Ako postupovať pri liečbe panických atakov?
Ahojte žienky...riešili ste tu niektorá Panické ataky ?...ja mám tento problém už cca 6 mesiacov, no posledné dva mesiace je to horšie. Skúšala som sama rôzne relaxačné techniky z internetu, dychové cvičenia, nemyslieť na to, užívanie magnézia...no mám pocit že to skoro vôbec nepomáha 🙈 a ja sa cítim už veľmi diskonfortne, keď niekam idem a bojím sa, či to zas nedostanem 😓 začalo ma to obmedzovať ...a tak ma zaujíma, ako mám vlastne postupovať, mám ísť ku svojmu obvodnému lekárovi, alebo si mám nájsť rovno nejakého psychológa? Predpíše mi hneď na to nejaké antidepresíva? Alebo aký je väčšinou postup?Popravde som sa chcela nejakým liekom vyhnúť, no to čo som skúsila, nepomáha ...budem vďačná za každú radu
a čoho konkretne sa bojís? alebo celkovo?
@anonym_autor psychológ nepredpisuje lieky, psychiater ano. Išla by som rovno za ním a podľa situácie určí ďalší postup
@anonym_autor máš to v akom štádiu? Len večer, či hocikedy v priebehu dňa? Zvýšené dávky magnézia berieš?
@anonym_autor máš to v akom štádiu? Len večer, či hocikedy v priebehu dňa? Zvýšené dávky magnézia berieš?
@anonym_2fe6fb mala som to najskôr možno raz za mesiac, proste keď je okolo mňa veľa ľudí a musím napríklad niekde v rade čakať...no postupne sa to zhoršilo, častejšie...a už len keď vychádzam z domu, mám tie vtieravé myšlienky, či to zas nepríde.... večer to väčšinou nemámvam,ani doma celkovo, len proste keď vyjdem von...
@anonym_2fe6fb magnézium beriem 3krat denne
a čoho konkretne sa bojís? alebo celkovo?
@anonym_6e11da ja ani nemám konkrétne z niečoho strach, príde to z ničoho nič, hlavne keď je okolo mňa veľa ľudí a musím napríklad niekde na niečo čakať
@anonym_6e11da ja ani nemám konkrétne z niečoho strach, príde to z ničoho nič, hlavne keď je okolo mňa veľa ľudí a musím napríklad niekde na niečo čakať
@anonym_autor inak toto som mavala aj ja počas vysokej školy. Nemohla som stať niekde v rade, bala som sa že odpadnem a všetci ma uvidia, ked som v autobuse stála som mala pocit že sa mi tažko dycha... odznelo to same, prestala som nato myslieť čo v tvojom prípade nie je take jednoduche .. Takže ti rozumiem a je super že to riešis
@anonym_autor inak toto som mavala aj ja počas vysokej školy. Nemohla som stať niekde v rade, bala som sa že odpadnem a všetci ma uvidia, ked som v autobuse stála som mala pocit že sa mi tažko dycha... odznelo to same, prestala som nato myslieť čo v tvojom prípade nie je take jednoduche .. Takže ti rozumiem a je super že to riešis
@anonym_6e11da ja som to začala mať práve po 2,5r na materskej..to mi pred 3 mesiacmi skočila a ja som dala výpoveď v práci, lebo syn ešte nechodil do školky a vlastne teraz, keď už chodí a ja by som som mohla ísť do práce, ma obmedzujú tie ataky natoľko, že sa bojím zamestnať kvôli tomu 🙈 preto to chcem riešiť, nikdy som také stavy nemala je mi z toho občas aj do plaču, môj muž sa nedokáže vcítiť do toho ako sa cítim, lebo to nikdy nezažil, no chce tiež aby som to vyriešila a fungovala zas normálne
@anonym_6e11da ja som to začala mať práve po 2,5r na materskej..to mi pred 3 mesiacmi skočila a ja som dala výpoveď v práci, lebo syn ešte nechodil do školky a vlastne teraz, keď už chodí a ja by som som mohla ísť do práce, ma obmedzujú tie ataky natoľko, že sa bojím zamestnať kvôli tomu 🙈 preto to chcem riešiť, nikdy som také stavy nemala je mi z toho občas aj do plaču, môj muž sa nedokáže vcítiť do toho ako sa cítim, lebo to nikdy nezažil, no chce tiež aby som to vyriešila a fungovala zas normálne
@anonym_autor určite to bude v poriadku🍀
Ahoj. Mas instagram? Skus pozriet tuto stranku. Mne tie videa od mirky a kamila pomohli. Predtym bola stranka na fb, ale uz je uzamknuta, uz je len na instagrame. Aj na youtube najdes videa natukaj Kamil Vanta
Ahoj. Mas instagram? Skus pozriet tuto stranku. Mne tie videa od mirky a kamila pomohli. Predtym bola stranka na fb, ale uz je uzamknuta, uz je len na instagrame. Aj na youtube najdes videa natukaj Kamil Vanta
@anonym_fd8b13 ahoj, tebe pomohli len tie videá? Mala si tiež také stavy? ak sa môžem opýtať, s lekárom si to vôbec neriešila?
@anonym_autor ja som to mala tiez nakoniec mi pomohol len psychiater skusala som vselico mozne vsetko bolo nanic
@anonym_autor ja som to mala tiez nakoniec mi pomohol len psychiater skusala som vselico mozne vsetko bolo nanic
@katarinaschober môžem sa spýtať ako ťa liečil? Mala si len nejaké sedenia s ním, alebo si užívala aj lieky?
@katarinaschober môžem sa spýtať ako ťa liečil? Mala si len nejaké sedenia s ním, alebo si užívala aj lieky?
@anonym_autor uzivam sertralin a to mi pohohlo a nemam z neho ziadne neziaduce ucinky uz som bola dost zle uz ma to velmi obmedzovalo
@anonym_autor relaxačné techniky a dychové cvičenia sú fajn, ale na zvládnutie panickej poruchy je potrebná ucelená systematická psychoterapia, aby človek porozumel, čo a prečo sa mu deje. Prístupom prvej voľby je v tomto prípade kognitívne-behaviorálna terapia (KBT). Psychiater môže predpísať lieky, ktoré môžu poslúžiť najmä na začiatku, keď ešte človek nemá úzkosť pod kontrolou. Ťažiskom v liečbe je už spomínaná psychoterapia.
Lieky. Smer psychiater. Nenatahuj to. Sú dlhé čakačky.
Lieky. Smer psychiater. Nenatahuj to. Sú dlhé čakačky.
@anonym_59b0fd presne tak
@anonym_59b0fd presne tak
@katarinaschober a ešte dodám, že aj pokiaľ lieky sadnú, môžu prejsť mesiace.
@katarinaschober a ešte dodám, že aj pokiaľ lieky sadnú, môžu prejsť mesiace.
@anonym_59b0fd mne zabrali po 6 tyzdnoch
Mala som panické ataky. Vždy som bola uzkostlivá, od detstva, ale v jednom období sa toho viac nakopilo a explodovalo až do fyzických príznakov. Ísť psychiatrovi bolo najlepšie rozhodnutie. Najprv som mala pred AD rešpekt a pocit, že ich nepotrebujem, mala som pekný život, bola som spokojná. Ale nejak tie problémy stále neprechádzali, skúsila som ich a zistila, že naozaj bol problém v nervovej sústave. Postupne som si upravila životosprávu, viac odpočívam, zmenila som prácu. A už ani AD nepotrebujem.
@anonym_fd8b13 ahoj, tebe pomohli len tie videá? Mala si tiež také stavy? ak sa môžem opýtať, s lekárom si to vôbec neriešila?
@anonym_autor tiez beriem aj sertralin, branila som sa tomu, ale isla som do toho a dobre som urobila, ale tie videa tam to vsetko vysvetluju, daj im sancu a kukni 🙂
@anonym_autor aj tato stranka je dobra, ak vies anglicky, praca s myslienkami
@anonym_autor ak lieky tie ti dá psychiater. Ak chceš nejake testy porozumieť tomu čo a prečo sa ti deje tak sedenia u psychologa. A ak sa to spustilo po tehotenstve aj skontrolovať hormóny u gynekológa, endikrinologa by nebolo zle ale možno to má súvis s materskou a zmenami ktoré prišli. Ale jedno sedenie u psychológa nebude stačiť to je robota na sebe a na dlhšie lieky tiež treba aby ti sadli a zabrali. Možno nejde o to byť ako predtym ale naučiť sa fungovat v tom novom živote
@anonym_autor toto je na psychiatra. Nerozumiem preco sa tak velmi ludia brania liekom. Nikto na tebe nemusi vidiet, ze beries lieky, to nie je ze budes ako zelenina... pomozu ti fungovat plnohodnotne, lebo toto co popisujes nie je plnohodnotne prezivanie zivota. Zit v stalom strachu nie je ok a odmietanim liekov si predlzujes trapenie a uplne zbytocne. A popri psychiatrovi riesit sedenia so psychologom.

@anonym_autor psychiatra, nie psychológa. A určite dostaneš lieky. Ak si uvedomuješ závažnosť situácie, to je slušný predpoklad k zlepšeniu stavu, alebo k úplnému vyliečeniu. Len do toho nespadni🙏