Ako posilniť imunitu pre učiteľku v materskej škole
Ahojte, prosim poradte mi lebo som uz v koncoch. Som ucitelka v materskej skole, prvy rok po vysokej. Ucim od septembra, cize nemam este tak vybudovanu imunitu. Bezne sa mi stava ze mam 2-3x rocne anginu, atb a medzi tym par x jeden az dva dni bolest hrdla s nadchou a prejde to, cize okrem atb som ani na pn alebo doma neostavala alebo som to rychlo vyliecila. No od septembra je to strasne, prve tri mesiace cca do decembra som bola mierne chora nonstop, vazne bez prestavky- slaba bolest hrdla a nadcha, avsak bolo to znesitelne, vzdy cez vikend sa to utlmilo a pred vikendom vypuklo, no dalo sa to prezit. Avsak od decembra do polky marca som mala uz 3x anginu, raz aj so zapalom priedusiek, cize 3 x antibiotika a momentalne som v rezime 2tyzdne chora a antibiotika, 3 tyzdne zdrava alebo s nadchou...uprimne uz nevladzem, v praci nemozem tak moc vymeskavat, to sa ani neda a aj teraz som 2.5t po antibiotikach zase chora, znova zapalene hrdlo, dutiny a hlieny. Chore deti v ms posielame stale domov ale niektori rodicia si aj tak nevedia povedat, obliekam sa teplo, podporujem imunitu vitaminmi C, bkomplex, D, niekedy Omega3, uzivam aj magnezium a zelezo, bola som preliecena aj broncho-vaxom a mam normalnu zivotospravu aj spanok ale nevladzem, vkuse som chora, unavena a je mi uz doplacu ked nemozem niekedy kvoli bolesti hrdla spavat... Viem ze si zvyknem na tieto detske choroby casom ale neviem uz cim sa liecit alebo ako sa preliecit, ked mi to vypukne nasadim vzdy sinupret, strepfen, tantum verde a solmucol... Prepacte za dlhy text, pekny den prajem
Skus sa pytať na alergológiu. Tam zistia stav imunity. Lebo takto len imunoglukan, decko, céčko, zinok, zdravá strava.
@anonym_autor poradiť ti neporadím ale kmotra bola takto isto, dokonca aj kmotor dostal všetkych tých bacilov a výrusy už keď bola kmotra ok, kmotor z horšou imunitou bol neustále chorý hoc s deťmi nebol ani kontakte. Zhruba po roku to prešlo.
to skor s lekarkou sa poradit, ale mne to trvalo tiez tak rok kym som si tiez tak presla doslova vsetkymi chorobami, to je normalne, to je proste kolektiv deti a vsetci vieme ako to funguje ako chodia chore a atd...atd
Ja som musela na infuzky, rozne podporovanie a teda zozralo to kopec peniazkov, lebo vacsina nie je na predpis
Ja som takto vkuse chora odkedy kolega dava dieta do skolky, furt chodi do prace chory. Kes bolo dieta doma par mesiacov, nikto nic nemal. Odkedy je zas v skolke, vkuse choroby, uzliny ma bolia atd... takto 2-3roky evidujem.
lekarka neporadi, ved naco by aj, kto by jej tam potom chodil a vykupoval lekarne....
autorka napis mi ip ak chces
Podla mna si tym musis prejst. My sme tiez pochytali vsetko od decka, ked nastupilo do skolky. A lekarka povedala, ze to su bacile, na ktore uz nasa imunita od detskych cias zabudla. Ze to treba len prezit a nanovo sa imunizovat. A je fakt ze od vianoc som uz nedostala tie sproste sople od deti😅
U teba budu problem aj tie atb, rozhadzu ti crevnu mikrofloru na mesiace, ak nie roky. Nejake probiotika alebo co
Začni od seba a do škôlky nepatria choré deti, ale ani choré učiteľky...

kamoška takto bola vydržala to rok a pol a potom si urobila zdravotnú nadstavbu a išla robiť na detskú kardiológiu, proste niektorý organizmus si zvykne a vybuduje imunitu a niektorý nie