icon

Ako prekonať OCD a vtieravé myšlienky?

16. jan 2024

Budem veľmi vďačná za akékoľvek zdielanie, radu.

snehulak77
16. jan 2024

ahoj. Lieky a psychológ 🙂

autor
16. jan 2024

@snehulak77 ahoj, ďakujem za odpoveď, za ako dlho sa ti to dalo dokopy? Predpokladám ze to asi trvalo. Užívam lieky aj ja, chodím aj na terapie. Hľadám ci existuje ešte niečo ako si pomôcť.

autor
16. jan 2024

@snehulak77 ktoré lieky ti pomohli?

snehulak77
16. jan 2024

Ja som mala kombináciu alventa a brintellix. Dlho trvalo, kým sa našli lieky, ktoré mi sedia. Lebo zo všetkých som mala vedľajšie účinky, bolo mi zle, nervozita, nespala som, mala som zle hodnoty krvi a pod. Keď sa nastavila liečba, tak dobre. Po pôrode som pridala psychológa, po pár sedeniach už bolo lepšie. Po pol roku sa to v podstate zrovnalo úplne. Myslím, že ťa psychologicka mi asi najviac pomohla. To, že som o Tom rozprávala a ona má neodcudzovala, prebrali sme to. To bolo dôležité. Niektorým pomáha aj denník a veľa činnosti.
Ja sa ale na ocd liečim asi 7 rokov, psychologicku som mala až po Tom pôrode, ako podporu popri liekoch. Predtým (na začiatku liečby) som mala jednu, ale to bola hrôza. Túto druhú som vyhľadala, lebo mi ju odporučila sesternica, po prvej skúsenosti by som tomu inak šancu nedala. Takže ti musí ten terapeut ak sadnúť. A vedieť, o čom to celé je, diagnóza, stavy a pod.