Zrušenie živnosti a platenie odvodov
Pekný večer, mám živnosť už 6 rokov. Doteraz som odvody do SP neplatila kvôli nízkemu príjmu. Ak nechcem platiť tych 131 eur, dokedy musím zrušiť živnosť? Ďakujem krasne
@anonym_autor dote raz ste viaceri neplatili odvody do sp kvoli nizkym prijmom, zaujimave, a to sa vam potom oplatilo podnikat? 6 rokov je dlha doba. zrazu mate platit 130 euro a uz vsetci rusite. zaujimave
@anonym_autor dote raz ste viaceri neplatili odvody do sp kvoli nizkym prijmom, zaujimave, a to sa vam potom oplatilo podnikat? 6 rokov je dlha doba. zrazu mate platit 130 euro a uz vsetci rusite. zaujimave
@anonym_7af183 nie je na tom nič čudné. Veľa mamičiek si napríklad takto privyrába popri TPP, tým že niečo vyrábajú, predávajú (či už oblečenie alebo nejaké vzdelávacie hračky pre deti, háčkované hračky a podobne). Mám sama jednu známu, ktorá si takto privyrába, mesačne zarobí tak 170 eur. Z toho má akože zaplatiť 130 a plus ešte daň? A zostane jej NIČ.
@anonym_7af183 ja sa cudujem, ze sa cudujes, asi do toho velmi nevidis. kopa ludi pracuje na tpp a k tomu ma zivnost, kde zarobia par stoviek mesacne. a uplne chapem, ze ked niekto zarobi 200e/mesiac, tak sa mu to asi prestava oplacat, ked ma z tych 200e zaplatit statu 131e. preto aj tie vypocty min fin su nadhodnotene, vobec nevyberu tolko, ako si myslia.
@anonym_7af183 ja sa cudujem, ze sa cudujes, asi do toho velmi nevidis. kopa ludi pracuje na tpp a k tomu ma zivnost, kde zarobia par stoviek mesacne. a uplne chapem, ze ked niekto zarobi 200e/mesiac, tak sa mu to asi prestava oplacat, ked ma z tych 200e zaplatit statu 131e. preto aj tie vypocty min fin su nadhodnotene, vobec nevyberu tolko, ako si myslia.
@deedol už sa tak popálili na transakčnej dani, nevybrali koľko plánovali
ale riešenie nájdu zavedú novú daň alebo zvýšia sadzby
@deedol už sa tak popálili na transakčnej dani, nevybrali koľko plánovali
ale riešenie nájdu zavedú novú daň alebo zvýšia sadzby
@deedol a kopec nema 🙂 zase nebudeme si tu klamat dobre? a ano chapem, v taktomto pripade kebyze rozmyslaju, tak ludia, co maju zivnost popri TPP by urcite mali mat vyluku. vies co, ozaj nechapem, co tam oni za tie peniaze robia. akoze suhlasim, ze ludia co to maju ako navyse, by ozaj z tych penazi mali byt vyluceni.
@anonym_cd7252 transakcnu dan zivnostnici riesili tak ze sa tomu jednoducho vyhli, ved vacsina vie ako.
@anonym_7af183 Ty si tak tupa ako daleko dovidis. Evidentne Ficovka.
@anonym_7af183 nevidis dalej od svojho nosa.
@anonym_7af183 ja milujem tak mudrych ludi ako sa ty !!! verim tomu,ze si vkuse v jednej fabrike a v zivote si nepodnikala !!! a ak tam podnikanie je /bolo ,tak poctivo kradnute ako nasa sk*rvena vlada !! sorry za nadavku,ale fakt ma uz vytacaju take nazory ako je tvoj !!! vela ludi poznam,co podnikaju a idu pozatvarat vsetko ,lebo ....... sama podnikam v muzom uz 25r z toho 6r na svk a je na prd podnikat na svk...je to o prezitie niekedy a v tejto dobe zvlast!!!! bud zacnem kradnut ako nasa vlada ,alebo si to hodim niekde brrrrr..
@anonym_7af183 ja milujem tak mudrych ludi ako sa ty !!! verim tomu,ze si vkuse v jednej fabrike a v zivote si nepodnikala !!! a ak tam podnikanie je /bolo ,tak poctivo kradnute ako nasa sk*rvena vlada !! sorry za nadavku,ale fakt ma uz vytacaju take nazory ako je tvoj !!! vela ludi poznam,co podnikaju a idu pozatvarat vsetko ,lebo ....... sama podnikam v muzom uz 25r z toho 6r na svk a je na prd podnikat na svk...je to o prezitie niekedy a v tejto dobe zvlast!!!! bud zacnem kradnut ako nasa vlada ,alebo si to hodim niekde brrrrr..
@alenamihal este raz, ak niekto zaraba minimum a ma to ako HLAVNY PRIJEM , tak si nemyslim ze je to lukrativne skor si myslim ze vela zivnostnikov ma pekne peniaze mimo fakturu a preto vykazuju nizke prijmy. mam zname uctarky ;) ktore maju takych vychcalkov. ak nevladzete podnikat, treba sa zamestnat na tpp, nemyslis?
podnikanie je narocne ale to neznamena ze treba hned obchadzat zakony - pisem o podvodnikoch, dobre? chapes? verstehen?
nepisem o tych, ktorym podnikanie nekvitne, takym sa cudujem ze podnikaju, uz velmi davno, ale auta sa na to dobre nakupuju aj mobili ci pocitace ze? na firmu? ja viem co vsetko sa da pri podnikani '' krasne zneuzit akoze na firemne ucely'' tak mi tu neplac. kebyze vam to stale nieco viac nedava, davno dakde suchas nohami a sef stoji nad dtvojimi plecamu a diktuje co mas ako.
ale to neznamena ze suhlasim s tym co robi vlada. ale nech si pekne posvieti na podvodnikov, okej?
a ano aj mne srdce trha ked vidim kolko nam mesacne odchadza z vyplatnej pasky, s pocitom, ze tie peniaze nikdy spat neuvidim.
ano aj ja placem, a mam zovrety zaludok. a je mi zle. ale kedze viem ze mi to stale dava viac vyhod ( ocr/pn) napriklad, tak som radsej na tpp ako by som mala riskantne podnikat a trpnut, ci budem mat na cas uhradene faktury ci budem mat z coho vobec zit.
TPP je urcita istota. istota prezitia.
@anonym_7af183 nevidis dalej od svojho nosa.
@anonym_6fcd55
@salome123 trafene husy zagagali?
stupila som na odtlak?
@anonym_7af183 vobec nie. robim uctovnictvo aj malym SZCO, takze mam o tejto problematike vacsi prehlad ako nejaka dedinská nána.
@salome123 este raz, napisala som ze nech si posvietia na podvodnikov. a mrzi ma ze na to doplatia aj ti nevinni, ale to je v tomto state vo vsetkom.
a ano, aj oni sami su podvodnici, ja viem ale ked zial ked budu chciet psa bit, vzdy si najdu palicu.

Pozastaviť alebo ukončiť najneskôr do 31.12.2025 môžeš to urobiť aj elektronicky.
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...