nic moc ci sa nepreratas.
Za mna by bol benefit, ze si dobre zaplatena a mas volnost.Ale ty si mozno iny typ a potrebujes posun.

ana82
24. sep 2022

och no keby si sa chcela vzdať tej opičkovej práce napíš mi 🙂ja už mám plné zuby stresov a neustáleho sa naháňania za mizerný plat 🙂

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
squ1rrel
25. sep 2022

Mna zaraza ze mas tolko vzdelani a simpanziu pracu. Nechcem ta urazit ani nic. Len ma to proste zaraza. Tie skoly si si robila lebo ta bavi ucit sa? A nie preto ze ich potrebujes na nejaky konkretny zivotny/karierny ciel?

mogaa
25. sep 2022

No ak máš 40 a si nespokojná v terajšej práci, hľadaj niečo iné....nevyskúšaš, nevieš.....ale vždy lepšie ešte vystriedať pár prác teraz ako v 50-tke....predpokladám že ak ťa práca nebaví, nechceš v nej ostať do dôchodku, o 10rokov ťa už nikam ani na pohovor nezavolajú, asi tak....po 50-tke si nájsť dobrú prácu je naozaj obrovský problém( a teda tá práca ťa ani nemusí baviť/napĺňať)

autor
25. sep 2022

@squ1rrel vieš čo? Počas pandemie v r. 2020 som prišla o manažérsku prácu lebo korporat rušil velky projekt. Vtedy sa tazko nieco hľadalo, boli lockodowny tak som zobrala toto. To je jediny dôvod. A vzdelanie mám právnické a ekonomické, v oboch mám skills a aj som ich realne vykonávala - blbá nebudem 🙃

squ1rrel
25. sep 2022

Chapem chapem… a MBA? S tym ludia vacsinou rozbiehaju svoj biznis? Musis mat isto vela kontaktov.
Na tvoju otazku - ak ta praca depta tak urcite vypoved, v tvojom pripade nepodpisat zmluvu. Par tyzdnov na urade prace ti da facku a spamatas sa 😀

autor
25. sep 2022

@squ1rrel prečo by mi mal dať urad prace facku? Načo tolko škodoradosti?

thoughtfulweirdo
25. sep 2022

Pýtaš sa, čo by sme robili my. Pri troch deťoch by som v súčasnej práci zostala, lebo ako sa hovorí, dnes hojno a zajtra... 😉 Človek ani netuší, ako sa mu môže z ničoho nič život obrátiť, takže by som si nadpriemerné platové ohodnotenie udržala. Zároveň by som využila tú voľnosť a našla si intelektové vyžitie mimo práce. Keby som mala jedno dieťa, bola by som asi viac naklonená riskovať, ale aj pri mojich dvoch by som už volila stabilitu a pri troch to je bez debaty 😁

aurora33
25. sep 2022

Necitala som všetky odpovede, ale ja by som nezaostávala v práci, ktorá ma nebaví. Podľa toho aké máš tituly tak si určite veľmi šikovná, zrejme by som hľadala niečo iné. Držím palce nech sa správne rozhodneš.

lilitela
25. sep 2022

nepadlo tu tusim ani slovo o manzelovi a jeho zarobkoch. Ak vas komplet udrzi financne, tak zase je to ina situacia.

mogaa
25. sep 2022

ja reagujem na tú facku ak budeš registrovaná na UP - facka preto, že zistíš aké sú momentálne ponuky🙂moja rada, žiadny UP, hľadaj si prácu popri terajšej, až potom dávaj výpoveď alebo dohodu o skončení PP

squ1rrel
25. sep 2022

Skodoradosti??? To si ma zle pochopila. “ Strašne ma hnevá celé toto nastavenie a že som zbabelá a neviem sa radikálne rozhodnut.” Urad prace ti pomoze nasmerovat sa.

squ1rrel
25. sep 2022

Este tolko spomeniem… vela ludi si pocas pandemie zacalo robit reviziu ake su ich priority, ako ziju, kam idu. The great resignation na slovensko nedorazila? Naco zostavat v praci ktora ta depta? Kam ta to posuva? Ak pojdes cestou zamestnania, co povies na pohovore v praci snov na otazku co robis prave teraz?

squ1rrel
25. sep 2022

@mogaa ok som rada ze to aspon 1 clovek pochopil 🙂 ano suhlasim, najlepsie sa praca hlada pokial clovek pracu ma, inak sa stane desperate. UP by jej rychlo otvoril oci a pomohol sa rozhybat. Presne tak som to myslela.

mogaa
25. sep 2022

@squ1rrel no v dnešnej dobe nie je problém prácu si nájsť, len obrovský problém je nájsť si dobrú prácu🙂ja som vystriedala za posledné roky vystriedala 5prác, j jednej som robia roky, po odchode som vystriedala 3 ktoré som zobrala ako z núdze cnosť a vždy pred koncom skúš.doby som hladala niečo lepšie.....takže niečo ako tak dobré som našla na štvrtý pokus🙂 len smola že na zastupovanie počas RD🙂takže len dúfam že sa utrafí miesto na inom oddelení😉

f333
25. sep 2022

V prvom rade dobry odbornik vo svojom odbore nebude pisat na Mk ziadost o radu...
A ani sa nebude evidovat na UP ,aby bol poistencom statu a bral podporu.. ten ked nechce v terajsej praci dalej posobit, tak si rychlo najde inu. Odbornikov A ty pises,ze si/ beru a davaju im aj iste vyhody v zmluvach....Ani dochadzanie pre takeho odbornika,aj ked je to zen,nie je problemom.. pretoze o rodinu sa vie inak postarat...
A sofistikovana odborna praca aj vyzaduje prej ej zvladnutie iiny mozog ,ako ma simpanz... takze tvoj popis v tomto tiez nesedi....
A s dobrym odbornikom neuzatvaraju zmluvy na dobu urcitu..... len ak by to sam chcel a trval na tom.....

alchemilkazltozelena
25. sep 2022

@f333 si ju riadne zotrela 🤣 idem si dať 🍿

f333
25. sep 2022

@alchemilkazltozelena Zotrela? Napisala som realitu,aka je...

autor
25. sep 2022

@f333 no tak super, “zotrela si ma”.. si šťastná? Dobrý odborník je asi nadčlovek, ktorému v živote vsetko ide podla plánu, nikdy nie je chorý - do jeho života nezasiahne pandémia ani ekonomické krízy a ďalšie prízemné veci. Počas pandémie keď sa nelietalo sa boli na urade prace hlásit aj piloti veľkých dopravných lietadiel - odborníci, ktorí roky študovali a museli mat nalietaných státisíce kilometrov a zarábali od 10k vyššie. Len toľko.

rik01lulaka
25. sep 2022

Podľa toho čo píšeš tak to práca pre teba v žiadnom prípade nie je, určite hľadaj iné dačo 👍

f333
26. sep 2022

Autor,ja som jasne svoj nazor napisla... slovo zotriet nie je v mojom slovniku... ti piloti ,ktorych spominas aj poznas osbne? A mali uzatvrene zmluvy na dobu urcitu? Tak ako ty? A su na urade prace,aby za nich platil stat zd.poistenie? Videla si ich tam ?
Tolko k tvojmu prispevku....

autor
26. sep 2022

@f333 vieš, názor sa dá napísať aj tak aby si spoludiskutujúceho nezhodila - v skutočnosti totiž zhadzuješ len sama seba. Najlepsi kamarat mojho muža je pilot - a, áno, šiel na úrad práce a aj další jeho kolegovia v ČR. A brali podporu, niektorí uplne zmenili zamestnanie.
A čo konkrétne ťa žerie? Že by som chvilku brala podporu v nezamestnanosti? Pracujem od r. 2008, nikdy som nebola nezamestnaná.

madeline1
22. sep 2023

Ahoj, ako to napokon dopadlo s tvojou pracou?

zeldia
22. sep 2023

Čítala som len tvoj úvodný príspevok, ja by som to riskla. Oznámila že keďže nieje mozne postúpiť na inú pozíciu tak odchadzas. Možno ti ponúknu lepšie miesto a vyšší plat ak nie tak sa ukľudnis oddychnes si a do pol roka si niečo nájdeš.

zeldia
22. sep 2023

Inak aj ja poznám pilota ktorý dal výpoveď lebo vyhorel odišiel na pol roka k babke kdesi do lesa a pasol tam ovce či čosi také. Osobne ho poznám veľmi vzdelaný inteligentný a ktomu krasny chlap.