Zrušený pracovný pohovor počas rodičovskej dovolenky
Ahojte , čo si mystite o tom:
poslala som životopis na jednu pracovnú ponuku, ktorá má zaujala. O pár dni mi volali s tým či je to aktuálne, povedala som samozrejme že áno, dali sme po telefóne krátky pohovor s tým že sme dohodli že prídem aj na osobný pohovor na predajňu. Pohovor mal byť hneď na druhý deň.
Asi 2 hodiny potom mi opäť volala s tým že pohovor musí zrušiť lebo jej do toho niečo prišlo. Ja že ok v poriadku , nech má opäť kontaktuje keď bude vedieť kedy môžem prísť.
Počas rozohovoru po telefóne, odznelo z mojej strany že aktuálne nepracujem a som na rodičovskom a riadne si hľadám prácu na tpp.
Podľa mna toto bol reálny dôvod prečo mi ten pohovor zrušila a už sa neozvala.
Som sklamaná a nahnevaná. Mám chuť napísať aj na centrálu o nekorektnosti tejto situácie. Aj keby moj rodicak bola prekážka z ich strany , tu ide o princíp že naprv zavolajú a potom zrušia a už sa neozvu. Keď už z volania zistila že mám dieťa a je to problém, mala má riadne nechať na tenpohovor ísť , vybavila by má za 15 minút a bolo by. Takéto správanie by som považovala sa akceptovanejšie.
Viem že na centrále nevyriešia problém, ani mi neponúknu prácu , či pracovný pohovor, ale aspoň by som ich oboznámila o tom čo sa stalo.
Aký máte názor na túto moju situáciu ? Čo by ste robili vy ?
Myslím, že ťa neodmietla kvôli dieťaťu, ale už skôr. Vtedy, keď ti volala, že to rusi. 🤷🏻♀️
@smejkuskaa chápem ,že si nahnevaná. Riešiť to asi už nemá zmysel. Skôr len do budúcna deti nespomínať (ani sa nemôžu pýtať,ak sa spýtajú,nemusíš odpovedať)
Je to choré ale zamestnávatelia (väčšina) nechcú zamestnavat matky.
@viktoria1425 a ak odpoviem na otázku deti ze nemám aj napriek tomu ze mam ?
Z vlastnej skúsenosti som na pohovore ani raz nespomenula že deti mám, na pohovore sa nesmú pýtať ženy či je vydatá či ma deti a podobne. Ohľadne súkromia som nikdy nič nehovorila (aj keď sa občas stane že sa to snažia obklukou zistiť) lebo viem že šanca na prijatie by išla rázne dole. V novej robote sa o deťoch dozvedeli až pri nástupe 😊 neriešila by som na tvojom mieste nič žiadne sťažnosti na centrálu a podobne, je to zbytočne. Zober si iba ponaučenie a nabudúce to urob inak
@viktoria1425 a ak odpoviem na otázku deti ze nemám aj napriek tomu ze mam ?
@anonym_7e5f58 tak potom si ich nepriznávaj do daňového bonusu/dovolenky lebo s tebou rozviazu pracovny pomer v skúšobnej dobe za priamu lož.
Je to len tvoja hypoteza, ze toto je dovod. Realnych dovodov moze byt x vratane toho, ze mas male dieta.
Napises na centralu, ze sa domnievas, ze islo o nekorektne spravanie a toto bolo dovodom. Ju mozno poziadaju o vyjadrenie, vyjadri sa, ze medzitym sa jej ozval vhodnejsi kandidat a preto stopla pohovor a vybavene.
@anonym_7e5f58 tak potom si ich nepriznávaj do daňového bonusu/dovolenky lebo s tebou rozviazu pracovny pomer v skúšobnej dobe za priamu lož.
@janagem nie nie, narazila som na to, ze ked sa to nemôžu pýtať. Keď nechceš odpovedať, je odpoveď hádam jasná, ze deti mas. Mňa osobne sa to nepýtali, len ma zaujímala takáto situácia. Lebo položia otázku a ten co tie deti nema, nema problém odpovedať.
Je to len tvoja hypoteza, ze toto je dovod. Realnych dovodov moze byt x vratane toho, ze mas male dieta.
Napises na centralu, ze sa domnievas, ze islo o nekorektne spravanie a toto bolo dovodom. Ju mozno poziadaju o vyjadrenie, vyjadri sa, ze medzitym sa jej ozval vhodnejsi kandidat a preto stopla pohovor a vybavene.
@viktoria1425 áno moja chyba , nejako mi to vykĺzlo počas hovoru, nebolo to cielene oznámenie.
@petamich ona má pozyvala na pohovor a zrušila ho s tým že jej do toho niečo prišlo . Čiže pozývam a o hodinu už nie som vhodný kandidát ? To mala usúdiť z osobného pohovoru.
Myslím, že ťa neodmietla kvôli dieťaťu, ale už skôr. Vtedy, keď ti volala, že to rusi. 🤷🏻♀️
@doriiis jej dôvod bolo že niečo jej do toho prišlo .
@janagem nie nie, narazila som na to, ze ked sa to nemôžu pýtať. Keď nechceš odpovedať, je odpoveď hádam jasná, ze deti mas. Mňa osobne sa to nepýtali, len ma zaujímala takáto situácia. Lebo položia otázku a ten co tie deti nema, nema problém odpovedať.
@anonym_7e5f58 veď v pohode, ja len hovorím, že ak to niekto urobí, nech ráta a tým, že si ho zamestnávateľ pravdepodobne nenechá ak na to pride- asi nebudú chcieť mať človeka, čo otvorene klame
@viktoria1425 áno moja chyba , nejako mi to vykĺzlo počas hovoru, nebolo to cielene oznámenie.
@petamich ona má pozyvala na pohovor a zrušila ho s tým že jej do toho niečo prišlo . Čiže pozývam a o hodinu už nie som vhodný kandidát ? To mala usúdiť z osobného pohovoru.
@smejkuskaa a koľko času prešlo odkedy ho zrušila? Týždeň?
@smejkuskaa pokojne sa mohlo x veci udiat, zavolal jej sef, ze ma najat Zuzku, to je len jeden absurdny priklad...tych dovodov je naozaj x a mozno jej do toho naozaj nieco prislo a v pohovoroch bude pokracovat o dva tyzdne. Kedy to zrusila?
Ved ti nepovedala, ze nie si vhodny kandidat, pises ze ho zrusila, lebo jej nieco do toho prislo. A potom si sa samonasrdila (znies tak) a presvedcila si sa, ze toto bol dovod. Mohol a nemusel, len to sa ti snazim poukazat na to, ze pisat na centralu je podla mna zbytocne az kontraproduktivne, pre pripad, ze by sa este chceli ozvat.
A to ti hovorim ako clovek, ktory riesi aj naborovy proces. My sme sice specificka firma ale uz sa stalo, ze sme si dohodli pohovor a sef sa rozhodol, ze to docasne pozastavime obsadenie tejto pozicie a na co by kandidati chodili, je pravda, ze vtedy by dovod nebol "nieco mi do toho prislo" ale hocico sa moze stat.
Možno písaním na centrálu neporiešim nič , možno sa tým nebudú ani zaoberať , možno jej týmto spôsobím problém .Ale tu ide o ten princíp toho všetkého že keď je žena na rodicáku je to obrovský problém , je takmer nemožné sa zamestnať, preto možno mám potrebu sa ozvať
@smejkuskaa Z mojej osobnej skusenosti - nikdy som nemala problem povedat, ze mam dve deti a do kazdej prace ma vzdy aj vzali..
Možno písaním na centrálu neporiešim nič , možno sa tým nebudú ani zaoberať , možno jej týmto spôsobím problém .Ale tu ide o ten princíp toho všetkého že keď je žena na rodicáku je to obrovský problém , je takmer nemožné sa zamestnať, preto možno mám potrebu sa ozvať
@smejkuskaa no a koľko to je odkedy ho zrušila?
@smejkuskaa pokojne sa mohlo x veci udiat, zavolal jej sef, ze ma najat Zuzku, to je len jeden absurdny priklad...tych dovodov je naozaj x a mozno jej do toho naozaj nieco prislo a v pohovoroch bude pokracovat o dva tyzdne. Kedy to zrusila?
Ved ti nepovedala, ze nie si vhodny kandidat, pises ze ho zrusila, lebo jej nieco do toho prislo. A potom si sa samonasrdila (znies tak) a presvedcila si sa, ze toto bol dovod. Mohol a nemusel, len to sa ti snazim poukazat na to, ze pisat na centralu je podla mna zbytocne az kontraproduktivne, pre pripad, ze by sa este chceli ozvat.
A to ti hovorim ako clovek, ktory riesi aj naborovy proces. My sme sice specificka firma ale uz sa stalo, ze sme si dohodli pohovor a sef sa rozhodol, ze to docasne pozastavime obsadenie tejto pozicie a na co by kandidati chodili, je pravda, ze vtedy by dovod nebol "nieco mi do toho prislo" ale hocico sa moze stat.
@petamich áno máš pravdu , ak to bolo niečo z toho čo popisuješ ty ( zrušenie, dosadenie inej osoby) trebalo povedať inú a zmysluplnejšiu výhovorku ako veta typu “ sorry, už niečo mam “ 🙂
Kolko dni sa ti neozvali?
No toto isto nebol dovod,ved aj ja som na rodicaku este 2m,posledny v januari.A mala som aj trvaly pracovny pomer a isla som do dalsej roboty a normalne ma prijali.Neskor firma,co som bola na md,rd sa odstahovala a dala nam vsetkym odstupne a vyplatila dovolenky a ja dalej pracujem v tej dalsej firme,az do oktobra buduceho roku,potom uz musia dat na trvaly prac.pomer.
@smejkuskaa no a koľko to je odkedy ho zrušila?
@janagem volali sme teraz minulú stredu a štvrtok som mala prísť osobne
No toto isto nebol dovod,ved aj ja som na rodicaku este 2m,posledny v januari.A mala som aj trvaly pracovny pomer a isla som do dalsej roboty a normalne ma prijali.Neskor firma,co som bola na md,rd sa odstahovala a dala nam vsetkym odstupne a vyplatila dovolenky a ja dalej pracujem v tej dalsej firme,az do oktobra buduceho roku,potom uz musia dat na trvaly prac.pomer.
@anonym_3ee244 ako vieš že isto nebol dôvod ? to že máš ty šťastie na prácu neznamená že na slovensku to nie je problém o ktorom ženy dosť často mlčia
@beata_k bude týždeň
@smejkuskaa Stalo sa mi nieco podobne. Opat sa ozvali nieco cez tyzden. Normalne som potom bola na pohovore. Jeden z ucastnikov pohovru ochorel, tak to presunuli. A ze mam deti vedeli a nebol to problem
@smejkuskaa Stalo sa mi nieco podobne. Opat sa ozvali nieco cez tyzden. Normalne som potom bola na pohovore. Jeden z ucastnikov pohovru ochorel, tak to presunuli. A ze mam deti vedeli a nebol to problem
@beata_k tak asi len počkať a dúfať že sa podarí nájsť inú prácu , A tema deti je asi diskutabilná. Moja má len 14 mesiacov a asi to inak berú keď je už staršie dieta neviem , ale často sa stretávam s problémom “deti”
@anonym_3ee244 ako vieš že isto nebol dôvod ? to že máš ty šťastie na prácu neznamená že na slovensku to nie je problém o ktorom ženy dosť často mlčia
@smejkuskaa zasa musime byt fer aj k tym zamestnavatelom. Nic nie je cierno-biele, staci, ze si tu precitame zopar tem denne - ocikany test s dvomi ciarkami je dovod na PN, potom idealne retazova materska po pol roku od nastupu, ked sa zaucis a z prace byt mimo tak optimalne 9 rokov, caste PNky/OCRky a nie vzdy opravnene su tiez velmi casty jav. A plati to aj na druhu stranu, ze ti zamestnavatelia su nefer a naozaj uprednostnuju zeny bez deti alebo s detmi 15+. Je to zial tak, aj jedno aj druhe sa vyskytuje. A asi castejsie v niektorych typoch prace, teraz myslim toho zamestnavatela.
Ja ti uprimne prajem, aby si nasla zamestnavatela, ktory je ludsky a ma pochopenie pre rodica (lebo to nema byt len o matke), ktory obcas z tej prace vypadne. A verim, ze toto bude tvoja jedina skusenost, kde mas pocit, ze to bolo nefer. Drzim paste!
@beata_k tak asi len počkať a dúfať že sa podarí nájsť inú prácu , A tema deti je asi diskutabilná. Moja má len 14 mesiacov a asi to inak berú keď je už staršie dieta neviem , ale často sa stretávam s problémom “deti”
@smejkuskaa Netreba to hned hrotit. Ak napises na centralu, tak ta urcite nepozvu. Takto mas aspon sancu, ze to ma realne vysvetlenie.
Mam 2 skolarov a prijali ma. Ozaj s tym nik nemal problem. Drzim prst.
@smejkuskaa zasa musime byt fer aj k tym zamestnavatelom. Nic nie je cierno-biele, staci, ze si tu precitame zopar tem denne - ocikany test s dvomi ciarkami je dovod na PN, potom idealne retazova materska po pol roku od nastupu, ked sa zaucis a z prace byt mimo tak optimalne 9 rokov, caste PNky/OCRky a nie vzdy opravnene su tiez velmi casty jav. A plati to aj na druhu stranu, ze ti zamestnavatelia su nefer a naozaj uprednostnuju zeny bez deti alebo s detmi 15+. Je to zial tak, aj jedno aj druhe sa vyskytuje. A asi castejsie v niektorych typoch prace, teraz myslim toho zamestnavatela.
Ja ti uprimne prajem, aby si nasla zamestnavatela, ktory je ludsky a ma pochopenie pre rodica (lebo to nema byt len o matke), ktory obcas z tej prace vypadne. A verim, ze toto bude tvoja jedina skusenost, kde mas pocit, ze to bolo nefer. Drzim paste!
@petamich ďakujem ti !! 🙂 žiaľ máš pravdu a práve pre toto je to ťažšie pre mna napríkad keď neriešim PN/OČR atď len tak a idem do prace preto lebo naozaj treba financie , chceme hypotéku a chceme sa mať dobre .
@smejkuskaa Netreba to hned hrotit. Ak napises na centralu, tak ta urcite nepozvu. Takto mas aspon sancu, ze to ma realne vysvetlenie.
Mam 2 skolarov a prijali ma. Ozaj s tym nik nemal problem. Drzim prst.
@beata_k ďakujem 🙂 možno som už aj z toho celého frustrovaná preto tak aj rozmýšľam ..
@janagem volali sme teraz minulú stredu a štvrtok som mala prísť osobne
@smejkuskaato sú len 4 pracovné dni to nie je veľa. Mne tak šéf raz nečakane odišiel na slúžobku do zahraničia z jedneho dá na druhý šiel do Talianska na týždeň a prinútiť vedúceho nech ide robiť prvé kolo ako druhý člen tiež zabralo čas.
Prešla som si xy pohovormi ani raz som nemala pocit, že ma neprijali kvôli dieťaťu, dokonca v aktuálnej firme to brali ako výhodu - lebo sviatky a prázdniny nepýtam prácu navyše ako bezdetní 😂. Takže ja by som na tvojom mieste nikomu nepísala, je to nanajvýš trápne a úsmevné, pobaviš minimálne jedno oddelenie. Pozor - majitelia malých aj veľkých firiem sa často medzi sebou poznajú, tak aby si samú seba nezdiskreditovala aj v ďalších zamestnaniach.
@smejkuskaa no skor to bude,moja znama mojej znamej.Cize skor praca cez znamosti.A toto je dnes este rozsirenejsie a o rodinkarstve.

@smejkuskaa chápem ,že si nahnevaná. Riešiť to asi už nemá zmysel. Skôr len do budúcna deti nespomínať (ani sa nemôžu pýtať,ak sa spýtajú,nemusíš odpovedať)
Je to choré ale zamestnávatelia (väčšina) nechcú zamestnavat matky.