Ako liečiť hrčku pri piercingu?
Dobry den ako ste to liecili stalo sa mi to iste a neviem co mam s tym robit
@jamrichovakiara presne mam aj ja to iste bola dom na dovolenke a zmizlo to slana voda pomohla a zas to mam
Ja som vydezinfikovanymi rukami vybrala piercing, nastriekala dezinfekciu na pupok, umyla a vydezinfikovala samotný piercing, dala naspäť. Opakovala ráno a večer, asi po 3 dňoch to zmizlo. Ale nemala som to take ako na prvom obrázku.
V prvom rade dezinfikovat roztokom voda a morska sol viackrat do dna. A v druhom rade by som riesila piercing. Zainvestovat do titanu alebo zlata. Vyzera to ako alergia na nekvaliny kov.
Mne sa toto začalo robiť v dôsledku mojej chyby - myslela som si, že keď piercing po pár týždňoch po prepichnutí už neboli tak je zahojený no nebolo to tak 😀 nosila som obtiahnuté veci, rifle s vysokým pásom atd.. no a vyliečiť som to už nedokázala, bolelo ma to tak strašne že som si to musela vybrať von.. doteraz mám na pupku nepeknú jazvu 🤷🏻♀️.. inak som používala betadine, alebo morskú vodu - do štamperlíka príjemne teplu (nie horúcu) a držala hore dnom na pupku asi 5 minút.. na nejaký čas pomohlo

Dobrý deň, pravdepodobne sa vám tam urobil absces (dutinka vyplnená hnisom). Odporučila by som ísť na chirurgickú ambulanciu si to nechať ošetriť, lebo v tejto lokalite je ťažko určiť aké je to skutočne veľké. Takto z foto nevieme posúdiť, či ide "len" o vyrážku alebo je zápal aj hlbšie a tu iba vychádza hnis na povrch. Nemali by ste si to sama vytláčať (ak, tak za prísnych hygienických podm. s jednorazovými rukavicami a vyčistením pomocou Betadine - ale naozaj pokiaľ to nie je len zapálený vlasový folikul na povrchu tak by som do toho nebabrala)... Rizikom je zavedenie infekcie do brušnej dutiny, čo je vážny stav.