icon

Ach, to trápenie

niki211
28. apr 2018

Ahojte, Nevim jak začít. Asi se potřebuji i vypsat. Jsem z necelé rodiny, matka v mých 6ti řekla, že mě vlastně nikdy nechtěla a odešla od nás. Vychovával mě otec s babičkou. Byli hodně přísní, se vším jsem musela pomáhat, o vše se dovolovat. Nejsem z úplně bohatých poměrů, ale nikdy nás bída netrápila. Chodila jsem na školu, kam chodili nejbohatší děti a už tam jsem se potýkala s tím, že jsem něco méně. Pak jsem se vykašlala na výšku (kterou mi naplánoval právě táta s babičkou a mě strašně nebavila) a začala pracovat (mám dobre vedoucí místo v ekonomice) a odstěhovala se s přítelem. Teď bydlíme ve vlastním novém bytě na hypotéku, já jsem hrozný škrt, snažím se vše co jde ušetřit. Ale to odbočuji. Mám budoucího švagra a švagrovou co mi neustále vše kritizuje, - i to, že nemám VŠ a jsem nula. Přitom on bydlí v bytě, který je jeho přítelkyně rodičů a na auto jim její rodiče bezúročně půjčili (je z bohaté rodiny) - mně nevadí, že máme horší auto, nemůžeme jezdit 2x ročně na dovolenou, protože platíme hypotéku. Přítele rodina furt mluví jen o něm a jeho přítelkyni. Budou se teď brát. Můj přítel mě požádal o ruku a když se chlubil brachovi do telefonu, který vyzvidal, jak poznal správnou velikost a kde kupoval, tak pak za tři dny z ničeho nic přišel, že se zasnoubili i oni. Což byla taky rána. Moje rodina tohle moc neprožívá, proto jsem se hrozně těšila, jak si to budu užívat (chvilky pozornosti apod) u druhé rodiny. U mých rodičů to bylo jinak. Dostala jsem hrozně vynadáno, že sem naplánovala termín za 8 měsíců a moje nevlastní matka má zrovna noční v práci (sobota). Táta je cholerik a dal mi přes pusu. A tak jsem se těšila, jak to budu řešit s rodinou přítele. Jenže tady se řeší neustále něco jiného (druhá svatba). Hlavně mi švagr neustále otloukánkem, že jejich svatba bude za 170 000 Kč a naše “jen” za 70 000 a že to určitě nebudeme mít tak kvalitní jako oni. Teď navíc sestřenice otěhotněla, takže se logicky také běhá jen kolem ní. Jsem za to ráda, ale prostě já se snažím všechny vždy vyslechnout, pomoci a tak čekám možná, že budu taky jednou středem....Mám někdy pocit, že sem tu na tom světě strašně zbytečná. Mám stavy, kdy jen ležím v posteli a pláču. Něco mě uvnitř hrozně bolí. Nemám sílu se už ani kort moc upravovat, beztak nejsem hezká a nikdy nebudu. A tu svoji svatbu? Ani nemám chuť ji plánovat (a to jsem se na ni těšila odmalička)…

deti95060810
28. apr 2018

škoda že si nedokončila VŠ, však otec s babkou ti nechceli zle....

jana005
28. apr 2018

@niki211 prečo ti tak strašne záleží na tom,čo povedia a ako ta vidia ostatní?
Niekto má výšku a robí úplne podradn prácu a ten,kto je šikovný,tak mu ju netreba. Neviem prečo stále riešiš,čo,kto,prečo...
Si šťastná,máš priateľa,prácu,mate kde bývať,budete mať svadbu a tebe to nestačí? Lebo budúca svokra a svagrina nehovoria len o tebe? Kašli na to,nechci ich uznanie,lebo budeš celý život len nešťastná. Užívaj si svoj život s budúcim manželom a svoju a jeho dokonalú rodinu si nevšímaj. Lebo potom prídu deti a začneš porovnávať,že svagrinym deťom dali viac ako tvojím a tak podobne.
Čiže jedným uchom dnu,druhým von. Veľa šťastia prajem 🙂

lilymama
28. apr 2018

Presne tak 🙂
Ty si zakladáš už svoju vlastnú rodinu,ktorá ťa bude mať rada takú aká si . A nezabúdaj aj na priateľov,ak ťa rodina nepodrží, aj priatelia sú tu

Tak veľa štastia prajem ;)

meiwe
28. apr 2018

Nezijes zivot druhych ale svoj 🙂 no a co ze vasa svadba stoji menej ale je vasa a bude to naj v tvojom zivote... neporovnavaj sa a kasli na to..
Usmej sa do zrkadla a povedz si ze ty si vsetko dokazala sama a nepotrebujes ich k tomu zaplati ti svagor hypo? zaplati ti auto? byt?
co ta stve? to ze sa chvalia?
hm no mam teraz plakat ze suseda ma pred domom jaguara ,ze dom ma 300m2 mam jej zavidiet ? alebo mam plakat ze moje deti nie su oblubene u babiek? vies co kaslat na to oni nevedia o co prichadzaju 🙂 ked ta nechcu spoznat.
ak chces chod na vysku. ak nevlastna mama pracuje v den svadby , chod za nou a povedz jej ze by si bola velmi rada aby na svadbe bola ze ci by si nemohla zobrat dovolenku ...
ide to inak ale ked sa nezmenis ty ony sa nezmenia

zemislava
28. apr 2018

Myslím, že trpíš nedostatočným pocitom vlastnej hodnoty 😔 no vedz, že každý je rovnako dôležitý a potrebný a na to aby si sa tak cítila nepotrebuješ byť stredobod pozornosti, ani byť bohatá alebo vzdelaná či krásna, nič z vonku ti ten pocit natrvalo neprinesie
Iba ty sama vnútri seba si musiš zhrnúť svoje silné stránky a byť na ne hrdá a nájsť slabé stránky a snažiť sa ich vylepšiť
To čo si myslia alebo hovoria druhí (že si nula, chudera atď) si nevšímaj, nie je to pravda, a hovoria to len preto lebo vskutočnosti sa oni cítia menejcenní a takto si len masírujú ego keď sa porovnávajú s niekym kto je na tom “horšie” jak oni, nehnevaj sa na nich, oni si len nevedia inak pomôcť
Verím, že máš na to aby si žila spokojne podľa seba a nenechala si znižovať sebavedomie nejakými “chudákmi” ktorí sa opičia po vás so zásnubami a neviem čim ešte 😊

beky1813
28. apr 2018

Regulerne navstiv psychologa. Evidentne nemas v sebe spracovane, ze ta mama opustila, tak chces byt stredobodom pozornosti, zaujmu.

juliet86
28. apr 2018

Taktiez odporucam kvalitnu psychoterapiu. Otec ta fyzicky napadol? Strasne. Preco miluhes pruatela? Jeho rodina neznie uplne super

cecilia68
28. apr 2018

@niki211 Nerozumiem, prečo ťa trápia ostatní ľudia? Čo je ťa do nich? Nech si žijú svoj život a ty tiež svoj...Ale žiarliť na to, že nie si stred vesmíru? Už som fakt stará, lebo toto je na mňa až desivé, ako si mladí ľudia sami vyrábajú problémy, veď to je na diagnózu :(

diablikovci
29. apr 2018

Prestaňte vy rozprávať čo ste si kúpili a kde ste boli a pod. Nechajte si to pre seba. Ja viem človek sa chce pochváliť čo dosiahol a potrebuje trochu uznania, ale ty druhý z tej závisti musia povedať vacsie číslo a viac kusov a pritom nemajú nic. Lebo povedať a ozaj to mat či zažiť sú dva. A to že ich svadba bude stat toľko s toľko KC tak vec, že to nieje záruka na šťastne manželstvo. Ešte môžu prísť aj iné veci, že ty otehotnies hneď a druhý sa budú trápiť a je to krutý boj :( Nerieš ich život majte svoj a užívajte si a berte veci ako idu. ❤️

dai
29. apr 2018

@niki211 mas strasne nizke sebavedomie a vinu za pocity menejcennosti prenasas na inych - pories su to ! Potom taketo blbosti riesit nebudes...

0silvia0
29. apr 2018

@niki211 ked si zacnes vazit sama seba, ked spoznas svoju pravu ludsku hodnotu, az prestanes pestovat tieto vase malomestiacke sposoby (kolko co stoji, kto si koho vsima....), az vtedy dokazes byt stastna.

bodkolienka81
29. apr 2018

@niki211 odporucam prediskutovanie bloku z opustenia matkou s odbornikom. K ostatnemu sa postavit racionalne. Mat priatela, pracu, strechu nad hlavou a predpokladam, ze zdravie, je ovela viac ako si clovek moze priat. Je dobre si to uvedomovat a uzivat naplno. Prestat sa porovnavat, nastavovat si nerealne ocakavania a stavat vzdusne zamky (perfektny svadobny den, kde budem stredobod pozornosti). Stastie by nemalo byt podmienene vonkajsimi vplyvmi a uz vobec nie tym, kto co povedal, urobil, co ma/nema.. Ide skor o vnutorne nastavenie a vedome rozhodnutie. Napriklad dlho sa tesim na letnu dovolenku, ale ked konecne dorazim na miesto, je zima a prsi..mozem sa hnevat, plakat, ofucat sa a nudit na izbe, alebo si poviem, ze aspon sa dobre vyspim, precitam knihu na ktoru cez rok nemam cas, pojdem do hoteloveho fitka alebo miestneho muzea, kde by som za pekneho pocasia nevkrocila.. Prajem vela spokojnosti a dobrych rozhodnuti

catherinah
29. apr 2018

Zial, nasla si si priateľa z nie celkom spravnej rodiny. To by ale nebol az taky problem a dalo by sa to ustat, keby si Ty bola v poriadku, co nie si. Neber to v zlom, mala si zjavne ťažké detstvo a to ze Ta DOTERAZ otec bije len ukazuje, ze nutne potrebujes pomoc.