Aké ste mali priínaky Omikronu?
A ake lieky ste brali? ja mam momentalne teplotu 38 a teochu ma boli hrdlo..dnes mi mal doktor predpisat antibiotika a nic..tak ja neviem
@slniecko_12 Dcéra - prvé 2 dni malátnosť, silná bolesť hlavy, teplota 38-39, 3-10 deň trošku sople a občas zakašľala - to bolo všetko. Dávala som jej len vyššie dávky C-čka a D-čka.
Čo človek, to iná "zmes" symptómov, rôzna intenzita aj rôzna dĺžka choroby. Kúp si hlavne C-čko, D-čko a zinok a užívaj vo vyšších dávkach. Možno niečo proti bolesti a teplote. Nie som si istá, či potrebuješ antibiotiká (lekár Ťa videl, či "vyšetroval" len cez telefón?). Veľa pi (čaj, čistú vodu...), oddychuj, spi a vyhni sa fyzickej námahe. Ak sa veľmi bojíš, kúp si ešte oxymeter (ak Ti bude horšie, budeš si merať saturáciu kyslíka - 95-99% normál, pod 94% spozornieť, ak by si mala hodnoty pod 90%, budeš volať záchranku). Skoré uzdravenie prajem👍🍀
@nerya pretoze ho mame za jeden tyzden uz styria doma a nikto nema tazky ani stredny priebeh..preto
@slniecko_12 ja nevidím dôvod na ATB. Prečo? Veď ešte len jeden deň teplota a len 38 a trochu hrdlo ťa bolí.
Ale k veci jeden večer horúčka nad 38.5 , zimnica, bolesť svalov, nočné potenie, hrdlo. Druhý večer menšia zimnica aj teplota, silné potenie v noci, hrdlo už fest a kašeľ. Ďalší deň hrdlo ako tancujuce žiletky a kašeľ o niečo horší (ale mávam omnoho horšie laryngytidy) Upchateho pol nosa🙃
Liečba D 4000, C 2000, zinok, pleumolysin na horúčku nalgesin S, na noc dithiaden a hrdlo pastilky orofar s lidokainom plus ibalgin, ale keďže nepomohlo, dnes kloktadlo climbax. Ale to sú bolesti, že neprehltnem slinu. A musím povedať, že fakt sa mi kus uľavilo.
A ešte colostrum beriem.
Muž za 2 dní tiež omnoho lepšie. On zakaslal 3x. Ale zas ho bolela viac hlava, dutiny. Aj cez deň.
Zatiaľ ani jeden ATB. A ani nevidím dôvod. Verím svojej lekárke, že vie co robí. A máme obaja 3davky.
@slniecko_12 a postreh z ambulancie, väčšine plne ockovanych to prejde za 2, 3 dní. Ja mám s hrdlom chronické problémy aj mimo kovid, preto to hrdlo si to asi odskakalo.
@janage no a my nie sme nikto ockovani, babka, dedko, mama mali zvysenu teplotu tri dni a teocu pokaslievaju..len ja ju nam trochu vyssiu..
@janage Dakujem za opoves a radu 🙂 antibiotika maju predpisani vsetci u nas doma, aj znami 🤷♀️
Ja mám tiež 38 a bolesť hrdla a hlavy, mamina to mala tiež tento týždeň, vypýtala si ATB a prešlo jej to na 3. deň, ja som si pýtala tiež a mne nepredpisal
@slniecko_12 antibiotika na virusovu infekciu nezaberú. Je iné ak sa pridruží bakterialna infekcia. V tom prípade by ale boli vysoké a pretrvávajúce teploty.
Ale nie som ošetrujúci lekár, nepoznám stav.
C mne povedala 2000. Je jasné že treba rozdeliť na viac dávok. Lebo naraz organizmus nedokáže priať viac ako tuším 250-300g.
@slniecko_12 a ja zas nikoho nepoznám v okolí čo by mal nekomplikovany priebeh a mal ATB. Možno mnohým pomôže tzv.placebo efekt. Ale logicky ak to je vírus, na ktorý sú ATB neúčinné, tak im nemôžu pomôcť.
Ja som mala pred covidom infekcny zápal pľúc a to do mňa išli antivirotika aj ATB na pridružené infekcie.
ATB je vhodnepredpisovat,a k priznaky pretrvavaju dlshie, resp, ak sa zmiernia a potom s aopat objavia. niekedy ich netreba, ale to sa dopredu nevie. u rizikovych hned. u nerizikovych by som hned nedavala, lebo po 3 dnoch to moze skoncit a ATB su potom zbytocne.
dovod ATB je ten, ze castokrat nie je za zhorsenie stavu zodpovedny len kovid,a le aj pridruzena bakterialna infekcia. ludia mozu mat casto dychacie cesty osidlene aj bakteriami, ktore za normlanych okolnosti nesposobuju tazkosti, no po prepuknuti kovidu sa premnozia a spusti sa popri virovej bakterialna infekcia a toto moze prebiehat tazko a hrozi aj hospitalizacia. keby sa da, je vhodne kontrolovat CRP,a le vacsina lekarov ho akosi cez telefon skontrolovat nevie a vobec ich to netrapi.
@slniecko_12 C 400 je málo, hlavne ak si už chorá. Ja som dcére dávala 500 a ja preventívne beriem 500-1000. Tak ako písala @janage, keď už sú symptómy odporúča sa D 4000, C 2000 a zinok 100. Ak sa Ti to zdá veľa, tak si dávky uprav, ale C 400 je fakt málo. Mimochodom, tiež sme neočkovaní.
@slniecko_12 nič. Moja dcéra má imodeficit mierny a nikdy jej pri žiadnych infekciách nepomohlo. Ja mám tiež mierny a na jeseň nás imuno prelieci imunorom.
Ale ved ty sa riad lekárom, ktorému veríš a ktorý pozná tvoj stav
@slniecko_12 Áno, Isoprinosine je na liečbu vírusových infekcií. Mojim kamoškám, ktoré ho brali aj tete pomohol👍
@slniecko_12 teraz mame doma, bolesť hrdla, hlavy, sopel teplota, bolesť tela.
Mám od utorka, dnes je to v pohode, len to hrdlo a sople mame, a taká únava chripkova
@janage mne lekar nic nepovedal, lebo sa na mna vykaslal..slubil ze zavola a posle recept a nic..preto sa pytam tu
@slniecko_12 treba mat doma oximeter merať saturáciu a hkavne crp test domáci , vkastna skúsenosť s covidom / na 9 deň sa pohoršilo a vyskočilo crp a cez víkend mi nemal kto dať Atb
A v pondelok u lekárky už crp 58 a rtg začínajúci zapal pluc covid Ihned atb fromilid a k tomu prednison a to vobec som nemala vysoké horúčky max 38. Len hlava dutiny , trocha nádcha a po tom 9 dni sa hrudné spustil suchý kašeľ a už mi cez víkend fil. Pery a nechty a taške sa mi dýchalo ako keby mi niekto sedel na hrudi . ❗️Takze atb kočky takto k atb ❗️Takze u mna to isto nebolo vírusové bacha BA to ale moja obvodná v piatok keď domienka volala že akosi sa mi pohoršuje ! Veďto dajte nebudeme dávať atb . Netreba mat doma sunamed tsk vy som si ho bola ihneď v sobotu nasadila ske skodyjovotit p lekároch a pohotovosť celé zle nikam nechoďte c, d zinok erdomed a bude dobre a v pondelok ku svojej obvodnej volajte . Strasneeeee
@slniecko_12 mne akurat zajtra konci karantena ....neviem co za covid mam :D ale moje priznaky boli take ako v 1 vlne: silne bolesti krizov a palenie medzi lopatkami, bolesť hlavy. Toto preslo za 2 dni a vstala som zachripnuta s bolestou hrdla. Teplota ziadna ani kasel, len som nevladala tak asi ako pri chripke ..... Na druhy den od zachripnutia som prekychala cely den a tym to skoncilo ... zostal mi taky zastrety hlas ale to bude trvat asi dlhsie.lieky som nebrala ziadne len vitaminy podla pokynov mojej dr. C, D, zinok, selen, b-komolex.... vela zdravia prajem
Ja som od zaciatku bez teploty, ziadne bolesti, ziadna unava, prve 3 dni som mala suchy kasel a trosku upchaty nos, teraz som 5. den a uz mi nic nie je. Som 3x ockovana. Beriem vitamin C a D, zinok, probiotika, Kalobu a kym som mala kasel, tak som brala Stoptussin, do nosa Nasonex (to mam ale na predpis do zasoby od alergologicky - na odpuchnutie sliznice). Pri suchom kasli je dobre dat si na vecer antihistaminikum, napr. aj Zodac, aby sa clovek vyspal a nedrazdilo ho v noci na kasel, ja som si davala Rupatadin. Mam omikron na 100%, chytila som od syna a jemu nahodou sekvenovali vzorku
My sme si prešli nedávno covidom. Začal muž. Bol s pozitívnym v kontakte. Muž mal zimnicu,zvýšenú teplotu,bolesť svalov,únava. On začal hneď ako pociťoval príznaky choroby užívať isoprinosin. Potom začal mladší syn (1rok) zvýšená teplota,horúčka cez 39 ,taký bol dva dni že sa ani neusmial . A ja som som si starším synom. Syn mal horúčku 3x 39 potom iba zvýšená,bolesť brucha,únava,bolesť nôh. A ja som mal zimnica,zvýšená teplota,bolesť hlavy a nôh a neskutočná únava. Deti užívali sirup isoprinosin,zvýšené dávky Dcka,Ccka,Bcka ,kolostrum. My s mužom isoprinosin,D,c,zinok,aspirín,kalobu. A veľa sme pili bylinkových čajov.
@susedka ja som 1x mala horucky 10dni, bolesti celeho tela, kasel az neskor, trochu, tlak na hrudniku. a aj strata cuchu a chuti.
lliecila som sa len vitaminmi a liekmi na bolest a teplotu. bolo to po prvom plosnom testovani, zostalu sme karantene, dr ma po 2t chcela poslat do roboty, ez karantena je len 10dni, hoci som este nebola uplne ok. aspon vikend mi este dopriala.
2x uz en 2dni taky divny pocit v hdle - taka mierna bolest, akoby vysusene hrdlo a tyzden nadcha, bez bolesti tela, bez teploty, bez kasla. fakt uplne lahke to bolo. bolo to presne po roku.
po 5m som bola v dost intenzivnom kotakte s kovidom a aj dalsi u nas v praci a bolo nas vtedy dobrych 50 prekonanych red 5m, co sme odolali. 2x pozit boli asi len 5,a le to bolo vacsinou bezpriznakove aj 1x, aj 2x
a teraz minule som robila s pozit kolegynou, hned po nocnej jejto ukazal Ag test, na nocnej este nemala moc priznaky, len jej bola zima. a odolala som, teraz som 2M po prekonani.
@slniecko_12 Moja kamaratka s muzom neockovani: jej muz bolest hrdla (ma velmi slabu imunitu dlhe roky), slaby kasel a ona so synom nic.