Aké zdravotné problémy naznačuje ceruzkovitá stolica?
2. máj 2021
Máte niekto skúsenosť s tým, aké zdravotné problémy by mohla naznačovať ceruzkovitá stolica? Viem, že rakovinu, ešte niečo? Nie je to totiž pravidelne (každý druhý deň? cca). K tomu stále nafúknuté brucho, často tvrdé ako skala a veľké ako v tehotenstve, časté bolesti brucha po jedle a občas obdobia hnačiek (2-3 dni, potom možno dva-tri týždne pauza a zas). Celiakia vylúčená. Krvný obraz komplet v poriadku. Ďakujem za skúsenosti.
moze to byt aj lepkom a ak mas hnacky tak to moze byt sposobene laktozou alebo mliecnou bielkovinou, treba si dat spravit rozbor krvi

Neviem či pomôžem ale pred pár rokmi som mala niečo podobné. Doslova z týždňa na týždeň som pribrala. Mala som extrémne zápchy a potom niekoľko dní v pohode. Takto sa to stále opakovalo. Brucho som mala tvrdé a skoro ako v šiestom mesici. Hlave zvrchu. Pálila ma zaha a doslova som nemohla normálne fungovať. Bola som na hadičku a doktor mi povedal že mám proste len lenivé črevá. Predpísal mi nejaké lieky a povedal že je to teraz na mne. Ja som to zobrala veľmi vážne a začala som študovať straviteľnosť potravín. Nejedla som hovädzie ani bravčové, vylúčila som niektoré druhy zeleniny, múčne jedlá a rôzne iné ktoré písali na nete že sú zle stráviteľné. Užívala som probiotika a snažila som sa stravovať vždy v rovnakom čase. Surovú zeleninu som nemohla, tú dlho trávi a mne z toho bolo ťažko. Pridala som vlákninu. Takto to trvalo nejakú dobu a postupne sa to začalo upravovať a ja som začala pridávať do jedalnička ostatné veci. Problémy s bruchom sú na dlhú trať. Je to hlavne o strave a nastavení. A hlavne veľa robí psychika. Ak vás niečo vnútorne zožiera tak sa to môže prejaviť na trávení.