icon

Zrušenie pracovnej zmluvy hneď na začiatku

14. apr 2025

Ahojte. Prednedávnom som podpísala jednu zmluvu v práci ale nechcem tam až tak pracovať lebo to je ďaleko musela by som dochádzať a naskytla sa mi nová ponuka ktorá je oveľa bližšie a zároveň je pre mňa robota omnoho výhodnejšia viac sa mi páči. Lenže v tejto novej práci mám začať už tento piatok, problém je že mám už uzatvorenú zmluvu v tej predošlej práci kde mám zajtra ísť na zaučenie. Poraďte mi prosím čo robiť? Myslíte že je vhodné hneď prvý deň rušiť zmluvu? Alebo ako lebo nemôžem má dve zmluvy naraz.

autor
14. apr 2025

Som zapísaná na úrade cize to je ešte o niečo komplikovanejsie

denisa_deniska
14. apr 2025

Predpokladám, že v terašej práci máš skúšobnú dobu, nie?

autor
14. apr 2025

@denisa_deniska áno mám skúšobnú dobu

denisa_deniska
14. apr 2025

V skúšobnej dobe môžeš ukončiť prac.pomer kedykoľvek a bez udania dôvodu, aj v prvý deň. Stačí napísať písomne oznámenie, tzv okamžité skončenie v skušobnej dobe

tiika
14. apr 2025

Pokial si ešte nezačala pracovať, prac.pomer je možné zrušiť z dôvodu, že zamestnanec nenastúpil prvý deň do prace. Je to pre obe strany jednoduchsie - zrušenie pomeru - než začiatok, potom ukončenie a cela ta administratíva okolo kvôli par dnom.

tiika
14. apr 2025

Iba resp. aspoň ich upovedom, že nenastúpiš, aby vedeli čo s tebou je. Na UP budeš evidovaná nadalej, akoby prac.pomer ani nevznikol.

mamina7070
14. apr 2025

Podbel dnes im napis na UPSVAR ze nenastupis je to jednoduchsie zrusit takto
a vela stastia na stavebnom urade

zuzanka.zuzu
14. apr 2025

@mamina7070 to je tá zo stavebného? 😀

autor
14. apr 2025
ivusa1516
14. apr 2025

Jednoducho do nej nenastúpi a tak ti nezačne... Samozrejme zavoláš a vysvetlís