icon

Ako dlho trvala vaša maródka z dôvodu migrény?

Dnes o 14:49

Ahojte. Marodujem od polky januára, pri všetkom šťastí sa mi podarilo zohnať skorý termín na neuro na očné na ortopédiu ultrazvuk ciev a ešte pravdepodobne pôjdem na MRI. Lekárka mi dala Stugeron po ktorom sa cítim skôr zle než dobre. Ten liek beriem ešte len tretí deň. Doma som už ale skoro 3 týždne. Na PN som išla kvôli šialeným bolestiam nevedela som fungovať v práci zvracala som zle som videla a tento stav trval 5 dní pomohol mi až sumatriptan ktorý mi predpísal obvodný. Ja som už chcela ísť do práce nakoľko teraz mi je lepšie ale neuro ma ešte nechce pustiť povedala ze si to mam vyhodiť z hlavy. Ako dlho ste marodovali? Áno 2x do týždňa chodím na nejaké vyšetrenie či kontrolu takže viac menej by som čerpala viac paragrafov. Ona mi to priebežne posunula o 3 ďalšie týždne. Aj to nie je ukončené. Takto dlho bežne trvá stanovenie diagnózy? S tými tabletkami veru do prace nepôjdem je mi z nich zle chytajú ma strašne bolesti (bez tabliet ich nemám) ale je to stále začiatok liečby a telo si zvyká, je mi nevoľno a zaspávam aj postojačky. Už keď som sa na to dala tak to dokončím samozrejme aby sa v budúcnosti už takéto záchvaty nekonali. Neviem poriadne spať v noci pritom cez deň pospím len hodinu po tabletke. Ostatný čas som hore. Jem pijem normálne. Len som už slabá co som tak dlho doma, snažím sa aspoň počas vychádzky prejsť nadychat sa vzduchu trochu sa rozhýbať. Nečakala som až taký kolotoč vyšetrení a takú dlhú pn.

martinkatinka
Dnes o 15:20

Nebola som z dovodu migreny PN, vzdy som si dala liek pri prvych naznakoch. Ak nezabral, vzala som si dovolenku alebo som isla k lekarke, nech mi pichne injekciu.
Zaklad je dat si liek vcas.

detickyy
Dnes o 15:34

@anonym_autor Myslím, že Dr. čaká na výsledky z MRI a z ďalších vyšetrení, či skutočne ide o migrénu. Práca nie je zajac a verím, že si bez Vás poradia. Ide o zdravotne dôvody. Zdravie je dôležitejšie. Ak by ste sa dali hospitalizovať z dôvodu bolestí všetko máte do 5 dní 😉

kacena4
Dnes o 15:39

nikdy som nebola s migrenami na PN a to ich mam hadam aj 30 rokov ak nie viac. vzdy som si dala liek a fungovala aj viac dni za sebou. vysetrenia som si robila priebezne. to ze ti stanovia dg. migrena sa nic nemeni na tom ze mavas zachvaty treba si nastavit rezim spanok/jedlo/stres... aby si tomu co najviac predchadzala a hlavne zamestnat sa a pohyb inak je len zle. a to som mavala zachvat aj 15x domesiaca so zvracanim, dlllhym spankom 😖 ale nikdy ma nenapadlo ist na PN. ak by to bolo akutne mal ta obvodak poslat na hospitalizaciu a do tyzdna by si mala vsetky vysledky drzim palceky

martinkatinka
Dnes o 15:45

Treba si aj odsledovat co ti tie migreny vyvolava. Mozu to byt aj potraviny. Potom je dolezite aj brat magnezium a vyhybat sa stresu.

autor
Dnes o 15:51
@martinkatinka

Nebola som z dovodu migreny PN, vzdy som si dala liek pri prvych naznakoch. Ak nezabral, vzala som si dovolenku alebo som isla k lekarke, nech mi pichne injekciu.
Zaklad je dat si liek vcas.

@martinkatinka ja som ešte lieky nemala doteraz nemám ešte konečnú diagnózu

martinkatinka
Dnes o 15:52
@anonym_autor

@martinkatinka ja som ešte lieky nemala doteraz nemám ešte konečnú diagnózu

@anonym_autor to ti ani po MRI nemusia diagnostikovat. A dali ti uz, aby si si viedla dennik migren?

micicka
Dnes o 16:59

@anonym_autor ak ti dr neodporuca vratit sa spat do prace tak nechod.
Je super, ze sa dr stavia tak zodpovedne k vysetreniam.
Mozno ma podozrenie, ze to nie je "len" migrena.

zabka79
Dnes o 19:25

@anonym_autor ja som bola niekolko dni v nemocnici, CT a MRI terminy neboli hned, celu dobu som bola doma. Potom som sa dozvedela ze si mysleli ze mam sklerozu a nepotvrdila sa. Ze iba migrena. Bud doma na klude najviac kolko si mozes dovolit.

anonym_ef5f43
Dnes o 20:00

nechodim na PN z dovodu migreny, treba odsledovat co ju vyvolava a dat si cim skor tabletku, migreny s aurou
a preco ti neurologicka nedala ziadanku na CT a MRI ? Ako samozrejme pri cakani na vysetrenie (co moze byt mesiac plus) netreba byt na PN