Ako liečiť a zmierniť príznaky hnisavej angíny?
Ahojte prosím vás od dnes mám atb SUPRAX400mg každých 24 hod...strašne ma bolia mandle, ťažko sa mi rozpráva, úplná bolesť pri prehĺtaní...ako si mám ešte pomôcť..mala som zatiaľ len jednu tabletku ATB...kedy mi bude lepšie? Nemáte náhodou nejaké skúsenosti? ďakujem
@yeon_bouw ten zábal ako urobiť?ja si nepamätám že by som niekedy mala takúto silnú angínu
Kúp si Glimbax sprej a striekaj si do hrdla. Je to lokálne analgetikum - uľaví ti od bolesti. ATB zvyčajne zaberú na 3ti deň.
Uteráčik alebo nejaký menší kus látky namočiť do studenej vody, poriadne vyžmýkať, dať na hrdlo, prekryť fóliou, igelitom alebo vreckom a celé to prekryť šatkou, šálom, už záleží, čo máš poruke. A nechať dlhšie než 1 hodinu, ja nechávam aj 3-4. Spočiatku je to trochu nepríjemné, keď to chladí, ale postupne sa ti ten krk prehreje. Len nie na noc. O deň dva by sa ti malo polepšiť aj s tými ATB. Angína je hnus 😒
@yeon_bouw idem to asi vyskúšať..lebo toto sa fakt len ťažko dá vydržať
Skús, mne to zatiaľ vždy pomohlo aspoň tak, že som sa v noci potom vyspala. Cez deň môžeš zopakovať - nanovo namočiť a zabaliť zase. Aj ten glimbax na kloktanie je dobrá rada. Nech sa ti polepší 🤞🏻
@yeon_bouw ďakujem
Angina je muka. Môžeš si pomôcť bylinami - kloktať šalviovym čajom, piť metu... a okrem toho tie lokalne analgetika su super, mne celkom "chutí" Jox. Myslím, že obsahuje aj nejaký jód a zároveň ti na 10-15 minút umrtvi.
Ten zabal alebo paralen ibalgin mne pomohlo aj inhalovanie a velmi
Ahoj, ja som pred tyzdnom mala anginu a presne taka bolest, akoby som prehltala ziletky. Dostala som atb ktore som mala brat dvakrat denne po jednej tabletke, ale moja uvodna davka boli hned dve tabletky😶. Uz po niekolkych hodinach to bolo o trocha lepsie a po 24 hodinach pohoda. Nemala som vsak horucku ani ine priznaky.

Priessnitzov zábal, vždy mi zaberie, už mám za sebou pár angín. Tekutiny, ale nie horúce, skôr vlažné. A zinok. K antibiotikám probiotiká, ale to určite vieš.