Zrušenie nástupu do práce po podpise zmluvy
Dostala som pracovnú ponuku, ktorá nie je moja vysnívaná, ale je celkom dobrá na to, aby som ju zobrala, ak sa lepšia nenájde. Od pohovoru som však našla aj lepšie ponuky, ale zatiaľ iba čakám, či sa vôbec ozvú. Ak by niečo bolo z tých lepších ponúk, tak by som radšej zobrala tie. V tejto práci by už však chceli podpísať zmluvu. Je možné ešte po podpísaní zmluvy si to rozmyslieť? Aby som bola konkrétna, ide o školstvo, takže je to trocha iné ako nejaká klasická firma. Viem, že to nie je fér a cítim sa aj blbo, ale bolo by mi ľúto, ak by ma náhodu zobrali na tie lepšie miesta.
môžeš, ale budú s tebou počítať a ty im odídeš...
Máš trojmesačnu skúšobnú dobu, počas tejto doby môžeš ukončiť pracovný pomer aj okamžite. Môžeš to vysvetliť a ukončiť, môžeš ukončiť bez vysvetlenia. Také veci sa stávajú. Blbe-neblbe, tiež by som vzala lepšiu prácu. Prečítaj si aj zmluvu, aj tam určite budeš mať spomenuté ukončenie prac.pomeru. Aj keď tu na MK sa hneď moralizuje, stretla som sa už aj s prípadom, že zamestnávateľ ukončil PP po podpise zmluvy.
@nika23t ďakujem, áno, v skúšobnej to viem..určite pozriem čo presne bude v zmluve
môžeš, ale budú s tebou počítať a ty im odídeš...
@lucka_ke ja viem, je to zapeklitá situácia, lebo absolútne neviem, či vôbec budem mať inú ponuku a fakt by som nechcela komplikácie. Stále myslím na to, že naschvál to tak bude, že keď to zoberiem, bude lepšia ponuka a ak nie, tak žiadna nebude.
ja by som po podpise zmluvy ostala aspoň rok, predsa len budú s tebou počítať a ak im v septembri oznámiš, že si majú hľadať niekoho iného dosť im tým skomplikuješ život
ak je to skolstvo v tom zmysle, ze od septembra ucis (aj ked nastupis napr v juli), tak by som to podpisala a ked tak co najskor (po podpisani inej zmluvy inde) informovala, ze nenastupis. budu mat este leto na to, aby niekoho nasli. nie je to ultra korektne, ale su na to zial zvyknuti.
Ak si budes 100% ze uz v tej skole nikdy nebudes chciet pracovat, tak kasli na to, co si potom o tebe pomyslia - proste im len oznamis, ze nenastupis - samozrejme, az ked budes mat 100% istotu, ze mas druhu pracu a sama v sebe uzavrete, ze nikdy viac sa tam nebudes hlasit o miesto - az to by bol pre mna trapas
A ešte dodám, že keď sa nam v práci stalo, že dohodnutý zamestnanec nenastúpil, nikto neriešil osobne daného človeka, len sme riešili náhradu, čiže sme zavolali druhého, tretieho v poradí. Takže sa netráp tým, kto si čo pomyslí. Toto sa bežne stáva.
ak je to skolstvo v tom zmysle, ze od septembra ucis (aj ked nastupis napr v juli), tak by som to podpisala a ked tak co najskor (po podpisani inej zmluvy inde) informovala, ze nenastupis. budu mat este leto na to, aby niekoho nasli. nie je to ultra korektne, ale su na to zial zvyknuti.
bezne sa v praxi stava, ze clovek nenastupi ani

Máš trojmesačnu skúšobnú dobu, počas tejto doby môžeš ukončiť pracovný pomer aj okamžite. Môžeš to vysvetliť a ukončiť, môžeš ukončiť bez vysvetlenia. Také veci sa stávajú. Blbe-neblbe, tiež by som vzala lepšiu prácu. Prečítaj si aj zmluvu, aj tam určite budeš mať spomenuté ukončenie prac.pomeru. Aj keď tu na MK sa hneď moralizuje, stretla som sa už aj s prípadom, že zamestnávateľ ukončil PP po podpise zmluvy.