icon

Ako bojovať so začínajúcou nádchou?

Dnes o 07:11

Ľudia poraďte čo na začínajúcu nádchu.Kolega od pondelka kýcha, smrká, doma dcéra 27 rokov to isté a už cítim vzadu nosohltan a začínam tiež smrkať. Dala som si C vitamin 1000mg aj 2× denne. Viem, že na nádchu ešte nikto neumrel, ale aj tak, nepoznáte nejaký trik?

lukbe
Dnes o 07:28

Na "obycajnu" nádchu mi veľmi pomôže zinok vo vysokých dávkach, aj 3x3 kusy. Na druhý den je po nadche. Teraz su však hnusne virózy, takú nádchu som asi ešte nemala. Dostávam sa z nej uz 2 týždne, skončila som na Pamykone a je to uz lepšie.

autor
Dnes o 07:44
@lukbe

Na "obycajnu" nádchu mi veľmi pomôže zinok vo vysokých dávkach, aj 3x3 kusy. Na druhý den je po nadche. Teraz su však hnusne virózy, takú nádchu som asi ešte nemala. Dostávam sa z nej uz 2 týždne, skončila som na Pamykone a je to uz lepšie.

@lukbe vďaka

katulienka160
Dnes o 08:19

Asi tak, neviem co su teraz za nadchy ale ja sa pomaly dostavam z mesacnej! Vsak to uz je na nervy...chytila som to od syna skolkara. Od neho to chytila aj mladsia, ta skoncila so zapalom uší..ja "len" so zapalom dutin. A to mali fakt len debilnu nadchu ... Kedysi bola nadcha ze tyzden a dobre... Teraz? Mozem snivat....
Ale akoze liek nejaky nie je. Ja im davam cecko, decko, rybi olej..ale aj zinok je dobry, ten im musim kupit. Ale ten je naj v uplnych zaciatkoch, vtedy je najúčinnejší. Takze kludne si pridaj ten

anonym_b95b2d
Dnes o 08:46
@anonym_autor

@lukbe vďaka

@anonym_autor ako prevenciu pred spánkom a raňajkami dobre rozžuj a zjedz klinček, je silne protizápalový, antivírusoví... (pozri účinky klinčekov na nete), zázvorový čaj s citrónom a štipkou škorice tiež pomôže.

lukbe
Dnes o 09:21
@anonym_b95b2d

@anonym_autor ako prevenciu pred spánkom a raňajkami dobre rozžuj a zjedz klinček, je silne protizápalový, antivírusoví... (pozri účinky klinčekov na nete), zázvorový čaj s citrónom a štipkou škorice tiež pomôže.

@anonym_b95b2d ano, klinčeky, zázvor, škorica, šípky-to bol môj čaj, poznám to🙂

anonym_b95b2d
Dnes o 10:10
@lukbe

@anonym_b95b2d ano, klinčeky, zázvor, škorica, šípky-to bol môj čaj, poznám to🙂

@lukbe odkedy ma kamarát z Indie naučil na masala čaj, nejako ma tie virózy začali úspešne obchádzať 🙂
oprava " antivírusový " kde som mala oči ?

anonym_95d84f
Dnes o 10:17

@anonym_autor SINUPRET ! TOP

anonym_5f2549
Dnes o 10:18

Ja si preplachujem konvičkou nos Vincentkou hneď ako niečo zacítim. Plus vitamín C, zinok, závorový čaj, kloktanie slanej vody.

lukbe
Dnes o 10:34

Všetko možné robím. Aj sinupret beriem, aj konvickujem, aj striekam morskú soľ, o cajoch ani nehovorim. Tohto roku je to nejaká pliaga.

lukbe
Dnes o 10:35
@anonym_b95b2d

@lukbe odkedy ma kamarát z Indie naučil na masala čaj, nejako ma tie virózy začali úspešne obchádzať 🙂
oprava " antivírusový " kde som mala oči ?

@anonym_b95b2d mam masala korenie, z toho robíš caj?

terezia74
Dnes o 11:25

@anonym_autor dcéra kašle už 5tyzden, na krčnom sme ako na klavíry. Už lepšie, ale tej chémie čo má v sebe 🤦

anonym_b95b2d
Dnes o 12:09
@lukbe

@anonym_b95b2d mam masala korenie, z toho robíš caj?

@lukbe mám taký rituál, že si drvím koreniny v mažiari kvôli čerstvosti.
3zelené Kardamóny, 3Klinčeky, 2-3guličky čierneho korenia, kúsok Škorice, alebo 2 štipky mletej cejlónskej, Badián ak mám... Zmes pridám do 6dl vriacej vody spolu s 3-4cm drveného čerstvého Zázvoru (nestrúham ho, vraj by bol čaj horký) a všetko povarím 3minúty. Potom pridám 2-3lyžičky sypaného čierneho čaju (alebo roztrhnem 2sáčky kvalitného porcovaného čaju) + lyžička-dve melasy (alebo cukor) a varím ďalšie 3minúty, nakoniec pridám 3dl teplého mlieka (kravské, alebo kokosové) minútu nechám povariť a precedím cez sitko do čajníka. Koreniny aj cukor sa prispôsobujú podľa chuti.
Pre deti používam detský čierny čaj bez kofeínu a menej zázvoru, lebo ich to čípe (štípe) 🙂

autor
Dnes o 13:00

@anonym_autor ďakujem, za všetky rady, už som si bola kúpiť zinok a zo zázvoru mám migrénu, tie klinčeky ešte pridám

lukbe
Dnes o 13:52
@anonym_b95b2d

@lukbe mám taký rituál, že si drvím koreniny v mažiari kvôli čerstvosti.
3zelené Kardamóny, 3Klinčeky, 2-3guličky čierneho korenia, kúsok Škorice, alebo 2 štipky mletej cejlónskej, Badián ak mám... Zmes pridám do 6dl vriacej vody spolu s 3-4cm drveného čerstvého Zázvoru (nestrúham ho, vraj by bol čaj horký) a všetko povarím 3minúty. Potom pridám 2-3lyžičky sypaného čierneho čaju (alebo roztrhnem 2sáčky kvalitného porcovaného čaju) + lyžička-dve melasy (alebo cukor) a varím ďalšie 3minúty, nakoniec pridám 3dl teplého mlieka (kravské, alebo kokosové) minútu nechám povariť a precedím cez sitko do čajníka. Koreniny aj cukor sa prispôsobujú podľa chuti.
Pre deti používam detský čierny čaj bez kofeínu a menej zázvoru, lebo ich to čípe (štípe) 🙂

@anonym_b95b2d vďaka, niekedy vyskúšam, dufam, ze mi to nebude treba skoro😂