icon

Ako prekonať strach z cestovania autobusom?

28. dec 2023
syslik81
28. dec 2023

sprav si vodicak alebo chod na vlak

zorkahorka
28. dec 2023

Kolko mas rokov? Uz si cestovala?

zmrzlinka2021
28. dec 2023

Co je dovodom strachu?
- havaria?
- smrad z ludi?
- býva ti zle?

autor
28. dec 2023

@zmrzlinka2021 úzkosti, nervozita. Musím cestovať za prácou, tam kde bývam nijaká robota nie je tak som musela hľadať mimo bydliska.

katkaseiner
28. dec 2023

toto by som asi riesila s psychologom...to by inak bola tvoja fobia 2x denne...ved to je na zblaznenie. Daj si hudbu do uší, čitaj pritom knihu alebo len pozeraj z okna

zmrzlinka2021
28. dec 2023

Ako dlho cestujes do práce?

valeria_h
28. dec 2023

Máš sociálnu fóbiu?

madeincssr
28. dec 2023

A v iných dopravných prostriedkoch úzkosť nemáš? Čo je na buse pre teba špecifické? Množstvo ľudí v blízkosti? Hádzanie v buse (nevoľno)? Či vydýchaný vzduch? Na nevoľnosť je dobré sedieť v prednej polovici busu a pozerať von pokiaľ možno dopredu (cez čelné sklo). Autom nejazdíš? Vláčik nemáš možnosť? Ak máš vodičák a bývaš niekde južnejšie, skúter 125 by to po väčšinu roka neporiešil?

amadea3
28. dec 2023

Budes potrebovat pomoc psychologa. Moja svokra tymto trpi uz dlhocizne roky, kedysi normalne chodila MHD ale potom sa v nej nieco zlomilo, neviem co bol ten moment, ale vzdy sa vyhovara ze sa boji ze jej pride zle, ze sa boji ze odpadne atd (pritom nema ziadne tazke choroby, "iba" cukrovku ktora je dobre kontrolovana liekmi). Soferovat nevie, vsetky nakupy atd obstarava svokor autom. Vysledok je taky, ze hoci byva kusok od nas, vzdy chodime my ku nim, ona sama nikdy ku nam nepride, pretoze sa ku nam nema ako dostat. Uz roky sa pokusame ju presvedcit aby sadla na bus a prisla ku nam aspon na kavu (zastavka MHD je kusocek od jej aj nasho domu a cesta trva max 15min a bez prestupov), zial neuspesne, vzdy ma plno vyhovoriek preco nemoze. Je to velka skoda, lebo sa casto stazuje ako je cele dni doma sama (svokor je cinorody clovek a beha kade tade) a pritom by stacilo sadnut na autobus :/ U nej to uz asi nikto nezmeni, kedze sama nechce...ale u teba je to skoda- zvlast ked si mlada a potrebujes byt mobilna. Psychoterapia by ti mala pomoct, naucis sa ako so strachom pracovat. Drzim palce, aby to vyslo, lebo z pohladu rodinneho prislusnika takto "postihnuteho" cloveka mozem potvrdit, ze je to zatazujuce a otravne a pre danu osobu vyrazne limitujuce..

autor
28. dec 2023

@amadea3 ďakujem liečim sa ale aj tak mám strach.musim to zvládnuť. Ten vzduch v autobuse,nemožno dýchať normálne.raz sa mi to stalo tak asi preto ťa nervozita.a z neznámeho práca po dlhych rokoch rodičovskej doma.

autor
28. dec 2023

@katkaseiner asi skúsim tú hudbu

0silvia0
28. dec 2023

Nemam tento problem ale na tvojom mieste by som sa v buse nejako zamestnala. Skus sa ucit na mobile nejaky cudzi jazyk (ja sa ucim cez duolingo), zamestna ta to a nebudes mysliet na svoje negativne pocity. Plus nejaky mentolovy cukrik, ak by ti zacalo byt fyzicky zle.

loliki
28. dec 2023

Aspoň že nie si šofér autobusu. 🙂 Raz za čas zvládneš.

katkaseiner
28. dec 2023

pripadne si este skus sadnúť dopredu. Mne byva v autobuse zle, cize idealne sedim vpredu a čumim na cestu. Jal cestujem denne viac nez 2 hodiny vlakom...mat z toho fobiu tak musim prestat...