icon

Ako liečiť afty a zápal kútika po extrakcii zuba?

iwanka222
7. mar 2025

Ahojte baby. Bola som v sobotu na zubnej pohotovosti. Zubarka mi urobila extrakciu osmicky a okrem toho sa mi zapalil kutik na lavej strane a urobila sa mi jedna velka afta na jazyku a jedna na pere na pravej strane. Poradte nieco prosim pretoze velmi zle sa aj stravujem kvoli tomu ze ma cele usta bolia. Dakujem.

kavasmliekom
7. mar 2025

@iwanka222 B-komplex, vit C...

zobaka
7. mar 2025

mne po osetreni zubov vyrazil herpes, mala som taku malu masticku z lekarne na herpesy a kutiky, zabrala takmer okamzite

lukbe
7. mar 2025

Hlavne riboflavin vo zvýšenej miere, na aftu nejaký gel z lekárne, určite poradia, vyplachovat, neviem ci repik, harmanček na zub, to by som sa tiež pýtala zubára.

iwanka222
autor
7. mar 2025

Mam Fungicidin mast na kutik najprv ho stale dezinfingujem s Betadine a na afty mam Urgo ale bolia ma hnusne cele usta to ani na jednej strane jest ani na druhej.

lukbe
7. mar 2025

@iwanka222 afty tak bolia, mne raz dala dr. až ATB, lebo už aj uzliny boli citlivé. Len niečím vždy natrieť, aby znecitlivelo a ten riboflavin mi pomáhal na rýchlejšie hojenie. Vyššie dávky.

3petka
7. mar 2025

@iwanka222 na afty fialová vodička. Mne sa to urobilo tiež pri osmičke a riadne veľké. Mala som len vyplachovat ústnou vodou čo mi dala Dr ale neposluchla som a pozrela finálovou vodickou pomohlo automaticky.

iwanka222
autor
7. mar 2025

Dakujem vyskusam vsetko co ste mi poradili.