Zvládanie úzkosti pri prechode na novú pracovnú pozíciu
Ahojte, idem sa poradit. V praci sa vela veci zmenilo a mna posunuli od 1.9 na korporatnu poziciu pre 4 krajiny. Viem, ze si musim zvyknut a zoznamit sa s procesmi a ludmi, mentalitou, ale momentalne mam velke uzkosti, citim sa pod enormnym tlakom a musim zvladnut time management.
Pracujem do vecera, aby som vsetko stihala - vcera som koncila o 20.00, cely den meetingujem, a vnimam, ze psychika isla dole.
Potim sa, mam uzkosti a normalne tlak na hrudi niekedy.
A to som nemala. Doteraz som sa do prace tesila a mala som ju rada, teraz to tak uz nie je.
Viem, ze je to kratko a treba mi cas to spracovat, ale bojim sa, ze zlyham, ze zistia, ze na to nemam. Bojim sa, ze je to nad moje moznosti a schopnosti.
@anonym_autor ahoj
Tiež som to tak mala ,v poslednej práci som na začiatku doslova čakala ,kým bude ráno a budem v práci.
Po čase sa to tak začalo nabaľovať,potila som sa,schudla som 5 kíl v priebehu 2 mesiacov.
Prácu som nosila domov, stres ,keď zvonil telefón alebo mala prísť vrchnosť.
Musela som odísť,jednoducho to nebolo pre mňa.
Veľa zdaru ti želám , bodaj by sa ti to utriaslo a mala prácu,ktorá baví
@pe_mi ďakujem za skúsenosť. Mám to tak už druhý týždeň. Uvidím, ako sa s tým zžijem, je možné, že nie a budem musieť odísť.
@anonym_autor chora doba no. Sme zblbnuti karierizmom, "pracou na sebe", vecnym postupovanim (az na poziciu, ktora je nad nase sily; ale kariera/peniaze nepustia) namiesto toho aby sme dbali na kvalitu svojho zivota (mat cas je to najdolezitejsie), zdravie, volnocasove aktivity (ale nie opat len tie "pracovacie na sebe", ale radost a/alebo oddych prinasajuce)...
Praca je najcennejsia, kym nas bavi a ani nehovoriac, ked je v dobrom kolektive. Cize nepostupovat za kazdu cenu (prestiz, peniaze), ak sa da.
@anonym_autor chora doba no. Sme zblbnuti karierizmom, "pracou na sebe", vecnym postupovanim (az na poziciu, ktora je nad nase sily; ale kariera/peniaze nepustia) namiesto toho aby sme dbali na kvalitu svojho zivota (mat cas je to najdolezitejsie), zdravie, volnocasove aktivity (ale nie opat len tie "pracovacie na sebe", ale radost a/alebo oddych prinasajuce)...
Praca je najcennejsia, kym nas bavi a ani nehovoriac, ked je v dobrom kolektive. Cize nepostupovat za kazdu cenu (prestiz, peniaze), ak sa da.
@madeincssr nemala som moznost prijat alebo odmietnut. Jednoducho mi bolo povedane, ze od 1.9 idem na tuto poziciu. Viem, ze je to pre mnohych karierna vyzva a kolko inych ludi by bolo za to rado. Pre mna to uz asi nie je. Uvidim, ako sa s tym popasujem, a ked to nepojde, tak skoncim.
@madeincssr suhlasim a stale nerozumiem, preco su ludia takto tlaceni sa hnat...v dnesnej dobe techniky, ked by sa pracovna pozicia dala rozdelit medzi dvoch ludi je skor tendencia navalat co najviac na jedneho cloveka. Hovori sa, ako AI nahradi mnozstvo pracovnych pozicii a na tych, co este ostanu, budu ludia zniceni. Pocuvam to od roznych ludi z roznych odvetvi. No a na druhej strane je tu generacia mladych, ktora viac kladie dorazna work life balance a na sameho seba....
Ty si prácu vzala, skúsiš ,uvidíš ak to nepôjde povieš Nie,toto robiť nebudem na toto nemám.
Nebudeš ani prvá ani posledná .To nieje žiadna hamba.Nie každá práca je pre každého.
Takže kľud 🤗
@madeincssr nemala som moznost prijat alebo odmietnut. Jednoducho mi bolo povedane, ze od 1.9 idem na tuto poziciu. Viem, ze je to pre mnohych karierna vyzva a kolko inych ludi by bolo za to rado. Pre mna to uz asi nie je. Uvidim, ako sa s tym popasujem, a ked to nepojde, tak skoncim.
@anonym_autor nikdy by som nerobila nič, čo ma nenapĺňa, natož niečo, čo mi berie energiu a radosť.
@madeincssr suhlasim a stale nerozumiem, preco su ludia takto tlaceni sa hnat...v dnesnej dobe techniky, ked by sa pracovna pozicia dala rozdelit medzi dvoch ludi je skor tendencia navalat co najviac na jedneho cloveka. Hovori sa, ako AI nahradi mnozstvo pracovnych pozicii a na tych, co este ostanu, budu ludia zniceni. Pocuvam to od roznych ludi z roznych odvetvi. No a na druhej strane je tu generacia mladych, ktora viac kladie dorazna work life balance a na sameho seba....
@simsalabim lebo nasa (zapadneho sveta) ekonomicka doktrina je neustaly rast vsetkeho (za akukolvek cenu, za akychkolvek obeti), namiesto trvale udrzatelneho (nedrancujuceho ludi ani tuto Zem) zivota.
Zostava nam verit, ze mladi budu mudrejsi (len to so sebou bude prinasat aj nutnost byt pokornejsi a aj skromnejsi). Bude to tazke, ak nie nemozne.
Ty si prácu vzala, skúsiš ,uvidíš ak to nepôjde povieš Nie,toto robiť nebudem na toto nemám.
Nebudeš ani prvá ani posledná .To nieje žiadna hamba.Nie každá práca je pre každého.
Takže kľud 🤗
@anonym_2da3e5 ja som ju nevzala. Bolo mi povedane, ze v ramci mojej pozicie od septembra preberam dalsie tri krajiny. Praca identicka, len pre styri samostatne staty a to je rozdiel. S tym je spojeny vacsi team, a aj cestovanie, mnoho meetingov, mnoho strategickych veci, a ja mam strach. Ze to nedam.
@anonym_autor
nemala som moznost prijat alebo odmietnut. Jednoducho mi bolo povedane, ze od 1.9 idem na tuto poziciu
Nevyhováraj sa. Na zmenu pozície či náplne je potrebný dodatok a k tomu je potrebný tvoj súhlas a podpis. Podpísať si to nemusela. Prečo robíš do 20? Robila som v korporáte a robila som na kariére, pretože som chcela byť v boarde, ale nikdy som nerobila do večera, robila som 8 max 9 hodím a nerobila som viac ani v tom boarde.Toto je tvoje rozhodnutie takto fungovať. Ľudia ako ty sa často vyhovárajú na zamestnávateľa, dobu a neviem čo všetko. Ale je to tvoje rozhodnutie, či chceš takto fungovať. Ak chceš budovať kariéru ale vašu ti tento systém, vieš si nájsť aj iného zamestnávateľa, kde je to možné bez toho, aby sa človek zostal. Ak ti to u aktuálneho zamestnávateľa vyhovuje, tak pracuj a snaž sa, aby si to zvládla. Isto to zvládneš. Otázne je, či chceš a či je to správne.
@anonym_autor
nemala som moznost prijat alebo odmietnut. Jednoducho mi bolo povedane, ze od 1.9 idem na tuto poziciu
Nevyhováraj sa. Na zmenu pozície či náplne je potrebný dodatok a k tomu je potrebný tvoj súhlas a podpis. Podpísať si to nemusela. Prečo robíš do 20? Robila som v korporáte a robila som na kariére, pretože som chcela byť v boarde, ale nikdy som nerobila do večera, robila som 8 max 9 hodím a nerobila som viac ani v tom boarde.Toto je tvoje rozhodnutie takto fungovať. Ľudia ako ty sa často vyhovárajú na zamestnávateľa, dobu a neviem čo všetko. Ale je to tvoje rozhodnutie, či chceš takto fungovať. Ak chceš budovať kariéru ale vašu ti tento systém, vieš si nájsť aj iného zamestnávateľa, kde je to možné bez toho, aby sa človek zostal. Ak ti to u aktuálneho zamestnávateľa vyhovuje, tak pracuj a snaž sa, aby si to zvládla. Isto to zvládneš. Otázne je, či chceš a či je to správne.
@melanta nepodpísala som žiaden dodatok, žiadnu zmenu náplne, ani zmenu mzdy. O tom sa budeme baviť o pol roka v januári, keď mi bude končiť nový kontrakt. Prepustili dvoch ľudí a pozícia je momentálne na mne. Bolo mi povedané ( a vedela som to viac menej ), že na SVK nie som dostatočne využitá kapacitne. Teda mi bolo oznámené, že ak niečo robím pre SVK, viem to robiť aj pre PL, HU, CZ. Nie sme veľký korporát, sme firma, ktorá podniká na 4och trhoch a má pobočky v 4 krajinách EÚ v oblasti logistiky a prepravy. Som vo veku 47 rokov, kedy už nepotrebujem robiť kariéru, nepotrebujem stráviť svoj život na cestách, nejdem sa hnať za peniazmi. Za nich je to úspora nákladov a predpokladám, že v januári mi urobia korekciu 350 - 500 eur brutto do platu, nech som rada. Vo firme som krátko, som tu pol roka, zrejme som ukázala, že viem a robím a tak im to prišlo najrozumnejšie. Každopádne moja pozícia vo firme sa kreovala za pochodu, keď videli, kde mám silné stránky. Ak nebudem robiť túto pozíciu, tak tu nebudem a nahirujú niekoho, kto dokáže obsiahnuť všetky 4 krajiny súčasne.
@melanta nepodpísala som žiaden dodatok, žiadnu zmenu náplne, ani zmenu mzdy. O tom sa budeme baviť o pol roka v januári, keď mi bude končiť nový kontrakt. Prepustili dvoch ľudí a pozícia je momentálne na mne. Bolo mi povedané ( a vedela som to viac menej ), že na SVK nie som dostatočne využitá kapacitne. Teda mi bolo oznámené, že ak niečo robím pre SVK, viem to robiť aj pre PL, HU, CZ. Nie sme veľký korporát, sme firma, ktorá podniká na 4och trhoch a má pobočky v 4 krajinách EÚ v oblasti logistiky a prepravy. Som vo veku 47 rokov, kedy už nepotrebujem robiť kariéru, nepotrebujem stráviť svoj život na cestách, nejdem sa hnať za peniazmi. Za nich je to úspora nákladov a predpokladám, že v januári mi urobia korekciu 350 - 500 eur brutto do platu, nech som rada. Vo firme som krátko, som tu pol roka, zrejme som ukázala, že viem a robím a tak im to prišlo najrozumnejšie. Každopádne moja pozícia vo firme sa kreovala za pochodu, keď videli, kde mám silné stránky. Ak nebudem robiť túto pozíciu, tak tu nebudem a nahirujú niekoho, kto dokáže obsiahnuť všetky 4 krajiny súčasne.
@anonym_autor tak ale potom je to tvoje rozhodnutie, robiť to. Ja mám o trochu viac ako ty a aj práve preto by som niečo takéto nerobila. Prečo takmer v 50 by som chcela niekde muklovať od rána do večera do 20? Ja vlastne neviem, o čom je táto diskusia. Pretože vlastne ty to robiť chceš, nechceš odísť.
@anonym_autor tak ale potom je to tvoje rozhodnutie, robiť to. Ja mám o trochu viac ako ty a aj práve preto by som niečo takéto nerobila. Prečo takmer v 50 by som chcela niekde muklovať od rána do večera do 20? Ja vlastne neviem, o čom je táto diskusia. Pretože vlastne ty to robiť chceš, nechceš odísť.
@melanta zatiaľ sa mi to zdá byť nad moje možnosti. Osobne si myslím, že na to nemám a že si vylámem zuby. Momentálne musím zvládnuť time management, aby som nejako zvládla všetky štyri krajiny a nevyhorela úplne. Interne som si povedala, že mám čas do konca roka, teda 4 mesiace. Aj ja môžem odísť. medzitým sa môžem niečo naučiť. Mám rada svoj čas, svoje súkromie a work life balance. Po práci chodím cvičiť, chcem ešte normálne fungovať, Viem, že zjavne ja sama na seba vyvíjam tlak. Potrebujem si nájsť spôsob, ako si zmanažovať tak čas, aby som aj všetko zvládala, aj mala svoje súkromie.
pozri, ber to ako vyzvu, ja som 2 roky v novej firme s tym ze mam uz 3.poziciu. Vraj sa rychlo ucim a mam potenciál...uvidime dokedy. Nie som ochotna pracovat denne do vecera, raz za cas som s tym ok. Stanov si nejake bariéry ktore neprekrocis, pracovny cas vyuzivaj naplno. Bodka. Nikto ta nemoze nutit pracovat do 20tej. Co sa krajin tyka, tak v predošlej praci som isla od 4 krajin na 7 a potom mi este pridali strednu europu, cize mala som viac/menej do 20 krajin. Ano, korporáty toto robia.
Tiez mam pracu s popisom, co sa neda stihnut za pracovny cas. Je to sanca naucit sa ignorovat ten tlak. Z jedneho meetingu sa po 10 minutach (spytas sa iba to najdolezitejsie pre teba) ospravedlnis, ze mas dalsi meeting. A v tom case bud urobis nieco ine alebo pojdes s hudbou na slnko, ak je to okolo obeda do fitka kludne na 2 hodiny, aby si bola na poobedie v plnej sile a pohode. Vzdy ked mas nieco mimo kancelarie to treba spojit este s pol dnom oddychu. Potom ti sice ostane malo casu na pracu, ale v psychickej pohode a s AI nieco zbuchas. Podla mna iba nejako takto sa da ostat produktivny v dnesnej dobe meetingov od rana do vecera - tvarit sa tam ako vzacny clovek 😀 s kamennou tvarou treba vypochodovat. Odist max v case, kedy ti konci pracovna doba. Jedno, co ostalo na stole, psychicka pohoda first. Jasne, ze najdolezitejsie veci treba spravit, ALE nie vsetko je dolezite. Netreba hned davat vypoved, vsak dnes aj tazko vyhodit zamestnanca. U nas sa to zo strachu pred sudnymi tahanicami ani nerobi. Iba dopracujes do konca zmluvy a koniec. Takze ak nemas TPP a nechces toto robit dlhodobo, vyhrad si v tom pracovnom tyzdni este nejaky cas na svoje vzdelavanie sa. Ja mam 2x do tyzdna pocas pracovneho casu francuzstinu. A zablokuj si okna v kalendari na svoje privatne administrativne veci ako danove priznanie, atd. Aby volny cas bol iba oddych a nic ine. Drz sa 😉
@anonym_2da3e5 ja som ju nevzala. Bolo mi povedane, ze v ramci mojej pozicie od septembra preberam dalsie tri krajiny. Praca identicka, len pre styri samostatne staty a to je rozdiel. S tym je spojeny vacsi team, a aj cestovanie, mnoho meetingov, mnoho strategickych veci, a ja mam strach. Ze to nedam.
@anonym_autor Tvoj strach je úplne v poriadku,a keďže si nemala možnosť voľby Oto väčšie právo máš NATO aby si povedala Ďakujem,skúsila som ale na túto prácu nemám alebo na túto prácu si netrúfam a Nie,nebudem túto prácu robiť.
Kľud, si na novej pozícii, veľa vecí je pre teba neznámych, keď sa s tým vžiješ a naučíš sa procesy robiť automaticky, tak aj stres opadne.
@sevrin vsak hovori, ze robi tu istu pracu, co predtym iba pre 4 krajiny a nie pre 1. Tak to nie je nejaka novinka
@bluka2 v každej krajine majú iný systém, iný trh, iné zmluvy, iných klientov: Musím sa zoznámiť s manažérmi, s ich podriadenými, musím vycestovať a byť na pobočkách.
Ahoj, tiez mam v praci na starosti krajiny ako ty, plus rumunsko. Je pravda, ze ja som vedela od zaciatku, ze budem mat vsetky krajiny. Neboj, podda sa to. Kazda krajina ma svoje specifika, aj rozne pristupy ludi. Daj si cas dostat sa do toho. Mne to trvalo niekolko mesiacov.
Neviem presne, co robis, ale mne to prinieslo super prehlad, viem porovnat vysledky a dynamiku krajin medzi sebou. Podla mna je to to zaujimave. A rastie tvoja hodnota na pracovnom trhu 🙂.
Korporatne meetingy su smrt, este ked ich mas za x krajin, plus hq. Unavne je mat aj vsetko v anglictine (predpokladam), s roznymi akcentami. Aj na to ai zvyknes 🙂. Tu mozem len odporucit pouzivat jednoduche vety a slova - mozes mat excelentnu anglictinu, ale nikdy nevies, ako je na tom druha strana. Takze jednoducho, k veci.
Uvedom si, ze stale je to "len" praca, ktora ti moze dat, ale nenechaj ju ti brat. Necakaju, ze za dva tyzdne budes v inych krajinach ako doma. Dopraj si cas. Ked ti to dali, tqk na to mas!
Ak to ozaj nepojde a bude ti to sposobovat nedobre stavy, ries so sefstvom.
Drzim velmu palce!
@simsalabim u nas vo firme to bolo presne tak, že bolo práce na 2,3.ludi ,ale nabalili na a jedného
Hlavne ušetriť
Povedala som si a dosť
@simsalabim u nas vo firme to bolo presne tak, že bolo práce na 2,3.ludi ,ale nabalili na a jedného
Hlavne ušetriť
Povedala som si a dosť
@pe_mi aj u nas to zacina a co pocuvam, je to vsade… otras. Len usetrit na ludoch.
Setria vsetky firmy a minimalne na svk to bude horsie - ved rastu naklady na zamestnanca, takze ked chcu udrzat podpone zisky ako predosle roky, musia vsetko okresat. V nasom korporate sa uz zrusili vsetky eventy okrem vianocnej party, este aj firemne ranajky, co sa podavali raz mesacne priamo v kancli, museli zrusit :D kazdy dnes caka, ze clovek s pouzitim AI bude pracovat aspon na 150%, ak nie viac. Ale ako tu bolo spomenute vyssie - treba sa tvarit zaneprazdnene. A dat si aspon 2 tyzdne dovolenky, ked je to uz neunosne, nech manazeri vidia, kolko veci stoji bez konkretneho zamestnanca.. Skoda vsak, ze tieto naroky nie su kladene na vsetkych, poznam ludi na niektorych oddeleniach, co pridu do prace na 9:30, stihnu 3 kavy a obed a o 15:30 idu spokojne domov..

@anonym_autor ahoj
Tiež som to tak mala ,v poslednej práci som na začiatku doslova čakala ,kým bude ráno a budem v práci.
Po čase sa to tak začalo nabaľovať,potila som sa,schudla som 5 kíl v priebehu 2 mesiacov.
Prácu som nosila domov, stres ,keď zvonil telefón alebo mala prísť vrchnosť.
Musela som odísť,jednoducho to nebolo pre mňa.
Veľa zdaru ti želám , bodaj by sa ti to utriaslo a mala prácu,ktorá baví