Zvýšili vám v práci plat po návrate z rodičovskej?
mne áno
ano, vopred sme si sadli a dohodli sa na podmienkach
ak zvysovali vsetkym tak by mali aj tebe napis cinide o korporat statnu spravu alebo sukromnika
hlavne ale treba so zamestnavatelom komunikovat
podľa § 166 ods. 1, a zamestnankyňa a zamestnanec majú právo na prospech z každého zlepšenia pracovných podmienok, na ktoré by mali právo, ak by nenastúpili na materskú dovolenku alebo rodičovskú dovolenk
určite ti musia zvyšit základ lebo sa zvyšovala minimálna mzda
Áno. Veď to sú roky čo stráviš mimo.. nechať ženu na tej almužne by bolo riadne chrapunstvo.
Malo zien sa vracia spet do tej istej prace,ale ked som robila a po rd riesila vypoved,som sa na to pytala a tam mi povedala,ze sa podpisuje po navrate nova zmluva,takze isto aj s aktualnym platom,co dostavaju teraz,nie pred 3r napr.
@jozinzbazin22 prečo by sa mala podpisovať nová zmluva? Veď by malo stačiť podpísať dodatok k existujúcej zmluve, pokiaľ trvá. Keby žena podpísala novú pracovnú zmluvu, v podstate by bola akoby nový zamestnanec a nevyplývali by jej v prípade výpovede zo strany zamestnávateľa výhody, ktoré rokmi nadobudla (výška odstupného atď). Ale to len premýšľam ako laik.
@suzy2508 tak asi dodatok,ale kedy si mi vravela,ze ako keby novy zamestnanec,cize islo o plat skor,ziadna sk.doba.
@jozinzbazin22 to skôr autorka domotala hrušky s jablkami. Teda snáď to nejde zamestnávateľ zneužiť a vypiecť s ňou, ale holt neznalosť zákona neospravedlňuje a treba si veci čítať.

ano