icon

Aké sú vaše skúsenosti s antidepresívami?

Včera o 09:30

Ahohte, prechadzam extremne tazkym obdobim v zivote a citom sa fakt zle uz treti mesiac. Su dni ked je to.lepsie, inokedy horsie, no obcas mam problem vstat a robit bezne veci.
Uvazujem nad psychiatrom, liekmi. Ake mate skusenosti? Bojim sa zavislosti na antidepresivach alebo vedlajsich ucinkov. Dakujem

ivicatolic
Včera o 09:33

@anonym_autor určite sa nemusíš báť, dnes sú lieky stále novšie a kvalitnejšie, s menšou záťažou, postupne sa z nich vychádza a je to v poriadku... ,😊👉

anonym_c0562e
Včera o 09:34

Na AD závislosť nevzniká.

sara07
Včera o 09:36

ano , vznika zavislost samozrejme zaleží od ktorého

nájdi si zloženie daného lieku, potom tie látky si nájdi informacie ako funguju na akom principe
aj od liekov napr na bolest vie vzniknut slušna zavislost
nášteva psychiatra je dobra volba, toto je skutočne len pod dohladom odbornika

aurelia2000
Včera o 10:04

Nemám osobné skúsenosti, ale vo veľmi blízkej rodine áno. Videla som pád na úplne dno po veľkej tragédii, pomocou liekov postupná liečba (výmeny liekov, niekoľkokrát hospitalizácia), potom plnohodnotný život, zážitky, obnova kariéry, fakt sa to oplatí. K závislosti sa vyjadriť neviem, keďže tie lieky sa občas menia, ale dávky sa za tie roky znížili.
Neviem, aké ťažké obdobie máš, ale nečakaj, kým dostaneš samovražedné myšlienky, lebo aj termín u psychiatra nedostaneš hneď.

anonym_01837d
Včera o 10:10

@anonym_autor nie pri antidepresivach založených na dopĺňani serotonínu NEVZNIKA závislosť. Závislosť vzniká pri užívaní napr. Xanax,alebo Neurol.
Čiže z mojej skúsenosti.....brala som Alventu, rok po rozvode a naozaj mi to brutálne pomohlo. Najradšej by som to brala furt 😂 lebo som sa cítila nenormálne šťastná 😂 Samozrejme som to potom vysadila. Na prekonanie ťažkých mesiacov, rokov, smelo do toho. Nástup účinku ale rataj až po cca 4 týždňoch .
Sú ľudia ktorí to berú celý život btw.

anonym_8c01b7
Včera o 10:27
@anonym_01837d

@anonym_autor nie pri antidepresivach založených na dopĺňani serotonínu NEVZNIKA závislosť. Závislosť vzniká pri užívaní napr. Xanax,alebo Neurol.
Čiže z mojej skúsenosti.....brala som Alventu, rok po rozvode a naozaj mi to brutálne pomohlo. Najradšej by som to brala furt 😂 lebo som sa cítila nenormálne šťastná 😂 Samozrejme som to potom vysadila. Na prekonanie ťažkých mesiacov, rokov, smelo do toho. Nástup účinku ale rataj až po cca 4 týždňoch .
Sú ľudia ktorí to berú celý život btw.

@anonym_01837d no, isla by som polemizovat. Na AD som 24r. Niekolkokrat som sa snazila vysadit, velmi zle, navrat k nim. Niekolko krat som aj musela menit, lebo mi prestali ucinkovat. Zial moje telo bez AD nevie existovat, vytvorilo si navyk.

anonym_26fca4
Včera o 11:08

vedľajšie účinky vedia byť hnusné, kým si pacient zvykne je tiež zabijak, ale potom po mesiaci - dvoch keď si človek navykne - by to malo byť OK.
Pri odvykaní tiež pozor - min. mesiac.
Určite vieš že potrebuješ Ad? psycholog?

joannita
Autor odpoveď zmazal