Ako prebieha magnetická rezonancia hlavy?
Ahojte.Idem prvý krát na MR hlavy...ale mám trocha strach s toho vyšetrenia či mi tam nebude zle.Mam tetaniu a Panické ataky,bojím sa aj tej kontraksnej látky či mi s toho nebude zle.
Môžem povedať že to nechcem aby mi to dávali ?Ako to prebieha a koľko trvá také vyšetrenie.
Môjmu mužovi nerobila dobre uzavretá MR-tunel, preto chodí ako to on nazýva do UFA(po bokoch je otvorená). Keď ideš s hlavou, budú ti kontrastnu latku pichat do žily, z tej nebýva zle tak ako po tej čo musia vypit napríklad keď idú s črevami.
Môj muž bol pred týždňom na mri hlavy a nepichali mu kontrastnú latku. Záleží ako rozhodne doktor, aj podľa diagnózy.
Ak máš takéto problémy, daj si pred vyšetrením niečo silnejšie na ukludnenie. Budeš oťapená a nebude problém.
@cucoca dievča zlaté, boj sa výsledku a nie nejakého bezbolestného vyšetrenia...a to nemyslím v zlom, ale musíš sa naučiť vydržať, však tam budeš len ležať! Zato výsledok neovplyvníš a snáď budeš v poriadku
@cucoca no robi to.. uhmuhmuhmuhmuhm bumbumbumbumbum zzzzhhzzzzhhzzzzhhzzzzhh . neboj to zvladnes..
uplne v pohode, ja som sa úplne dobre nastavila (v hlave) a nic strasne to nebude.
keď to dal môj 9 ročný syn, dáš to aj ty👍 držím palce, nech výsledky sú v poriadku ❤
brat bol na to a povedal, ze ho najprv "nadrogovali", takze vlastne ani nevnimal, co sa deje, trvalo to nejakych 10 minut mozno, nic strasne. 🙂 to zvladnes, som si ista, ze su aj horsie veci.
@cucoca hodnotím ju kladne, kontrastná látka ťa prijemne zohreje, v tuneli je príjemné svetlo, značnú tam znieť zvuky, mne to prišlo ako bubny a cinkot paličky 🙂, zatvoríš oči a podľa rytmu si " pohmkavas" ....za mňa fajn 🌼🍀🌼🍀👍
@cucoca hodnotím ju kladne, kontrastná látka ťa prijemne zohreje, v tuneli je príjemné svetlo, značnú tam znieť zvuky, mne to prišlo ako bubny a cinkot paličky 🙂, zatvoríš oči a podľa rytmu si " pohmkavas" ....za mňa fajn 🌼🍀🌼🍀👍
@ivicatolic kiežby som to aj ja takto vnímala 🙂
brat bol na to a povedal, ze ho najprv "nadrogovali", takze vlastne ani nevnimal, co sa deje, trvalo to nejakych 10 minut mozno, nic strasne. 🙂 to zvladnes, som si ista, ze su aj horsie veci.
@rencina_4 bol na MR hlavy? A prečo ho "nadrogovali"..zle znáša takéto vyšetrenia ?
keď to dal môj 9 ročný syn, dáš to aj ty👍 držím palce, nech výsledky sú v poriadku ❤
@anonym_aca8a6 veď to že aj môj syn na Tom bol keď bol malinký a zvládol to a to tam bol v tom tuneli aj pol hodinu aj viac a ja sa bojím ..ach strachopúd som

@cucoca ak je potrebna kontrastna latka, tak nie, nemozes si povedat, ze to tam nechces... bez toho nema zmysel vysetrenie... urcite su ale aj ine alternativy , ako pri malych detoch, s moznostou prispatia, oblbnutia atd... ale naozaj som presvedcena ze to das. moj otec ma panicky strach z lekarov, typ , ked idem v cakarni na wc, musim ho dat niekomu postrazit, lebo by mi utiekol, od stresu nepocuje este viac ako v beznom stave, trepe z cesty, proste stav, ze som ho na prve vysetrenie musela brat na voziku, pretoze by sa zosypal, triaska, dychavicnost ako posledna doba porodna, po ceste domov z nervov vracal ako svadobny pes, proste naozaj nieco velmi zle v zmysle psychickeho prezitia bezneho vysetrenia.... a ct tvare, kde mal zatazovu masku zvladol s mojou podporou , da sa povedat ako pan... verim, ze ked to zvladol moj otec, zvladne to kazdy...