icon

Zvýšili vám v práci plat po návrate z rodičovskej?

elie22
11. feb 2025
amelia89
11. feb 2025

ano

malalienka85
11. feb 2025

mne áno

petamich
11. feb 2025

ano, vopred sme si sadli a dohodli sa na podmienkach

mamina7070
11. feb 2025

ak zvysovali vsetkym tak by mali aj tebe napis cinide o korporat statnu spravu alebo sukromnika
hlavne ale treba so zamestnavatelom komunikovat

podľa § 166 ods. 1, a zamestnankyňa a zamestnanec majú právo na prospech z každého zlepšenia pracovných podmienok, na ktoré by mali právo, ak by nenastúpili na materskú dovolenku alebo rodičovskú dovolenk

sara07
11. feb 2025

určite ti musia zvyšit základ lebo sa zvyšovala minimálna mzda

petamich
11. feb 2025

@sara07 nie nemusia 🙂 ak zaraba daleko nad minimalnu mzdu, preco by jej museli zvysovat zaklad, to sa tyka ludi, ktori zarabaju minimalnu mzdu

sara07
11. feb 2025

@petamich no ved ano tak som to myslela, ale dost často máš minimálnu mzdu zaklad + nejaky bonus alebo odmenu ,
u nás v job velká pompa idu nam zvyšovat platy ,a to žial len ten základ 😂 pridali práce hned že jo , nevedela som či sa smiat alebo plakat

michaela789
11. feb 2025

Áno. Veď to sú roky čo stráviš mimo.. nechať ženu na tej almužne by bolo riadne chrapunstvo.

jozinzbazin22
11. feb 2025

Malo zien sa vracia spet do tej istej prace,ale ked som robila a po rd riesila vypoved,som sa na to pytala a tam mi povedala,ze sa podpisuje po navrate nova zmluva,takze isto aj s aktualnym platom,co dostavaju teraz,nie pred 3r napr.

suzy2508
11. feb 2025

@jozinzbazin22 prečo by sa mala podpisovať nová zmluva? Veď by malo stačiť podpísať dodatok k existujúcej zmluve, pokiaľ trvá. Keby žena podpísala novú pracovnú zmluvu, v podstate by bola akoby nový zamestnanec a nevyplývali by jej v prípade výpovede zo strany zamestnávateľa výhody, ktoré rokmi nadobudla (výška odstupného atď). Ale to len premýšľam ako laik.

jozinzbazin22
11. feb 2025

@suzy2508 tak asi dodatok,ale kedy si mi vravela,ze ako keby novy zamestnanec,cize islo o plat skor,ziadna sk.doba.

suzy2508
11. feb 2025

@jozinzbazin22 to skôr autorka domotala hrušky s jablkami. Teda snáď to nejde zamestnávateľ zneužiť a vypiecť s ňou, ale holt neznalosť zákona neospravedlňuje a treba si veci čítať.