icon

Zvažujeme život v Bratislave

kvietok286
6. okt 2017

Ahojte idem si sem po radu, s mojou rodinou (dcerky 5 a 3r) zijeme na vychode, manzel mi tu zaraba minimalne a ja si nemozem najst stalu pracu v zdrav. odbore - asistent, a vsetky ponuky nakoniec padnu takze je tu aj sklamanie, preto zvazujeme odist do bratislavy, najprv chcel len manzel ze bude chodit na turnusy no ja by som radsej isla s nima nasla si tam pracu...manzelovi sa tam uz crta praca preto sme na vazkach kudy kam, mame tu vlastny byt chatu garaz vsetko predat kupit byt v okoli BA? viem je tam drahsi zivot ale ci sa nebudeme mat aspon o kusok lepsie?nenajdem si tam aj ja skor robotu... tiez uz mam dohodnute pohovory.... len ci to nebude aj stres pre deti.. a svokra uz nerobi tiez by sla na zaciatok s nami.... kym neprideme do nejakych kolaji... aj skolka ze sa tam tazsie hlada.... zvazujeme stupavu

Strana
z2
maria1678
6. okt 2017

Ja by som tam nešla, robila som tam istú dobu , skôr do iného, väčšieho mesta, ale Ba určite nie.

kvietok286
autor
7. okt 2017

Odrádza má aj to že svokra by šla len na určitý čas na chvíľku kým si tam všetko vybavíme zabyvame atak šla naspäť do svojho. Čo ak mi deti ochorejú .... Čo s nimi nebudem mať tam potom nikoho,predsa na východe mám celú rodinu . Na koho kto nám pomôže

katarinapekna
7. okt 2017

@kvietok286 prestan sa spolihat na cudziu osobu s vvýchovou!!! Svokru nechaj žiť po svojom a netahaj ju ako psisko za sebou vsade. Deti si splodila ty a muž!

kvietok286
autor
7. okt 2017

@katarinapekna sama sa ponúkla že na začiatku nám pomôže.... Na nikoho sa nespolieham len stat sa môže hocičo preto mám aj z toho obavy.... A vieš ja pomáham rodine rodina pomáha mne ono to tak chodí v niektorých rodinách. Sestre som sa polroka starala o dcérku popri mojej materskej lebo musela ísť do práce a vôbec som sa nad tým nezamyslala. Chcem pomôcť pomôžem .

kvietok286
autor
7. okt 2017

Môžu my zavolát zo škôlky alebo deti mi ochoreju a nebudem môcť hneď ísť z roboty po nich....nechcem ich zavesiť na krk nikomu na stalo .len pomôcť . Je to v rodine normálne že si pomahame

olifcek
7. okt 2017

pisem IP 🙂

dagmaraspi
Autor odpoveď zmazal
xxxkatka
7. okt 2017

@kvietok286 tak ako to robime vsetci v BA (ale aj inde), co nemame rodicov na spagatiku. Teda bud ocr alebo opatrovatelka.

nyteshade
7. okt 2017

@kvietok286
Ahoj, ja aj moj partner sme zo stredného slovenska, ja som ho spoznala už ked robil a žil v BA, presťahovala som sa za ním a rok sme žili v BA, teraz sme už 4 mesiace v Stupave v byte, ktorý sme kúpili, v našom vlastnom a ja za 25 dní rodím 🙂 Moja aj jeho rodina je na strednom slovensku, sme tu sami a tiež som sa bála, čo ked malý ochorie, alebo budeme chcieť byť chvíľku sami a tak dalej, ale dá sa všetko ked sa chce, vyrieši sa to vždy. Alebo skús stredné slovensko, napríklad BB, aby ste to nemali cez celé slovensko. Ale Stupava je super mestečko, nám sa tu páči, a aspoň nebudem každý deň mať doma mamu alebo svokru a počúvať ako prebaľovať, kojiť, a čo inak robiť než robím :D

erikavesela
8. okt 2017

Je fakt, ze Ba je drahsia ako zbytok sk...a nie je to leb o byvani, ale aj o sluzbach, ale aj o daniach, dokonca odviz odpadu je drahsi....musis si uvedomit, ze uz ani zeleninu a ovocie si nedopestujes, kym nebudes mat zahradu alebo dom, ja sice vychod nepoznam, poznam len oravu a len pozeram, ako je tam vsetko lacne...je to odvazny krok, ale nie nemozny, ked budete mat pracu isto prezijete...co sa skolky tyka...ano, je to problem, aj v stupave...bez tp este vacsi...z 95000 vela vody nenamutis..ano daju sa kupit byty aj za 100000, ale je to petrzalka, faktom je, ze v nej je vela vychodniarov....maloktory bratislavcan si kupi v petrzalke byt...ja osobne by som tam nesla ani zadarmo...inde v Ba su ceny uplne inde...stupava je pomerne pekne mestecko, dostupnost do ba je dobra, za 30min.si na sad-kou na autobusovej stanici....aj vybavenost je na dobrej urovni...otazka je, ci si na zivot v meste pripravena....z malinkeho mesta alebo dediny to bude sok nielen pre deti ale aj pre vas, uz aj zivot v stupave je iny ako na vychode...rychlejsi, je tu pomerne velka anonymita (mne osobne vyhovuje)...kludne sa pytaj...som rodena bratislavcanka s korenmi este u presporakov a byvam v oblasti stupavy, nie priamo v nej, ale je to akoby som kamenom dohodila...vela stastia prajem

xxxkatka
8. okt 2017

@erikavesela v Petrzalke za 100.000? Leda tak vo Vrakuni 😀 Kamoska kupovala toho roku 2 izbak v Petrzalke za 112000 v ciastocnej rekonstrukcii (okna, podklaha v jednej izbe a chodbe). A nie je Petrzalka ako Petrzalka. V prednej casti su ceny bytov na urovni Ruzinova (bo to mas 10-15 minut peso do Stareho mesta), v zadnej kusok lacnejsie. Ja by som nesla do Stupavy (cestovanie + tolko zelene mam aj ja v casti kde byvam v BA). Vrakune, Biskupic (smrad od Slovnaftu + viac tmavsich spoluobcanov, Pentagon, zapchy...atd), Dlhe diely, Kramare (otras parkovanie), Petrzalka- okolie Antolskej a podobne. V kazdej MČ sa najde oblast kde by som nesla (aj Sate mesto ma take ulice), ale i vychytene, pokojne casti kde sa byva dobre. Samozrejme, tam su ceny bytov ovela vyssie ako o niekolko ulic ďalej. Btw tiez som rodena Bratislavcanka, ale Petrzalku rozhodne nezavrhujem pretoze viem, ze ad1 je velka a ad2 su v nej casti (a nie je ich malo) kde sa fakt byva uzasne, bo su tam sami dochodcovia. Petrzalka totiz uz davno nie je ta betonova dzungla z 80-tych rokov, kde byvali mlade rodiny a vyrastkovia, ktori nevedeli co od dobroty.

erikavesela
8. okt 2017

@xxxkatka podla mna je to cele o zvyku, o tom, kde si byvala ako mala, ja som vyrastala v dubravke, ruzinove a starom meste a samozrejme ake ma clovek moznosti....petrzalka bola pre mna vzdy betonova dzungla a na tom sa nic nezmenilo, len vyrastli stromy....samozrejme, ze v kazdej casti ba existuju problemove casti, v podunajskych biskupiciach je to pentagon, v dubravke okolie nejedleho, v stupave ihrisko...atd...ako som pisala do petrzalky by som nesla ani zadarmo, nikdy som tam nebyvala a ani nechcem...ceny bytov v bratislave su v tomto obdobi nafuknute, hlavne ceny panelakov z 80tych rokov...taky byt by som nikdy nekupila...keby si vedela ako sa vtedy stavalo, tak by si vedela o com hovorim...su v ba casti, kde nie su umelo vytiahnute ceny bytov, ako je tomu v petrzalke a byty boli stavane este ako tak kvalitne...nehovoriac o absencii tisicov parkovacich miest v petrzalke...

kvietok286
autor
8. okt 2017

Ja som napísala aku hotovosť máme na zbytok by sme vzali hypotéku . Som si vedomá že za tú cenu nič nekúpim

xxxkatka
8. okt 2017

@erikavesela ja by som zas nesla do dubravky, pre mna daleko do mesta, panelak na panelaku, strasne parkovanie... Ruzinov detto + tam mi chyba aj kvalitna obcianska vybavenost. V casti kde byvam ja nemam absolutne problem s parkovanim, nech prichadzam a odchadzam kedykolvek 🙂

nyteshade
8. okt 2017

@kvietok286 my sme kúpili v Stupave krásny trojizbový (prerobený z 2 na 3) byt za 105 000 🙂 s novou kuchyňou, kúpeľňou, gaučom, stolom a stoličkami a dvoma satnikovymi vstavanými skriňami 🙂 to nie je až taký rozdiel od vašej hotovosti 🙂 čiže sa dá

eeffka
8. okt 2017

@kvietok286 ja som kosicanka so slusnym prijmom ale veru do ba by ma nedostal ani parom volov. Pre mna je to velmi nesympaticke mesto. Nedokazem si predstavit zeby som prisla v bj do ba. Ved to vas tak prefacka ze este plakat budete. Ked sa uz chcete stahovat podte do presova alebo ke. Roboty je tu dost. A byt bez pomoci rodiny ak ste na to boli zvyknuti bude o drzku. Urcite by som to nerobila. Mate pohodlny zivot nepokazte si ho a najma detom.

vintage_lady
8. okt 2017

Tak nedá mi nereagovat. Ceny nehnuteľností v BA sú drahé práve kvôli spoluobčanom z východu a spol. Polovica BA sú už cezpolni. Tiež sa len smejem, keď si robí každý ilúzie, ako tu zarabame ťažké love, a do úst nám padajú pečené holuby. A potom východniari zistia, že treba aj makať a už sme trapni, namysleni pastikari.
Teraz to neberte osobne, aj môj muž je vlastne východniar. Zo Stupavy, Most pri Bratislave a podobne sa priprav na rannú kolónu, takisto aj Ba centrum. Zistí, či ti vezmu deti do škôlky (pochybujem, jedine súkromná ) a takisto si myslím, že financií máte málo, zistI čo vlastne chceš a koľko ti treba na hypotéku. A aj tu na divokom západe su deti choré a tie, čo nemáme svokru, mamu a babku si berieme dovolenku a OCR.
Som rodená Blavacka 😊 a tiež by som neodišla. A to som chvíľu pobudla na Liptove a v KE. Tam si napríklad vôbec neviem predstaviť bývať. To skôr už ten Liptov 😊 Veľa šťastia pri hľadaní.

tiper24
8. okt 2017

@kvietok286 urcite chodte vsetci, tam vam bude urcite lepsie ako tu, nemas co rozmyslat

nelinka2009
8. okt 2017

No ja by som najprv par mesiacov nechala muza, nech pripravi podu sam a bez,stresu. Potpm na skusku poriesila podnajom a potom sa uvidi... Aby ste raz nelutovali.

vintage_lady
8. okt 2017

A bola si už v Bratislave? V ktorej časti by si chcela bývať?

kvietok286
autor
8. okt 2017

@vintage_lady nechceli by sme priamo v ba rozmýšľali sme nad stupavou. Len máme obavy. Predsa viem že je to poriadna zmena a aby sme neľutovali.predsa tu to deti poznajú, sme bez hypotéky a menšie náklady. Len ta robota s tou je tu bieda aspoň v mojom vystudovanom odbore .

tiper24
8. okt 2017

@kvietok286 tam robotu najdes hned po case si zvyknete

kvietok286
autor
8. okt 2017

@vintage_lady a nechcem aby chodil manžel na turnusy. Predsa rodina by mala byť spolu aj ked muži chodia von keď to inak nejde. A tiež sa viem vžiť do jeho kože ja by som bez detí nevydržala ani tyzden

vintage_lady
8. okt 2017

@kvietok286 Áno, Stupava je fajn, len to dochádzanie. A čo si vyštudovala, ? Deti si isto zvyknú. Hlavne si zistí, ako je to so škôlkou. Či sa ti oplatí potom platiť súkromnú. Kamoska býva v Dunajskej Luznej, tam im vyšiel domček za celkom fajn sumu, ale ráno nadáva na zápchy

kvietok286
autor
8. okt 2017

@vintage_lady zdravotnícky asistent. No môj sen je ešte vysoká skola- osetrovatelstvo,no len tu to nemôžem študovať keď nie som zamestnaná ako asistent.

vintage_lady
8. okt 2017

@kvietok286 aj vysoká škola niečo stojí. Chceš ísť do nemocnice robiť? Vieš, do ktorej? A máš plán B ? Inú alternatívu ako robiť vo svojom odbore.

kvietok286
autor
8. okt 2017

Viem že aj vysoká niečo stojí, no tie peniaze by sa mi časom vrátili. Do skoly by mi nebolo ľúto dávať peniaze predsa mám len 30 a len ma posunie vyssie. No to je len taká moja predstava . Nič iné som nerobila len v nemocnici a v hospici ale keby mi to nevyšlo išla by som inym smerom ....

vintage_lady
8. okt 2017

Tak ešte si mladá 😁 len si určite dobre zistí, čo a ako.

Strana
z2