icon

Ako odstrániť fľak po zahojenom herpese?

26. dec 2025

Nakoľko si už tretí deň nonstop dávam aciklovir, zahojil sa mi herpes skôr, už je neaktívny, len ide o to, že stále tam mám ten fľak, čo si naň dávať aby zmizol, zbledol?

xlucia
26. dec 2025

uriage barier krem, a zinok bisglycinat

anonym_b0517b
26. dec 2025

@anonym_autor haha prepáčte že sa smejem ale ja mám fľak už pol roka. Raz som mala fľak rok a doteraz tam je vidno že tam čosi bolo a to už je cez 4 roky.

anonym_b0517b
26. dec 2025
@anonym_b0517b

@anonym_autor haha prepáčte že sa smejem ale ja mám fľak už pol roka. Raz som mala fľak rok a doteraz tam je vidno že tam čosi bolo a to už je cez 4 roky.

@anonym_b0517b toto haha bolo na to že je to veľmi veľmi skoro aby ten flak vôbec aspoň trošku zmizol

xlucia
26. dec 2025
@anonym_b0517b

@anonym_b0517b toto haha bolo na to že je to veľmi veľmi skoro aby ten flak vôbec aspoň trošku zmizol

@anonym_b0517b beries zinok, selen a b komplex? davas liecivu mast? ak ano do dvoch tydzno vyrazne zbledne a potom postupne uplne. odskusane x- krat. ja som vychytala kvalitny cez cele usta teraz na stedry den, mala som extremny stres. dnes mam uz flaky, dene 8-10 x kremujem a pekne bledne

anonym_b0517b
26. dec 2025
@xlucia

@anonym_b0517b beries zinok, selen a b komplex? davas liecivu mast? ak ano do dvoch tydzno vyrazne zbledne a potom postupne uplne. odskusane x- krat. ja som vychytala kvalitny cez cele usta teraz na stedry den, mala som extremny stres. dnes mam uz flaky, dene 8-10 x kremujem a pekne bledne

@xlucia ja som brala všetko. Ja mám také divné pery mne sa počas dňa urobí na nich flak červený a do hodiny zmizne. Úplne hocikde. Nie je to vidno že by to bilo do očí ale keď sa človek zadiva to vidí .

vorkola
26. dec 2025

@anonym_autor Ked je to uz vysusene nedavaj si uz nic na to,, po case vybledne

autor
Autor odpoveď zmazal
cutespider
3. jan 2026

Je to jednoduché, nebozkávaj sa, kým Ti kožná nepredpíše lieky na posilnenie imunity a kým sa herpes úplne nezahojí. Ten na obrázku je stále infekčný. Aj keď budeš brať lieky / mastičky, ktoré budú potláčať jeho množenie, stále je aktívny a ľahko sa prenesie a uchytí v mikrotrhlinách z bozkávania.

autor
3. jan 2026
@cutespider

Je to jednoduché, nebozkávaj sa, kým Ti kožná nepredpíše lieky na posilnenie imunity a kým sa herpes úplne nezahojí. Ten na obrázku je stále infekčný. Aj keď budeš brať lieky / mastičky, ktoré budú potláčať jeho množenie, stále je aktívny a ľahko sa prenesie a uchytí v mikrotrhlinách z bozkávania.

@cutespider Jasné, to mám aj v pláne, nebozkávať sa, mám z toho už totálnu úzkosť, ajkeď si naozaj rozumieme a chcela by som, veľmi ma to trápi aj psychicky, že nám akosi nie je dopriate alebo čo, lebo nikdy sa mi to so žiadnym nestalo… V stredu po troch kráľoch chcem ísť za kožnou a všetko jej vysvetliť.

cutespider
3. jan 2026
@anonym_autor

@cutespider Jasné, to mám aj v pláne, nebozkávať sa, mám z toho už totálnu úzkosť, ajkeď si naozaj rozumieme a chcela by som, veľmi ma to trápi aj psychicky, že nám akosi nie je dopriate alebo čo, lebo nikdy sa mi to so žiadnym nestalo… V stredu po troch kráľoch chcem ísť za kožnou a všetko jej vysvetliť.

@anonym_autor, vôbec sa netráp, jednoducho je zima, málo slnka, vo vzduchu plno pliag, je normálne, že máš teraz oslabenú imunitu, o chvíľu sa to zlepší a potom môžeš dobiehať zameškané 😁

autor
3. jan 2026
@cutespider

@anonym_autor, vôbec sa netráp, jednoducho je zima, málo slnka, vo vzduchu plno pliag, je normálne, že máš teraz oslabenú imunitu, o chvíľu sa to zlepší a potom môžeš dobiehať zameškané 😁

@cutespider ale ja si nemyslím, že je to týmito faktormi spôsobené, mne sa skor zdá že on je akoby prenášač vírusu, plus tá jeho brada čo má asi tiež robí svoje, neviem

anonym_cda8ad
Autor odpoveď zmazal
autor
3. jan 2026
@anonym_cda8ad
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_cda8ad nie, nie. raz za pár dní a vždy keď prídem domov od neho mám herpes

anonym_cda8ad
Autor odpoveď zmazal
cutespider
3. jan 2026

Ako sa pri ňom cítiš? Nie si tam trochu v strese, možno z cudzieho prostredia? Môže to byť aj bradou, ak má ostré strnisko.
Imunita, poškodenie kože na perách a stres sú hlavné spúšťače herpesu.
A ak nemá opar na perách, tak si myslím, že môže prenášať iba vírusy z Tvojho ešte nezahojeného.